Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 1766 tot 1770
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 18 maart 2015

GOUDprijs van 2000 dollar is nog steeds mogelijk”

In tegenstelling tot voorspellingen dat de prijs van GOUD alleen maar verder zal dalen, zegt Capital Economics te verwachten dat de GOUDprijs uiteindelijk uit zal komen op 2000 dollar per ounce. ‘Veel van de recente headlines waren gericht op de negatieve implicaties van de stijgende dollar’, zei Julian Jessop, hoofd commodities research bij Capital Economics. ‘Daarbij wordt echter voorbij gegaan aan het feit dat de GOUDprijs zich bijzonder goed staande heeft weten te houden ondanks de stijging van de dollar.’

‘De veerkracht van het edelmetaal is bijzonder veelbelovend voor de vooruitzichten van het edelmetaal wanneer de focus weer komt te liggen op de meer ondersteunende factoren’, meldde Jessop in een note. Vorige week daalde de GOUDprijs met zo’n 1 procent naar iets boven de 1150 dollar per ounce, terwijl de dollar (ICE dollar index) zo’n 2,6 procent was gestegen over dezelfde periode.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

GOUDprijs maakt opmerkelijke beweging

De GOUDprijs zakte op 17 maart met een enorme duik naar beneden en zocht het laagste punt op sinds 5 november 2014. Toen noteerde de GOUDprijs $1.142,00 per troy ounce. Het laagste niveau voor 5 november 2014 dateert 23 april 2010 toen een troy ounce GOUD voor $1139.50 verhandeld werd.

De GOUDprijs raakte vandaag de $1.143,90 aan om vervolgens net zo hard weer te herstellen. Al langere tijd staat de GOUDprijs onder enorme druk door positivisme uit Amerika en uitzicht op een mogelijke renteverhoging door de Federal Reserve. Ook de sterke dollar zet de anti-dollar, het GOUD, onder een neerwaartse druk.

Uitgedrukt in euro’ s doet de GOUDprijs het zeker niet slecht. Een troy ounce wordt verhandeld voor € 1.086,50. Dit komt door de zwakke euro ten opzichte van de dollar.

Ook Zerohedge merkte de vreemde koersbeweging op en zei er het volgende over:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

Forbes bericht bullish over GOUD

Er zijn maar weinig main stream media die positief berichten over GOUD maar marktanalist en schrijver Gordon Scott schreef voor Forbes een bijzonder positief bericht over de grootste spelers in de GOUDmijnbouw. Normaal gesproken het punt om na te denken over een eventuele exit uit specifieke markt want zoals het gezegde aangeeft: sell the news.

Aangezien GOUD in dollartermen de afgelopen jaren een daling heeft laten zien, zou dat een grove fout zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

Ook Ierse minister van Financiën Noonan ziet GOUD wel zitten

De Sunday Independant berichtte dat de Ierse minister van Financiën Michael Noonan met zijn privé vermogen het afgelopen jaar zijn heil zocht in de SPDR Gold ETF. Zijn posities in de Lyxor Eurostoxx ETF en SPDR DJIA ETF – fondsen in Europese aandelen – blijkt hij juist te hebben verkocht.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

Zijn koffiebonen het GOUD van de toekomst?

Koffie is één van de gewassen die het meest kwetsbaar zijn voor klimaatsverandering. Door stijgende temperaturen kunnen de gebieden waar koffie levensvatbaar is, drastisch krimpen.

Koffie – het is de smeerolie die Nederland draaiende houdt, lijkt het wel. De gemiddelde Nederlander steekt qua koffie-inname met kop en schotel schouders boven zijn mede-aardbewoners uit: 2,414 kopje per dag. Dat is ruim een halve kop méér dan de nummer twee op de lijst, de Finnen. En bijna evenveel als de gemiddelde consumptie van de Amerikanen, de Britten, de Spanjaarden, en de Fransen bij elkaar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$