Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8128 artikelen gevonden. Artikel 1756 tot 1760
Bron: Edelmetaal-Info
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

Vuil GOUD

Uitzending over Vuil GOUD gemist?

[video]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

GOUD verliest opnieuw terrein

GOUD nam gisteren afscheid van de mooie beursweek die het vorige week had. Het gele edelmetaal kon rekenen op een verlies doordat aandelen weer kopers wisten te trekken en het edelmetaal juist van de hand deden. Ook zilver daalde in waarde.

Nadat GOUD 7 handelsdagen achter elkaar in prijs steeg, eindigde dit op vrijdag. Toch sloot het edelmetaal de week af met een plus van rond de 5 procent dankzij zwakte in de aandelenmarkt en onzekerheden in de wereld. Nadat Amerikaanse aandelen vrijdag licht hoger de handelsdag afsloten, klommen ze maandag opnieuw. Overigens zagen aandelen uit de Verenigde Staten vorige week hun grootste verlies op weekbasis sinds het einde van februari.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

Tegenlicht over vervuilende recycling van GOUD uit afval

Tegenlicht zond gisteravond een documentaire uit over de winning van GOUD, zilver, koper en andere waardevolle metalen uit (elektronisch) afval. Dat gebeurt ook in derdewereldlanden, op een manier die niet alleen zeer vervuilend, maar ook zeer inefficiënt is. Een documentaire over de donkere kant van recycling.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

Duurzame energie, het nieuwe zwarte GOUD

Het nieuwe elektriciteitssysteem dat op Bonaire is geïntroduceerd heeft geleid tot een meer betrouwbare elektriciteitsvoorziening, meer werkgelegenheid, minder afhankelijkheid van olie en een vermindering van de elektriciteitsrekening. Bewoners betalen momenteel $0,22 / kWh voor elektriciteit terwijl de prijzen 7 jaar geleden nog zo’n $0,50 / kWh waren.

Op het vlak van duurzame energie is Nederlands bijzondere gemeente Bonaire een absoluut schoolvoorbeeld. De wind turbines op het eiland produceren 40 tot 45% van de totale jaarbehoefte. Wanneer er niet genoeg windenergie voor handen is nemen diesel generatoren het over. Deze draaien op zowel traditionele- als biodiesel. Met behulp van algen die gekweekt worden op Bonaire’s zoutvlaktes is het de bedoeling om biobrandstof te maken dat gebruikt kan worden in de bestaande generatoren om zo tot een duurzame energie score te komen van 100%. Voor de Caraïben een unicum.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 28 maart 2015

Let them eat foreign reserves: begrotingspolitiek in Moskou

De approval rating van Poetin en zijn Verenigd Rusland schiet naar duizelingwekkende hoogtes. 85% van de Russen vindt dat hun president goed bezig is, en 75% overweegt op hem te stemmen bij de volgende presidentsverkiezingen.

Opmerkelijk: bij de verkiezingen van 2012 haalde hij 72% van de stemmen. De crisis, de enorme inflatie en de onderkoeling van de relaties met het Westen lijken een electorale GOUDmijn voor de gevestigde waarden in Rusland.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$