Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7985 artikelen gevonden. Artikel 1771 tot 1775
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

Belgische GOUDreserves voorlopig niet gerepatrieerd

De GOUDreserves van de Belgische staat worden voorlopig niet gerepatrieerd. Dat heeft de Nationale Bank van België (NBB) bekend gemaakt.

België beschikt over een GOUDreserve van 227 ton, die bij de Bank of England en in mindere mate bij de Bank of Canada en de Bank voor Internationale Betalingen in Bazel wordt bewaard. Omwille van een aantal onzekere economische situaties hebben een aantal andere landen, waaronder Duitsland en Nederland, de voorbije maanden beslist om een gedeelte van hun GOUDvoorraden te repatriëren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

Koper lijkt in een vrije val te zijn beland, hoe ver nog te gaan?

De meeste grondstoffen gerelateerde artikelen gaan over GOUD, zilver en olie, maar er is nog een metaal dat wereldwijd veel gebruikt wordt: koper. Ook dit metaal schoot de hoogte in ten tijde van de grondstoffen zeepbel. Maar waar GOUD en olie al een poos kelderen, lijkt de volgende grafiek aan te tonen dat de val bij koper nog maar net begonnen is:

Koper is zoals olie een metaal, en dit is een verschil met GOUD, dat veel wordt gebruikt op industriële schaal. Beleggers lijken op te pikken dat koper, net zoals olie weer, in een vrije val zal belanden. De eerste tekenen zijn al daar; de afgelopen weken is er 20% van de prijs afgegaan. Waar ligt de bodem? Met de halvering van de olieprijs in het achterhoofd, dunkt me dat koper qua daling wat heeft in te halen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

Overname golf in GOUDmijnen verwacht

De samenwerkingen en acquisities van GOUDmijnen zijn aan het opwarmen. Kort geleden zagen we al de overname van Probe Mines door Goldcorp. Goldcorp betaalde maar liefst $500 miljoen voor Probe Mines.

Het aandeel Probe Mines was in één klap $5.00 waard, terwijl de koers al maanden lang rond de $3.00 was. U ziet dus wat zo’n overname betekent, 40% winst!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

Verschuivingen in de top 10 GOUD producenten

Het is interessant om te zien welke verschuivingen er zijn opgetreden in de laatste jaren op het gebied van GOUD produceren. Zowel voor landen als voor bedrijven. Er zijn zeker enkele verschuivingen die het opmerken waard zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

Zie hoeveel GOUD dit bekende hedge fund heeft

Ray Dalio is de oprichter van Bridgewater Associates, een van ’s werelds grootste hedge funds. De aan Harvard afgestudeerde oprichter heeft een strategie ontwikkelt die niet alleen op het balanceren van portfolio’s is afgestemd, maar ook op de risico’s die in de huidige economie spelen.

Deze strategie heeft ervoor gezorgd dat Bridgewater Associates een waarde beheert van maar liefst $ 160 miljard. Mr. Dalio gelooft tevens sterk in GOUD en ziet het als het perfecte bescherm middel tegen inflatie. Hij vindt dat elke portfolio een deel GOUD moet bezitten. Iets was zeker niet alle hedge funds doen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$