Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8045 artikelen gevonden. Artikel 1756 tot 1760
Bron: galeboetticher.com
Geplaatst: zaterdag 28 februari 2015
Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 28 februari 2015

Waarom vloeibaar aardgas nu spotgoedkoop is

Enorme investeringen in de productie van vloeibaar aardgas komen in bedrijf nét op het moment dat de prijs op een dieptepunt is beland. Producenten zullen lang moeten wachten op de beloofde GOUDen tijden. 

Rond het jaar 2011 leek vloeibaar aardgas (LNG) een GOUDen toekomst te hebben. Olie was duur, steenkool was vies, en opkomende landen en elektriciteitscentrales zouden om gas zitten te springen. Tegen 2030 zou gas wel eens steenkool vervangen kunnen hebben, was de verwachting. Ook de energiesector was opgetogen. Er werden enorme bedragen geïnvesteerd in vloeibaar-aardgasprojecten in landen als Australië, Papoea Nieuw-Guinea, en de Verenigde Staten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 28 februari 2015

GOUD is een geweldige investering tégen centrale banken”

De markt reageerde dinsdag goed op de woorden van Janet Yellen van de Federal Reserve. Fed-criticus Jim Grant waarschuwde echter dat de uiteindelijke gevolgen van de interruptie van de rentetarieven door de centrale bank, niet gezond zijn.

‘Het virus van radicaal monetair beleid stroomt nu door de politieke aderen. Er is geen weg meer terug, op zijn minst niet op de middellange termijn’, zei de oprichter en maker van Grant’s Interest Rate Observer in een interview met Cnbc.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: vrijdag 27 februari 2015

Bezorgde spaarders kopen GOUD

Beleggers en spaarders die zich zorgen maken over een mogelijke exit van Griekenland uit de eurozone besluiten steeds vaker GOUD te kopen. Door een samenloop van gebeurtenissen was de vraag naar GOUD begin dit jaar relatief groot. De ontkoppeling van de Zwitserse franc aan de euro, het besluit van de ECB om de spreekwoordelijke geldkraan open te draaien en de problemen in Griekenland waren allemaal factoren die het vertrouwen in de euro een deuk hebben gegeven.

Bron: HollandGold
Geplaatst: vrijdag 27 februari 2015

China lanceert dit jaar GOUDprijs fixing in yuan

Het is de Chinezen een doorn in het oog dat de GOUDprijs fixing alleen in euro’s, dollars en Britse ponden wordt gedaan. Daar komt nog dit jaar verandering in, want volgens Reuters heeft China plannen om nog dit jaar een fixing van de GOUDprijs in yuan te lanceren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$