Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 1766 tot 1770
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

Tegenlicht over vervuilende recycling van GOUD uit afval

Tegenlicht zond gisteravond een documentaire uit over de winning van GOUD, zilver, koper en andere waardevolle metalen uit (elektronisch) afval. Dat gebeurt ook in derdewereldlanden, op een manier die niet alleen zeer vervuilend, maar ook zeer inefficiënt is. Een documentaire over de donkere kant van recycling.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

Duurzame energie, het nieuwe zwarte GOUD

Het nieuwe elektriciteitssysteem dat op Bonaire is geïntroduceerd heeft geleid tot een meer betrouwbare elektriciteitsvoorziening, meer werkgelegenheid, minder afhankelijkheid van olie en een vermindering van de elektriciteitsrekening. Bewoners betalen momenteel $0,22 / kWh voor elektriciteit terwijl de prijzen 7 jaar geleden nog zo’n $0,50 / kWh waren.

Op het vlak van duurzame energie is Nederlands bijzondere gemeente Bonaire een absoluut schoolvoorbeeld. De wind turbines op het eiland produceren 40 tot 45% van de totale jaarbehoefte. Wanneer er niet genoeg windenergie voor handen is nemen diesel generatoren het over. Deze draaien op zowel traditionele- als biodiesel. Met behulp van algen die gekweekt worden op Bonaire’s zoutvlaktes is het de bedoeling om biobrandstof te maken dat gebruikt kan worden in de bestaande generatoren om zo tot een duurzame energie score te komen van 100%. Voor de Caraïben een unicum.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 28 maart 2015

Let them eat foreign reserves: begrotingspolitiek in Moskou

De approval rating van Poetin en zijn Verenigd Rusland schiet naar duizelingwekkende hoogtes. 85% van de Russen vindt dat hun president goed bezig is, en 75% overweegt op hem te stemmen bij de volgende presidentsverkiezingen.

Opmerkelijk: bij de verkiezingen van 2012 haalde hij 72% van de stemmen. De crisis, de enorme inflatie en de onderkoeling van de relaties met het Westen lijken een electorale GOUDmijn voor de gevestigde waarden in Rusland.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 27 maart 2015

In honderd jaar heeft niemand de kans gegrepen om schulden weg te werken. Spijtig genoeg is het tegendeel waar

Er hangt een prijs vast aan wat in essentie dé redding van de Europese eenheidsmunt is, de euro.

De enige periode wanneer Europa in zo’n crisis is verzeild, meent Hans-Werner Sinn, is wanneer de GOUDstandaard in de jaren ’20 van de vorige eeuw dergelijke problemen heeft veroorzaakt.

En, als je hem niet gelooft dan kan ene Ben Bernanke uit de jaren ’90 met zijn wetenschappelijke studie je misschien wel overtuigen van dat standpunt.

Bron: Edelmetaal-Info
Geplaatst: vrijdag 27 maart 2015

Vuil GOUD

Er zit GOUD in ons afval. Letterlijk. Het terugwinnen heeft een nieuwe wereldwijde miljarden industrie gestart. Men noemt het Urban Mining en het is hot.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$