Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 1746 tot 1750
Bron: Edelmetaal-Info
Geplaatst: vrijdag 27 maart 2015

Vuil GOUD

Er zit GOUD in ons afval. Letterlijk. Het terugwinnen heeft een nieuwe wereldwijde miljarden industrie gestart. Men noemt het Urban Mining en het is hot.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 27 maart 2015

Wat is het probleem met GOUD?

Onzekerheid en wantrouwen zijn in normale tijden beste vrienden met GOUD. Maar nu de wereld zwemt in goedkoop geld, aandelen stilaan bubbelwaarderingen bereiken, valuta als jojo’s op en neer gaan en de politieke situatie in verschillende landen met de dag onduidelijker wordt, blijft de GOUDprijs aanmodderen. Sinds het edelmetaal in 2011 even aan de poort van de 2.000 dollar per ounce leek te gaan kloppen is het zelfs een derde van zijn waarde kwijt. Zilver en platinum ondergaan zowat hetzelfde lot. Na een middelmatige prestatie in 2014 lijkt GOUD ook dit jaar zijn beloftes niet te gaan waarmaken.Wanneer straks de rente wordt verhoogd, wordt het edelmetaal nog minder aantrekkelijk, want net als de Zwitserse franc brengt GOUD niets op en moet je anderen betalen om het te stockeren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 27 maart 2015

Het technische plaatje van dit edelmetaal ziet er goed uit

Edelmetaal zoals GOUD, zilver, platina en palladium hebben een goede week achter de rug nadat de verklaring van Janet Yellen duidelijk maakte dat ze bij de Federal Reserve niet snel van plan zijn om de rente op te trekken. Het technische plaatje van deze edelmetalen ziet er op een week tijd een stuk beter uit.

Na de laatste Federal Reserve meeting gaan analisten eerder uit van slechts een marginale renteverhoging in 2015 en 1,5 % tot 2 % in 2016 (tegenover eerst 2,25 % tot 4 %). Het economische herstel is nog te fragiel en inflatie blijft uitzonderlijk laag.

Bron: Yahoo Finance
Geplaatst: donderdag 26 maart 2015

Invloed greenback op GOUD onder druk

De relatie tussen de dollar en GOUD is vrij complex en staat aan de vooravond van grote veranderingen. De verhouding tussen beide staat op het punt te verzwakken nu de markt zich steeds meer richting het Oosten beweegt, aldus een rapport van het World Gold Council.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 maart 2015

“De dollar zal instorten, koop GOUD!”

De dollar index is inmiddels al 9 maanden aan het stijgen en staat momenteel zo rond het hoogste niveau in 12 jaar tegenover de euro. De enorme stijging van de greenback heeft veel beleggers verrast, er werd namelijk jaren gedacht dat de dollar minder waard zou worden als gevolg van de Amerikaanse schulden en het verruimingsbeleid van de Federal Reserve. Het sentiment is nu echter 180 graden gedraaid en het lijkt erop dat iedereen bullish is geworden op de dollar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$