Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7984 artikelen gevonden. Artikel 1746 tot 1750
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Centrale Banken kochten record hoeveelheid GOUD

GOUDreserves Centrale Banken groeiden 477 ton in 2014 12 februari 2015 in GOUD

GOUDreserves Centrale Banken zijn met 477 ton toegenomen in 2014. Een enorme toename gerekend over de afgelopen 50 jaar. In het cijfer zijn de GOUDaankopen van de Chinese Centrale Bank overigens niet meegenomen. De Chinese Centrale Bank is absoluut koper van GOUD de afgelopen jaren maar maakt de cijfers niet bekend. Wanneer het cijfer zou worden meegenomen dan zou 2014 waarschijnlijk een recordjaar qua GOUDaankopen zijn in de afgelopen 100 jaar.

De 477 ton GOUD die de centrale banken aan hun GOUDreserves toevoegen is het op twee na hoogste getal in de afgelopen 50 jaar. Ten Opzichte van 2013 nam de groei in de GOUDreserves centrale banken met 17% toe. De cijfers zijn afkomstig van de Wordl Gold Council. De 477 ton GOUD komt overeen met een bedrag van $19,4 miljard.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Hug stelt GOUD gelijk aan paniek

“Wanneer mensen zeggen dat ze GOUD kopen, is dat meer uit paniek omdat ze geloven dat er een ramp dreigt”, zo luidt in essentie de uitleg van Peter Hug van Kitco, een bedrijf dat groot is geworden met de handel in metalen.

“De kleine investeerders die kopen [GOUD] en het verdwijnt gewoon. Dat gaat onder het matras omdat ze het metaal willen gebruiken wanneer het einde van de wereld nabij is”, zegt Hug.

Bron: marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Centrale banken kochten in 2014 opnieuw veel GOUD

De World Gold Council publiceerde vandaag haar rapport over de GOUDmarkt in 2014. Uit het rapport komt naar voren dat de wereldwijde vraag naar GOUD vorig jaar 3.924 ton was, een daling van vier procent ten opzichte van 2013. De daling bleef beperkt door een bijzonder sterk vierde kwartaal, waarin de vraag naar GOUD met 987 ton een procent of zes hoger lag dan in dezelfde periode van het jaar daarvoor.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Eerste koopsignaal GOUD sinds 2009

Er is een belangrijk koopsignaal gesignaleerd voor GOUD. Maar voor je je kluis begint vol te stoppen met GOUDbaren, het is een lange termijn koopsignaal. Het kan dus nog even duren vooraleer de markt dit door heeft. Maar dit signaal zien we slechts om de paar jaren.

De MACD-indicator is een technische indicator die het momentum meet. Dit momentum bepaalt of een actief overkocht of oververkocht is. Op onderstaande grafiek zie je de maandelijkse GOUDprijs sinds 2005. Bij de rode pijltjes geeft de MACD-indicator een verkoopsignaal, bij de groene pijltjes een koopsignaal.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 februari 2015

Maakt GOUD dit jaar nog een kans?

Goed nieuws voor de Amerikaanse economie in de vorm van een sterk Amerikaans banencijfer vorige week vrijdag, maakt dat sommige analisten nu zeggen dat GOUD het voor de rest van het jaar wel kan vergeten.

Het meest recente banenrapport was absoluut niet goed voor GOUD, zegt Howie Lee investeringsanalist bij Phillip Futures. Hij noemt het opvallend dat GOUD daarnaast is gedaald ondanks de onrust rondom Griekenland en Europa. ‘Het wordt steeds meer aannemelijk dat de Federal Reserve de rente zal verhogen in juni. En laat nu net de vooruitzichten op hogere rentes een bewezen katalysator zijn voor de val van GOUD.’Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$