Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 1801 tot 1805
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: zaterdag 7 maart 2015

GOUDprijs en Euro omlaag na sterk banencijfer

GOUDprijs en Euro omlaag na sterk banencijfer VS 06 maart 2015 in GOUD

GOUDprijs en Euro zijn vandaag sterk gedaald na bekendmaking van de werkgelegenheidscijfers in de VS. Volgens een meting van CNN Money was de gemiddelde verwachting dat er 235.000 banen bij kwamen in de VS. Het werkelijke cijfers was een stuk beter. In totaal kwamen er in februari 295.000 banen bij. Het werkeloosheidspercentage daalde naar 5,5%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 6 maart 2015

Oekraïne verbiedt GOUDtransacties boven $125

De centrale bank van Oekraïne heeft onlangs opnieuw maatregelen aangekondigd om haar munt verder in bescherming te nemen. Dit om te voorkomen dat de munt nog verder het moeras inglijdt.

Om te beginnen is het voor Oekraïners niet meer mogelijk om dividenden uit het buitenland te incasseren. Ook het aankopen van buitenlandse valuta heeft de centrale bank beperkt tot een minimum. Verder zijn er limieten ingesteld voor bankbalansen op de interbancaire markt. Opvallende zijn de restricties die zijn ingesteld op het verhandelen van edelmetaal. Transacties boven de $125 zijn verboden in Oekraïne.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: vrijdag 6 maart 2015

India koopt minder GOUD door uitblijven lagere importheffing

Het besluit van de Indiase regering om de importheffing op GOUD voorlopig toch niet te verlagen heeft gezorgd voor een terugval in de import, zo meldt de Wall Street Journal. Was er in de laatste maanden van vorig jaar nog een sterk stijgende lijn te zien in de hoeveelheid geimporteerd GOUD, in december en januari was het volume beduidend lager. Speculaties over een mogelijke verlaging van de importheffing op GOUD zorgden ervoor dat Indiase GOUDhandelaren op de rem trapten en minder GOUD inkochten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 maart 2015

Twee factoren waar GOUDbeleggers nu rekening mee moeten houden

Zal GOUD zijn waarde behouden en boven 1 200 USD per ounce blijven noteren? 

Volgens Market Realist staat het edele metaal 37% lager dan in augustus 2011 – wat duidelijk een topperiode was voor GOUDbeleggers.

Een van de oorzaken voor het verval van GOUD is de sterker wordende dollar. Daar komt nog bij dat de vraag het wat laat afweten.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 6 maart 2015

Market Update (6 maart 2015)

Chinese banken snijden in salaris topbankiers, consument blijft op zijn spaargeld zitten, euro zakt onder de $1,10, Oekraïne legt GOUDhandel aan banden en meer landen willen bij de BRICS horen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$