Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8025 artikelen gevonden. Artikel 1806 tot 1810
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

Sterk Banencijfer VS, GOUD en Zilver ruim 2% lager

Zilverprijs verliest ruim 2% na banenrapport VS 06 februari 2015 in Zilver

Zilverprijs daalde vandaag ruim 2,3% na een beter dan verwacht banenrapport in de VS. De werkgelegenheid in Amerika is in januari 2015 harder gestegen dan verwacht. Echter de werkeloosheid liep onverwacht op. In januari van dit jaar kwamen er 257.000 banen bij terwijl de vooraf geraadpleegde economen uit gingen van een toename van 237.000 banen.

In de private sector nam het aantal banen met 267.000 toe. ADP, de zogenaamde loonstrookverwerker, rapporteerde eerder een toename van 213.000. De werkeloosheid liep echter wel iets op en kwam uit op 5,7%. Het vorige percentage stond op 5,6% en de markt ging uit van een daling naar 5,5%. De groei in werkgelegenheid was over de laatste 12 maanden het hoogst sinds de financiële crisis.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

Liegt België over het terughalen van haar GOUD?

Na Duitsland en Nederland is nu België in het nieuws over het terughalen van haar GOUDreserves. Er komen echter nogal wat tegenstrijdige berichten naar buiten omtrent de repatriërings missie van het Belgische GOUD.

In december 2014 zei Luc Coene, gouverneur van de Nationale Bank van België, dat zij het repatriëren van hun GOUD aan het onderzoeken zijn. Deze week kwam eerst in het nieuws dat België het GOUD ging terughalen uit het Verenigd Koninkrijk en vervolgens werd dit weer ontkent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

Op deze manier probeert India illegale GOUD smokkel tegen te gaan

Sinds India de import belasting op GOUD heeft ingesteld is het smokkelen van GOUD enorm toegenomen. Circa 800 ton GOUD werd er in 2014 officieel geïmporteerd naar India. Geschat wordt dat er ongeveer 200 ton GOUD via illegale smokkel India is binnen gekomen.

De huidige import belasting bedraagt 10% en dit heeft er tevens voor gezorgd dat veel juweliers en GOUDhandelaren hun voorraden verlagen. Dit wil men tegengaan en dus wordt de import belasting verlaagt. De verwachting is dat India deze import belasting terug brengt naar 6 a 8% .

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

Hoe de Verenigde Staten de GOUDprijs onder controle houdt

Op vrijdag 6 februari werden door de Verenigde Staten cijfers naar buiten gebracht over hoeveel banen er in januari zijn bijgekomen. Het totaal kwam op 257.000, waar er 252.000 banen werden verwacht.

Ook deed men er nog een schepje bovenop door de cijfers van de maanden november en december significant omhoog bij te stellen. November werd bijgesteld van 353.000 naar 423.000 en december werd bijgesteld van 252.000 naar 329.000.

Dit was onmiddellijk te zien in de GOUDprijs, die 1% daalde. Eerder deze week kon u al lezen dat

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

Bent u klaar voor de tweede vastgoedcrash?

Alsof vastgoed in steden als New York, Londen en Hong Kong nog niet duur genoeg was, heeft de financiële crisis de situatie enkel nog verergerd. De superrijken zoeken veiligheid in het vastgoed van grote financiële centra en parkeren hun geld in appartementen, penthouses, en commercieel vastgoed.

Dikwijls zijn het tweede verblijven of beschouwt men deze appartementen als een verzekering tegen financiële rampen, net zoals GOUD. Ze verhuren om een rendement te behalen is niet de grootste bekommernis, wel het bewaren van de koopkracht als een of andere centrale bank weer een QE-programma begint.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$