Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8029 artikelen gevonden. Artikel 1796 tot 1800
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 11 februari 2015

GOUD zal dus nog aantrekkelijker worden”

Er zijn letterlijk GOUDen tijden aangebroken volgens Smart Investor. De website meent dat hefboomfondsen nooit zo  gek zijn geweest op het edele metaal:”[Ze] wedden dat GOUD steeds aantrekkelijker zal worden nu Europese en Aziatische trage economieën de groei van de Amerikaanse bedreigen.”

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 11 februari 2015

Beleggers kopen GOUD door rentestanden

Beleggers Kopen GOUD door gewijzigde Rentestanden 11 februari 2015 in GOUD

Beleggers Kopen GOUD door de lage en negatieve rentestanden.  Bloomberg stelt dat Zwitsers GOUD kopen alternatief voor spaargeld. Volgens Vontobel Holding, een Zwitserse bank en vermogensbeheerder, stijgt de interesse in GOUD onder beleggers en staan de participaties in GOUD gedekte fondsen het hoogste punt sinds oktober van vorig jaar.

De GOUDprijs is dit jaar met ruim 4% gestegen ondanks de sterkere Amerikaanse Dollar op basis van vooruitzichten op een renteverhoging in de VS. De mogelijkheid dat Griekenland de Euro verlaat in combinatie met de kans dat het conflict in Oekraïne zal uitgroeien heeft de vraag naar GOUD als safe haven laten groeien. Daarnaast heeft d Zwitserse Centrale Bank hanteert per 22 januari 2015 een negatieve rente van 0,75% op en aantal deposito’s. Hierdoor is het voor investeerders interessanter om een deel van het geld om te zetten in GOUD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 februari 2015

Marc Faber: ‘Overheden zullen het GOUD van de mensen confisceren’

Legendarische belegger Marc Faber ziet een sterk jaar voor GOUD in 2015. Maar in feite is hij niet bezorgd over de prijs van GOUD, voor Faber maakt het niet uit of GOUD $ 500, $ 1.000 of $ 5.000 waard is, Faber is vooral bezorgd dat hij zijn GOUD zal kunnen bijhouden, dat de overheden het niet confisceren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Deze verwachting maakt dat GOUD forse klappen kan krijgen

Een sterker dan verwacht Amerikaans banenrapport heeft ervoor gezorgd dat GOUD vorige week door een belangrijk steunniveau is gebroken. Het edelmetaal sloot vorige week dan ook af op het laagste punt sinds 12 januari van dit jaar.

Dit gebeurde nadat vrijdag het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics meldde dat er in januari 257.000 banen bij zijn gekomen. De verwachting van 236.000 banen werd hiermee fors overtroffen. Tevens werd gemeld dat de gemiddelde loongroei in Amerika vorige maand 0,5 procent hoger uit kwam.

Het nieuws zorgde ervoor dat Comex April gold futures, onder hun 200-daags gemiddelde van 1255 dollar per ounce terechtkwamen, zo meldt Kitco. April gold futures sloten de week uiteindelijk een kleine 3,8 procent lager af. Analisten melden dat de verkoopgolf van GOUD veroorzaakt wordt door de toegenomen verwachtingen dat de Federal Reserve door de goede banencijfers in de positie komt om de rentetarieven al in juni te verhogen. Daar voegden analisten aan toe dat nu er steeds meer goed nieuws naar buiten komt wat GOUD verder omlaag duwt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

GOUDprijs daalt slechts in 22 % van de tijd

De GOUDprijs piekte in 2011 net boven $ 1.920 maar het duurde tot september 2011 vooraleer de echter daling werd ingezet. In het eerste kwartaal 2013 was het hek helemaal van de dam en crashte de GOUDprijs pas echt. Maar ondertussen beweegt de GOUDprijs opnieuw zijwaarts.

Het lijkt voor veel beleggers alsof de GOUDprijs alleen maar daalt. Maar wie naar onderstaande grafiek kijkt (zwarte lijn) ziet dat de daling in feite plaatsvond tussen september 2012 en april 2013. Met andere woorden sinds 2011 daalde de GOUDprijs maar gedurende 9 maanden.

GOUD KopenLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$