Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 1811 tot 1815
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

Willem Middelkoop: er is een nieuwe GOUDstandaard in de maak

Dit prachtige artikel van Koos Jansen op BullionStar willen we jullie niet weerhouden, maar we raden iedereen aan om het volledige Engelstalige artikel te lezen want voor je het weet leven we in een nieuwe monetaire wereld. Het wordt eten of gegeten worden, voorbereid zijn of achter de feiten aan lopen.

Terwijl het westen zich voornamelijk bezig houdt met papieren GOUD, hamsteren Rusland en China zo veel mogelijk fysiek GOUD. De geschiedenis leert ons dat de macht gaat naar daar waar het GOUD gaat.

Rusland begon massaal GOUD te kopen in 2007 – het jaar voor de val van Lehman Brothers. De laatste 4 maanden van 2014 kocht Rusland 100 ton GOUD. Op hetzelfde moment verkocht het voor $ 30 miljard Amerikaanse obligaties.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

Fondsbeheerders gaan door Griekse onzekerheid voor GOUD

Het sentiment ten opzichte van GOUD wordt positiever nu gesprekken tussen Griekenland en de rest van de eurozone nog niet tot een overeenkomst tussen de 2 hebben geleid. Dit alles maakt de kans op, en dus de angst voor, het vertrek van Griekenland uit de eurozone groter.

Het is niet voor niets dat asset managers over de hele wereld de afgelopen maand positiever zijn geworden op het gele metaal. Zo blijkt uit een peiling van Bank of America Merrill Lynch dat 40 procent van de fondsmanagers die de bank sprak, verwacht dat de GOUDprijs in de komende 12 maanden zal stijgen.

Bron: HollandGold
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

Paulson en Soros verkopen aandelen in GOUDmijnen

De grote hedgefondsen van Paulson en van Soros hebben in het vierde kwartaal van vorig jaar een deel van hun beleggingen in GOUDmijnen van de hand gedaan, zo schrijft Reuters. Soros Fund Management verkleinde haar belang in Market Vectors Gold Miners ETF in het laatste kwartaal van vorig jaar met 27% ten opzichte van het derde kwartaal van 2014. Ook verkocht zijn fonds alle 483.570 aandelen in Barrick Gold Corp, een positie die destijds een waarde van ongeveer $7,1 miljoen had.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

Werkloze vindt miljoenen #GOUDschat

De werkloze Brit Terry Herbert moet het dan zonder loonstrookjes stellen, arm is hij beslist niet. Althans, niet meer: Herbert vond deze zomer een GOUDschat, die nu miljoenen waard blijkt te zijn.

3,6 miljoen euro wel te verstaan, waar Herbert zelf de helft van opstrijkt. De andere helft gaat naar de eigenaar van de grond waarop de gelukkige vinder de schat vond, aldus de Burton Mail vrijdag.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

GOUDprijs bijna 8% lager sinds stimuleringsprogramma ECB

Sinds de onthulling van het grootschalige stimuleringsprogramma van de ECB op 22 januari is de GOUDprijs met 7,8% gezakt. Ook de zilverprijs ging de afgelopen vier weken behoorlijk onderuit, van een piek van €525 per kilogram ten tijde van de aankondiging van de ECB tot slechts €464 per kilogram op het moment van schrijven. Dat is een daling van 11,6% in slechts vier weken tijd. Het lijkt een typisch geval van "buy the rumor, sell the news..."Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$