Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 1791 tot 1795
Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

Wanneer raken de ondergrondse GOUDreserves op?

Binnen twintig jaar raken we door onze ondergrondse GOUDreserves heen, zo lezen we in een rapport van Goldman Sachs. Het rapport is geschreven door Eugene King, analist op het gebied van metalen en mijnbouw bij de Europese tak van de zakenbank.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

Schatten van de aarde

Het jaar waarop de laatste GOUDmijn leeggehaald zal worden. Met diamanten en zink is het niet beter gesteld.

Moderne ontginningsmethode alsook de snelheid waarmee deze metalen door ons geconsumeerd worden, in juwelen of allerhande hightech, maken dat de voorraden zienderogen slinken.

De generatie die vandaag geboren wordt, is de laatste die zal beseffen dat deze goederen ooit uit de aarde voortkwamen en zich vormden onder zeer specifieke geologische omstandigheden.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

Market Update (31 maart 2015)

De Aziatische investeringsbank (AIIB) lijkt een groot succes te worden, Duitsland wil de overheidstekorten niet laten oplopen, Frankrijk legt nieuwe beperkingen op aan het gebruik van contant geld en Amerikanen zijn door de lagere olieprijs niet meer gaan consumeren, maar juist extra gaan sparen. Ook de Chinezen sparen, zij kochten in het eerste kwartaal van dit jaar een recordhoeveelheid GOUD.

Bron: Edelmetaal-Info
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

Vuil GOUD

Uitzending over Vuil GOUD gemist?

[video]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

GOUD verliest opnieuw terrein

GOUD nam gisteren afscheid van de mooie beursweek die het vorige week had. Het gele edelmetaal kon rekenen op een verlies doordat aandelen weer kopers wisten te trekken en het edelmetaal juist van de hand deden. Ook zilver daalde in waarde.

Nadat GOUD 7 handelsdagen achter elkaar in prijs steeg, eindigde dit op vrijdag. Toch sloot het edelmetaal de week af met een plus van rond de 5 procent dankzij zwakte in de aandelenmarkt en onzekerheden in de wereld. Nadat Amerikaanse aandelen vrijdag licht hoger de handelsdag afsloten, klommen ze maandag opnieuw. Overigens zagen aandelen uit de Verenigde Staten vorige week hun grootste verlies op weekbasis sinds het einde van februari.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$