Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7984 artikelen gevonden. Artikel 1796 tot 1800
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 2 februari 2015

Durf jij de zilver gok nemen?

Vorig jaar bleef de prijs van GOUD nagenoeg gelijk. Zilver daarentegen daalde met maar liefst 18%. Niet voor niets wordt zilver, ‘GOUD op steroïden’ genoemd. Maar zelfs voor zilver begrippen was de prestatie in 2014 opmerkelijk te noemen.

Er zijn echter duidelijke abnormaliteiten die laten zien dat zilver aan de vooravond staat van een enorme stijging. De American Eagle zilver munten verkoop behaalde een nieuw record in 2014. Tevens is het bekend dat zilver steeds vaker gebruikt wordt voor industriële toepassingen. Ook het GOUD/zilver ratio is een cijfer dat goed in de gaten gehouden moet worden voor eventuele prijsstijgingen.

Al deze abnormaliteiten zouden de prijs van zilver omhoog moeten duwen. De realiteit is echter dat de zilverprijs grotendeels bepaalt wordt door speculatieve trading en futures contracten.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 2 februari 2015

'Dr. Doom' Roubini: 'Dit is wat pseudo-economen niet begrijpen over het monetaire versoepelingsbeleid'

Hyperinflatie, de instorting van de dollarkoers, recordhoge GOUDprijzen, het opgeven van fiat geld ten voordele van de Bitcoin... Het zijn allemaal voorbeelden van doemscenario’s ons aangereikt door pseudo-economen die amper een basiskennis van de economie hebben, schrijft Nouriel Roubini op Project Syndicate.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 2 februari 2015

Wat de overwinningen van Syriza en straks Podemos betekenen voor u, belastingbetaler

Het succes van het radikaal-linkse Syriza bij de recente Griekse verkiezingen biedt Podemos een GOUDen kans om ook de Spaanse gedesillusioneerde kiezer ervan te overtuigen dat radicale verandering mogelijk is.

Driehonderdduizend Spanjaarden (100.000 volgens de politie) verzamelden zaterdag dan ook in Madrid om er deel te nemen aan de ‘Mars van Verandering’. 

Er waait dus een nieuwe linkse wind door Europa, constateren politieke waarnemers. Velen verheugen zich over het feit dat de tijd voor verandering lijkt aangebroken en deze nieuwe generatie politici eindelijk een einde zal maken aan de besparingspolitiek die in verschillende Zuid-Europese landen de middenklasse heeft uitgeroeid.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 1 februari 2015

GOUD en zilver report (Week 5)

De GOUDprijs zakte de afgelopen week van €1154,88 naar €1.137,43 per troy ounce, een daling van 1,5%. Het verlies was gedurende de week nog groter, want op donderdag zakte de koers na de publicatie van de FOMC notulen van de Federal Reserve weg tot €1.110 per troy ounce. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 1 februari 2015

India vervangt China als grootste afnemer van GOUD ter wereld

India heeft het stokje van China overgenomen en was in 2014 de grootste afnemer van GOUD terwijl de wereldwijde vraag naar GOUD daalde, zo blijkt deze week uit een rapport waar Reuters over bericht. In het rapport wordt voorspeld dat de GOUDprijs, die de laatste 2 jaar is gedaald, dit jaar een bodem zal vinden.

De vraag vanuit China naar GOUD blijkt in 2014 met meer dan een derde te zijn gedaald. Daarmee kwam de vraag uit op het laagste niveau in 4 jaar met 866 ton. En dat terwijl de voorraad restGOUD in het land juist steeds met 21 procent naar een onverwachte 182 ton, blijkt uit het rapport van analisten van Thomson Reuters.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$