Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7985 artikelen gevonden. Artikel 1741 tot 1745
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 15 februari 2015

Zenuwachtige Europeanen kochten in januari meer GOUD

De verkoop van fysiek GOUD in Europa is in januari behoorlijk gestegen. Volgens verkopers is dit vooral gebeurd vanwege zorgen over de outlook van de eurozone. Daar kwam natuurlijk nog bovenop dat een aantal centrale banken wereldwijd verrassende handelingen heeft gedaan én niet te vergeten de overwinning van de Syriza-partij in de Griekse parlementsverkiezingen. Consumenten kochten als gevolg hiervan flink GOUD in.

De plannen van de Europese Centrale Bank, de zet van de Zwitserse nationale bank en de verkiezingen in Athene, hebben ervoor gezorgd dat er de euro tegenover de dollar 6,7 procent in waarde daalde in januari. De meest slechte prestatie sinds halverwege 2012. Goed nieuws voor GOUD, want beleggers zochten naar een veilige haven.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Centrale banken slaan recordvoorraden GOUD in

Centrale banken over de hele wereld hebben het voorbije jaar een record van 477,2 ton GOUD gekocht. Dat betekende een stijging met 17 procent tegenover het jaar voordien. Daarmee wordt gepoogd om de impact van de wereldwijde financiële stabiliteit en de invloed van de Amerikaanse dollar af te zwakken. Dat blijkt uit een rapport van de World Gold Council.

grootste gedeelte van de GOUDaankopen kon worden opgemerkt in de landen uit het zogenaamde Commonwealth of Independent States (CIS). Daarentegen diende volgens de World Gold Council worden vastgesteld dat de centrale banken het voorbije jaar, op uitzondering van Oekraïne, het voorbije jaar nauwelijks GOUDvoorraden hebben verkocht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

GOUDvraag daalt naar laagste punt in 5 jaar

De wereldwijde vraag naar GOUD is in 2014 gedaald naar het laagste niveau in 5 jaar, nadat de vraag naar staven en munten instortte en ook de vraag naar juwelen afkoelde. Zo meldt the World Gold Council (WGC).

In totaal daalde de vraag met 3924 ton, wat 4 procent lager is dan het laagste niveau sinds 2009, zo meldde WGC in zijn trendrapport dat ieder kwartaal wordt gepubliceerd.

De vraag naar GOUDen staven en munten daalde met 40 procent naar 1064 ton. Dit gebeurde volgens de organisatie nadat investeerders in 2013 al grote hoeveelheden hebben opgekocht vanwege de scherpe prijsdaling, wat nieuwe aankopen tegenhield.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Ontdek eens het potentieel van Platinum

Platinum kan wel eens meer opwaarts potentieel bieden dan GOUD, zilver of palladium. Dit edelmetaal wordt circa voor driekwart gebruikt voor industriële doeleinden. De case hier is dat platinum veel zeldzamer is dan GOUD of zilver. Mocht de vraag naar bepaalde producten flink stijgen (auto’s bijvoorbeeld) dan is het huidige aanbod van platinum te summier, waardoor de prijs flink kan oplopen.

Als we kijken naar historische waarderingen zien we dat platinum tegenwoordig relatief laag geprijsd is t.o.v palladium. Op internet valt hetzelfde patroon te vinden t.o.v. GOUD en zilver.

Bron: Slim In Dividend.com
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Verborgen ontwikkeling in GOUDmarkt

De ontwaarding van valuta’s wereldwijd is zo groot, zo hevig, zo uitgestrekt dat het de traditionele tendens van GOUD om in waarde te dalen als de dollar stijgt, geheel teniet heeft gedaan.

GOUD is de anti-dollar. Gaat GOUD omhoog, dan gaat de dollar omlaag, en andersom. Maar wie de valutamarkten de afgelopen jaren goed volgt, en GOUD daarbij in oogschouw neemt, zou iets merkwaardigs moeten opvallen. De dollar is sinds juli vorig jaar bijna met één vijfde in kracht toegenomen ten opzichte van andere valuta’s. Dat zou betekenen dat de GOUDprijs daar negatief op zou moeten reageren. Echter wie de GOUDprijs analyseert vanaf juli vorig jaar, ziet dat deze netjes blijft bewegen in een range van $1150 tot $1300. De negatieve beweging is geheel uitgebleven.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$