Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 1781 tot 1785
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 28 februari 2015

GOUD maakt een comeback, je moet alleen wel 2 jaar geduld hebben

GOUD zal het komende jaar verder onder druk komen te staan dankzij de Federal Reserve die steeds dichter bij het verhogen van de rentetarieven komt. De vooruitzichten voor GOUD zien er echter veelbelovend uit voor de komende jaren, dat zegt Bank of America Merrill Lynch.

‘Op dit moment zijn beleggers niet in de stemming om GOUD aan te houden omdat ze denken dat de Amerikaanse Fed de rentes zal verhogen. Ik denk daarom dat GOUD in de komende 3 maanden een neerwaarts risico heeft en naar de 1100 dollar per ounce kan gaan’, vertelt Franciso Blanch, grondstoffenanalist bij Bank of America Merrill Lynch. ‘Kijk je echter naar een termijn van 2 of 3 jaar, dan zien de dingen er een stuk rooskleuriger uit voor GOUD.’

Bron: galeboetticher.com
Geplaatst: zaterdag 28 februari 2015
Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 28 februari 2015

Waarom vloeibaar aardgas nu spotgoedkoop is

Enorme investeringen in de productie van vloeibaar aardgas komen in bedrijf nét op het moment dat de prijs op een dieptepunt is beland. Producenten zullen lang moeten wachten op de beloofde GOUDen tijden. 

Rond het jaar 2011 leek vloeibaar aardgas (LNG) een GOUDen toekomst te hebben. Olie was duur, steenkool was vies, en opkomende landen en elektriciteitscentrales zouden om gas zitten te springen. Tegen 2030 zou gas wel eens steenkool vervangen kunnen hebben, was de verwachting. Ook de energiesector was opgetogen. Er werden enorme bedragen geïnvesteerd in vloeibaar-aardgasprojecten in landen als Australië, Papoea Nieuw-Guinea, en de Verenigde Staten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 28 februari 2015

GOUD is een geweldige investering tégen centrale banken”

De markt reageerde dinsdag goed op de woorden van Janet Yellen van de Federal Reserve. Fed-criticus Jim Grant waarschuwde echter dat de uiteindelijke gevolgen van de interruptie van de rentetarieven door de centrale bank, niet gezond zijn.

‘Het virus van radicaal monetair beleid stroomt nu door de politieke aderen. Er is geen weg meer terug, op zijn minst niet op de middellange termijn’, zei de oprichter en maker van Grant’s Interest Rate Observer in een interview met Cnbc.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: vrijdag 27 februari 2015

Bezorgde spaarders kopen GOUD

Beleggers en spaarders die zich zorgen maken over een mogelijke exit van Griekenland uit de eurozone besluiten steeds vaker GOUD te kopen. Door een samenloop van gebeurtenissen was de vraag naar GOUD begin dit jaar relatief groot. De ontkoppeling van de Zwitserse franc aan de euro, het besluit van de ECB om de spreekwoordelijke geldkraan open te draaien en de problemen in Griekenland waren allemaal factoren die het vertrouwen in de euro een deuk hebben gegeven.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$