Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8125 artikelen gevonden. Artikel 1741 tot 1745
Bron: HollandGold
Geplaatst: vrijdag 3 april 2015

Teleurstellend banencijfer VS zet GOUDprijs in euro lager

De GOUDprijs in euro is vanmiddag met een procent gedaald naar €1.090 per troy ounce. De daling is het gevolg van een teleurstellend banencijfer uit de VS, waardoor de euro meer waard werd tegenover de dollar. De wisselkoers steeg met ongeveer een procent naar bijna $1,10 per euro.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 3 april 2015

World Gold Council wil nieuwe GOUDbeurs lanceren in Londen

De World Gold Council onderzoekt de mogelijkheid om een nieuwe GOUDbeurs te openen in Londen, zo bericht de Financial Times. De belangenorganisatie van de GOUDmarkt bespreekt samen met 19 GOUDmijnen en tenminste vijf banken hoe ze de GOUDmarkt van Londen transparanter kunnen maken.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 3 april 2015

Market Update (3 april 2015)

Griekenland zit over een week echt zonder geld, beleggers verliezen hun overtuiging van een snelle renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank, president Obama merkt op dat sterke dollar schadelijk is voor de Amerikaanse export, de olieprijs gaat hard onderuit door deal tussen de VS en de World Gold Council wil meer transparante GOUDmarkt in Londen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 3 april 2015

Vroeg of laat zal het terug beter gaan met GOUD. Let maar op!

Het ziet er niet goed uit voor de GOUDbelegger. De futures zijn vandaag onder de symbolische grens van 1 200 USD per ounce gezakt. Dat is het gevolg van het kleinere aantal uitkeringen dat in de Verenigde Staten (VS) is aangevraagd, meldt MarketWatch vandaag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 april 2015

GOUD en RMB mogelijke deelnemers SDR in 2016

Er zijn geen munten of bankbiljetten van in omloop. De Special Drawing Rights, of te wel de SDR met XDR als valutacode is een recht of een claim op een valuta dat verbonden is met deze virtuele munt met als doel grote schommelingen op de valutamarkten te omzeilen. De XDR is een mandje van belangrijke reservemunten verspreid over de wereld. De samenstelling is op dit moment 41,9 procent dollars, 37,4 procent euro’s, 9,4 procent Japanse yens en 11,3 procent Britse ponden.

De samenstelling van de XDR wisselt elke vijf jaar. Toen de euro nog niet bestond, maakten daarvoor in de plaats de Duitse mark en de Franse franc deel uit van de Special Drawing Rights. Zelfs de Nederlandse gulden en de Belgische frank hebben ooit eens deel uit gemaakt van de SDR van 1974 tot 1980. Dit gebeurde naar aanleiding van de ontkoppeling tussen GOUD en de dollar in 1971 dat onder leiding van president Nixon werd besloten. Bij de initiëring van de SDR in 1969 stond deze munt gelijk aan 0,888671 gram GOUD – tot in 1974. Hieronder treft u een interessante kaart aan dat de geschiedenis van de XDR weergeeft.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$