Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 1741 tot 1745
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 april 2015

Is bitcoin het nieuwe GOUD?

Hoewel het pas ontstane digitale geld niet fysiek tastbaar is, en het niet gebruikt kan worden om er glanzende sieraden van te vervaardigen, wordt deze cryptovaluta ook wel eens vergeleken met GOUD.

Er zijn inderdaad gelijkenissen tussen GOUD en de cryptomunt bitcoin. Beide zijn waardevast, deelbaar en oxideren niet. Precies de eigenschappen waaraan geld behoort te voldoen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 april 2015

Kondigt China binnenkort de 2e grootste GOUDreserves ter wereld aan?

De People’s Bank of China heeft mogelijk in het geheim zijn GOUDvoorraad verdrievoudigd. Dat China meer GOUDreserves heeft dan 1.054 ton sinds de laatste officiële aankondiging in 2009 weet iedereen, maar hoe groot de huidige reserves bedragen is een van de grootste geheimen van de financiële markten. Bloomberg Intelligence schat de GOUDvoorraad nu op 3.510 ton.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 april 2015

Griekenland: Dijsselbloem en ECB zien het niet meer zitten

De stappen die de nieuwe Griekse regering zet zijn zeer nobel voor de Grieken. Op korte termijn tenminste. En verkiezingsbeloftes maken inderdaad schuld.

Maar GOUDen bergen beloven, terwijl je weet dat je land tot over de oren in de schulden zit, is gewoonweg goedkoop kiezersbedrog.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 april 2015

Chinese vraag naar GOUD stijgt komende jaren met 25%

Als we de World Gold Council mogen geloven, dan zal de vraag naar GOUD vanuit China in de komende jaren fors stijgen. Sterker nog, de World Gold Council stelt dat de Chinese vraag naar GOUD de vraag vanuit India, waar vorig jaar nog de grootste vraag naar GOUD vandaan kwam,  zal overstijgen. De organisatie verwacht dat de Chinese vraag naar GOUD in de komende 4 jaar met ongeveer 25 procent zal stijgen doordat de Chinese bevolking steeds rijker wordt.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 21 april 2015

Rusland koopt 30 ton GOUD bij

De centrale bank van Rusland heeft in maart 30 ton GOUD aan haar reserves toegevoegd, de grootste maandelijkse aankoop sinds september vorig jaar. De eerste twee maanden van dit jaar besloot de centrale bank nog even te wachten met GOUD kopen, maar met de toevoeging van 30 ton GOUD is duidelijk geworden dat Rusland nog steeds meer GOUD wil hebben.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$