Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8125 artikelen gevonden. Artikel 1806 tot 1810
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

GOUDprijs verder onder druk

De GOUDprijs daalde dinsdag tot het laagste peil in drie maanden en is bezig met de langste verliesreeks in bijna twee jaar.

De prijsdruk komt voort uit een sterkere dollar en speculatie op een eerder dan verwachte renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank, vanwege de aantrekkende economie.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

GOUDprijs zal stijgen naar $1550

GOUDprijs richting $1500 tot $1600 binnen 3 jaar 09 maart 2015 in GOUD

GOUDprijs heeft de laatste jaren last van een negatief sentiment. De daling in de GOUDprijs sinds 2011 van ruim 38% heeft de belangstelling onder beleggers negatief beïnvloed. Analist Francisco Blanch van Bank of Amerika Merrill Lynch verwacht dat de GOUDprijs in de loop van dit jaar onder druk kan komen te staan wanneer de FED de rente zal verhogen. Blanch denkt dat de GOUDprijs de komende drie maanden een neerwaarts risico heeft en dat we het niveau van $1100 per troy ounce kunnen gaan zien. Maar over een periode van 2 tot 3 jaar verwacht Blanch een verbetering van het sentiment voor GOUD gekoppeld aan een hogere prijs.

De analist geeft aan dat de winst van januari verloren is gegaan door de sterkere Dollar. De Dollar steeg in verband met de verwachte renteverhoging door de FED. Blanch baseert zijn positieve visie voor GOUD op lange termijn op 2 factoren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Waarom beleggers deze maand moeten oppassen met GOUD

De gemiddelde beweeglijkheid van GOUD is over de afgelopen 30 dagen gedaald naar het laagste punt sinds begin november, volgens data van Bloomberg. GOUD doet beleggers recent weinig, concludeert de partij dan ook.

Zelfs het plan van Mario Draghi om meer obligaties op te kopen, waardoor de euro zakte naar het laagste niveau in 11 jaar, was niet genoeg om GOUD echt te laten bewegen. Waar de meeste financiële markten donderdag duidelijk reageerden op de toelichting van Draghi op het QE-programma, bewogen GOUD-futures amper.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Dit is waarom de VS China helpt GOUD te kopen aan een lage prijs

In zijn maandelijkse nieuwsbrief zette James Rickards uiteen waarom Amerika het de Chinezen toelaat om GOUD te accumuleren.

Allereerst wordt door vele de GOUDreserves van een land uitgedrukt in percentages van de totale reserves van een centrale bank. Vanuit deze hoek bekeken bestaat één procent van de Chinese reserves uit GOUD. De reserves van Amerika daarentegen bestaan maar liefst voor 70 procent uit GOUD. Maar dit cijfer zet je al snel op het verkeerde been. Zo beschikt China over een gigantische berg dollars dankzij haar export naar Amerika en het grootschalig opkopen van Amerikaans staatspapier uit het verleden. Maar waarom zou de Amerikaanse centrale bank ook over een gigantische dollarreserve moeten beschikken als ze deze op ieder moment zelf kan drukken? Niet nodig! En om die reden valt het percentage van GOUD in Amerika veel hoger uit ten opzichte van haar totale reserves.

Beter drukt men de GOUDreserve van een land uit ten opzichte van het Bruto Binnenlands Product, een optelsom van alle goederen en diensten dat een land in een jaar produceert. Dan kom je ineens op hele andere getallen uit. Op dit moment, met de huidige marktprijzen bezit Amerika een GOUDreserve van 2,7 procent ten opzichte van het BBP. Voor Rusland idem dito, een GOUDreserve van 2,7 procent ten opzichte van de grootte van de Russische economie. Europa beschikt over een GOUDvoorraad van maar liefst 4 procent. Maar het grote China, dat een enorme groei doormaakt en onlangs Japan is gepasseerd in de ranglijst van grootste economieën, bezit volgens de ‘officiële cijfers’ een reserve waarvan slechts 0,7 procent bestaande uit GOUD. Maar indien men voor China uitgaat van een ‘onofficiële’ (maar wel realistischere) GOUDvoorraad van 4.000 ton, dan staan het land in de ranglijst nu naast Rusland en Amerika. Maar dat is voor China nog niet genoeg gezien de enorme potentie en groeistuipen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Aantal operationele olie-installaties in de VS sinds oktober bijna gehalveerd

GOUDportal.nl/?itemstr=zerohedge-bls-ziet-opnieuw-tienduizenden-verloren-banen-over-het-hoofd">Al eerder over geschreven op GOUDportal.nl

De Verenigde Staten pakten vrijdag uit met een ‘stellar’ jobsrapport, dat de euro in één sessie alweer 1,5% lager duwde. Amerika creëerde in februari liefst 295.000 nieuwe jobs en overtrof daarmee de verwachtingen van de meeste analisten. Ook de werkloosheid over de Atlantische Oceaan liep sterker terug dan verwacht, van 5,5% tegen 5,7% een maand eerder.

In de Amerikaanse olie-industrie werden de wenkbrauwen gefronst wanneer de cijfers bekend raakten. Volgens onderzoeksbureau Challenger, Gray & Christmas zouden dit jaar enkel in de energiesector alLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$