Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8128 artikelen gevonden. Artikel 1736 tot 1740
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 9 april 2015

Kazachstan blijft GOUD kopen, Rusland koopt niet bij

De centrale bank van Kazachstan heeft in februari opnieuw GOUD gekocht, zo blijkt uit cijfers van het IMF. De GOUDvoorraad bereikte in februari een omvang van 196,1 ton, een toename van 2,6 ton ten opzichte van een maand eerder. Het land heeft al 29 maanden op rij GOUD gekocht en heeft in drie jaar tijd haar totale reserve weten te verdubbelen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 8 april 2015

Megakraak in Londen: 275 miljoen euro aan juwelen, GOUD en cash

Bij een geraffineerd uitgevoerde diefstal van de inhoud van honderden kluisjes in Londen is mogelijk voor 275 miljoen euro aan onder meer juwelen, GOUD en contanten buitgemaakt. Dit hebben Britse media woensdag geschat. De diefstal had plaats tijdens het paasweekeinde.

De dieven hadden dankzij de paasdagen alle tijd in het chique ‘kluisjeshuis’ Hatton Garden in de gelijknamige wijk in Londen, waar het wemelt van de juweliers. Ze hebben zich door een gat in het dak te maken, toegang tot het pand verschaft. Ze slaagden erin het alarmsysteem na korte tijd uit te schakelen en lieten zich via een liftschacht zakken naar ruimten met particuliere kluizen waarvan er honderden zijn geplunderd. De inbraak werd pas dinsdagmorgen ontdekt.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 8 april 2015

Centrale bank Mauritius koopt GOUD uit Australië

De centrale bank van Mauritius wil GOUD kopen om het vertrouwen in haar munt te versterken en fluctuaties in de wisselkoers te minimaliseren. In 2009 kocht het 1,2 miljoen inwoners tellende eiland in de Indische oceaan twee ton GOUD van het IMF, dat omgerekend naar de GOUDkoers van dat moment een waarde van $72 miljoen vertegenwoordigde.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 8 april 2015

GOUDmijnen dekken zich vaker in tegen daling GOUDprijs

GOUDmijnen hebben vorig jaar 103 ton meer GOUD gehedged dan in 2013, zo blijkt uit de laatste Global Hedge Book Analysis van Société Générale en Thomson Reuters GFMS. Dat is de grootste toename op jaarbasis sinds 1999. Door de daling van de GOUDprijs in 2013 zijn mijnen zich meer bewust geworden van het prijsrisico.  In 2014 leden de tien grootste GOUDmijnen ter wereld samen $6,9 miljard verlies.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

Productie GOUDmijnen daalt door lagere GOUDprijs

De daling van de GOUDprijs die in 2011 werd ingezet zal een einde maken aan de alsmaar stijgende productie van GOUDmijnen. Dat verwachten analisten van verschillende banken en van onderzoeksbureau Metals Focus. Grote GOUDmijnen draaien nu al verlies en zullen niet rendabele projecten stopzetten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$