Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 1761 tot 1765
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: vrijdag 6 maart 2015

India koopt minder GOUD door uitblijven lagere importheffing

Het besluit van de Indiase regering om de importheffing op GOUD voorlopig toch niet te verlagen heeft gezorgd voor een terugval in de import, zo meldt de Wall Street Journal. Was er in de laatste maanden van vorig jaar nog een sterk stijgende lijn te zien in de hoeveelheid geimporteerd GOUD, in december en januari was het volume beduidend lager. Speculaties over een mogelijke verlaging van de importheffing op GOUD zorgden ervoor dat Indiase GOUDhandelaren op de rem trapten en minder GOUD inkochten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 maart 2015

Twee factoren waar GOUDbeleggers nu rekening mee moeten houden

Zal GOUD zijn waarde behouden en boven 1 200 USD per ounce blijven noteren? 

Volgens Market Realist staat het edele metaal 37% lager dan in augustus 2011 – wat duidelijk een topperiode was voor GOUDbeleggers.

Een van de oorzaken voor het verval van GOUD is de sterker wordende dollar. Daar komt nog bij dat de vraag het wat laat afweten.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 6 maart 2015

Market Update (6 maart 2015)

Chinese banken snijden in salaris topbankiers, consument blijft op zijn spaargeld zitten, euro zakt onder de $1,10, Oekraïne legt GOUDhandel aan banden en meer landen willen bij de BRICS horen.

Bron: HollandGold
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Oekraïne legt handel in GOUD aan banden

De centrale bank van Oekraïne heeft nieuwe kapitaalcontroles in werking gesteld om de waardedaling van de munt te dempen. In een nieuwe resolutie die op 3 maart werd ondertekend is vastgelegd dat banken niet meer dan $10.000 aan buitenlandse valuta mogen kopen voor cliënten. Ook mag er een beperkte hoeveelheid GOUD gekocht worden.

Bron: HollandGold
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Aanbod sloopGOUD ook in 2015 beperkt

Het aanbod van sloopGOUD zal dit jaar niet veel hoger zijn dan in het afgelopen jaar, zo schrijft de Boston Consulting Group in een rapport voor de World Gold Council. Het consultancybureau deed onderzoek naar de markt voor sloopGOUD en concludeerde dat het aanbod sterk beïnvloedt wordt door enerzijds de GOUDprijs en anderzijds de toestand van de wereldeconomie. Op basis van deze indicatoren oordeelt de Boston Consulting Group dat het aanbod van sloopGOUD ook dit jaar relatief laag zal uitvallen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$