Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 1811 tot 1815
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 maart 2015

GOUD-ETF wint aan populariteit

Nadat de hoeveelheid belegd vermogen in Exchange Traded Funds (ETF’s) voor GOUD sinds begin 2013 zo’n 40 procent is gedaald, is er eindelijk weer een stijging zichtbaar.

En ondanks de gedaalde interesse in GOUD-ETF’s, blijft beleggen in dit soort ETF’s een veel meer populaire manier om te beleggen in GOUD dan door daadwerkelijk fysieke GOUDstaven te kopen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 maart 2015

U goed voorbereiden op de volgende cyclus in GOUD en zilver is essentieel voor uw welvaart

Is het u ook al opgevallen dat sommige beleggers in GOUD en zilver niet bezorgd zijn over het huidige koersverloop? De GOUD- en zilverprijs gaan door een diep dal en toch zijn er veel beleggers – zoals de specialisten bij Slim Beleggen – die niet in paniek schieten. Hoe komt dat? Omdat GOUD en zilver altijd in cyclussen bewegen en de volgende cyclus zal omhoog zijn.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

ANZ Bank: GOUDprijs naar $2.400 per troy ounce in 2030

Volgens Warren Hogan, hoofdeconoom van de Australia & New Zealand Bank, zal de GOUDkoers tussen nu en 2030 verdubbelen naar $2.400 per troy ounce. Door een groeiende middenklasse in Azië kunnen meer mensen GOUD kopen, wat de vraag naar juwelen en beleggingsGOUD een impuls zal geven. Daarnaast voorziet Hogan een toenemende belangstelling voor beleggen in GOUD bij vermogensbeheerders, institutionele beleggers en centrale banken in de Aziatische regio.

Deze factoren samen ondersteunen de visie van Hogan dat de GOUDprijs op lange termijn zal stijgen, tot een niveau van ongeveer $2.400 per troy ounce in 2030. In zijn nieuwste rapport ‘East to El Dorado: Asia and the future of gold’ beschrijft hij dat de toenemende koopkracht in Aziatische landen de particuliere vraag naar GOUD verder zal aanwakkeren. Een deel van die vraag zal zijn weg vinden richting GOUDderivaten en GOUD-gerelateerde aandelen, maar door de sterke culturele band die men met GOUD heeft in deze regio zal er ook veel vraag zijn naar het fysieke metaal.

Bron: Beursplein6.nl
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

GOUDbeleggers moeten de euro in de gaten houden”

De Amerikaanse dollar heeft de financiële markten de laatste tijd behoorlijk gedomineerd en bereikte onlangs zijn hoogste niveau in 12 jaar tegenover de euro. Grondstoffenanalisten van HSBC merken op dat GOUD in het bijzonder gevoelig is voor bewegingen tussen de euro en de dollar.

De analisten van HSBC stellen dan ook dat GOUDhandelaren de kracht van de euro goed in de gaten moeten houden om te bepalen of de GOUDrally van woensdag zich mogelijk kan doorzetten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

Yellen geeft een “GO!” voor GOUD

Yellen heeft ons gisteren niet ontgoocheld.

Het woordje “patience” mag dan niet meer te vinden zijn in haar statement, veel haast lijkt ze niet te maken om de rente te verhogen.

Door de sterke dollar zal de inflatie niet meteen richting 2% schieten. Vanuit die hoek dus geen druk om te handelen.

Yellen merkt ook nog dat de sterke dollar weegt op de export en dat de economie lijkt te vertragen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$