Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 1781 tot 1785
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 3 april 2015

Vroeg of laat zal het terug beter gaan met GOUD. Let maar op!

Het ziet er niet goed uit voor de GOUDbelegger. De futures zijn vandaag onder de symbolische grens van 1 200 USD per ounce gezakt. Dat is het gevolg van het kleinere aantal uitkeringen dat in de Verenigde Staten (VS) is aangevraagd, meldt MarketWatch vandaag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 april 2015

GOUD en RMB mogelijke deelnemers SDR in 2016

Er zijn geen munten of bankbiljetten van in omloop. De Special Drawing Rights, of te wel de SDR met XDR als valutacode is een recht of een claim op een valuta dat verbonden is met deze virtuele munt met als doel grote schommelingen op de valutamarkten te omzeilen. De XDR is een mandje van belangrijke reservemunten verspreid over de wereld. De samenstelling is op dit moment 41,9 procent dollars, 37,4 procent euro’s, 9,4 procent Japanse yens en 11,3 procent Britse ponden.

De samenstelling van de XDR wisselt elke vijf jaar. Toen de euro nog niet bestond, maakten daarvoor in de plaats de Duitse mark en de Franse franc deel uit van de Special Drawing Rights. Zelfs de Nederlandse gulden en de Belgische frank hebben ooit eens deel uit gemaakt van de SDR van 1974 tot 1980. Dit gebeurde naar aanleiding van de ontkoppeling tussen GOUD en de dollar in 1971 dat onder leiding van president Nixon werd besloten. Bij de initiëring van de SDR in 1969 stond deze munt gelijk aan 0,888671 gram GOUD – tot in 1974. Hieronder treft u een interessante kaart aan dat de geschiedenis van de XDR weergeeft.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 2 april 2015

HSBC en UBS weer positief over de GOUDprijs

De Federal Reserve zal moeten vasthouden aan een ruim monetair beleid en dat is gunstig voor GOUD en GOUDmijnaandelen, zo schrijft UBS analist Julian Garran in een nieuwsbericht aan beleggers. Ook HSBC verwacht dat een soepel monetair beleid de GOUDprijs blijft ondersteunen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 2 april 2015

Market Update (2 april 2015)

Amerikaanse bedrijven leenden het eerste kwartaal van 2015 een recordbedrag dankzij de lage rente, banken waarschuwen de Australische regering voor de schadelijke gevolgen van de voorgestelde spaardersheffing, IJsland wil geldcreatie weghalen bij commerciële banken en Tsjechië moet zich zo snel mogelijk bij de euro aansluiten. Verder in het nieuws: Merkel sluit goede handelsrelatie met zowel EU als EEU niet uit, Rusland neemt voorzitterschap van de BRICS over en teleurstellend banencijfer zet GOUDprijs hoger.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 april 2015

Wordt de Chinese munt een van de reserve munten?

Wie kijkt naar de balansen van centrale banken zal zien dat daar over het algemeen enkel dollars, euro’s, de eigen valuta en GOUD staat geparkeerd. We hebben het hier over wereldwijde reserve munten waar de Japanse yen en het Britse pond ook zeker niet ontbreken in dit lijstje. Maar missen we dan niet nog een andere belangrijke munt?

Waarom behoort de munt van het land dat op het punt staat de Verenigde Staten in te halen als grootste economie niet in het lijst je van reserve munten? De munt van het land dat op een haar na de grootste handelspartner van Europa is, een eigen wereld bank aan het opzetten is en zo veel andere grote stappen zet om de yuan toegankelijker te maken te midden van het financiële systeem.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$