Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7987 artikelen gevonden. Artikel 1816 tot 1820
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

5 redenen waarom je nu GOUD moet kopen

De GOUDprijs heeft het de afgelopen tijd goed gedaan en daarmee de markten verrast. Het edelmetaal heeft zelfs gespecialiseerde analisten en economen verrast met zijn recente stijging. Waarom? Het GOUDkleurige edelmetaal hoort het namelijk helemaal niet goed te doen in tijden van een sterke dollar.

Momenteel is het echter een aantrekkelijk moment om het edelmetaal aan te schaffen, zo stelt James DiGeorgia, schrijver van het boek ‘The New Bull Market in Gold’. Door de actie die hij recent heeft gezien van GOUD, denkt hij dat een nieuwe bullmarket voor GOUD wel eens kan zijn aangebroken. In een commentaar geeft hij aan hiervoor 5 redenen te zien.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

MSM kanaal Nu.nl wijzigt berichtgeving over GOUDvoorraad DNB

Origineel bericht moest luiden: DNB vult GOUDvoorraad voor het eerst in zestien jaar aan. Titel is gewijzigd naar: "DNB ontkent aanvullen GOUDvoorraad"

Helaas wisten we het bericht zelf niet op tijd te onderscheppen. Ook is de Google cache overschreven. In het bericht staat onder andere het volgende te lezen:

[...] Andere centrale banken vullen wel hun GOUDreseves aan. De afgelopen twee decennia was de rol van GOUD als dekking van valuta juist aanzienlijk afgenomen. Centrale banken namen meer andere valuta zoals dollars en ponden in reserve.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

DNB voegt ruim 9 ton aan GOUDvoorraad toe

De Nederlandsche Bank heeft in december 9,61 ton GOUD aan haar reserve toegevoegd, zo bericht Reuters op basis van de nieuwste cijfers van het IMF. Het is voor het eerst in zestien jaar dat de Nederlandsche Bank GOUD aan haar reserves toevoegt en voor het eerst sinds 2008 dat de omvang van de totale GOUDvoorraad verandert.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

Dit is misschien de laatste kans om GOUD te kopen onder $ 1.300

De GOUDprijs bereikte vorige week voor de eerste keer sinds augustus 2014 opnieuw het niveau van $ 1.300. De rally was zo sterk dat de GOUDprijs technisch overkocht was waardoor we deze week een technische correctie mogen verwachten. Dit is dus misschien uw laatste kans om GOUD te kopen onder $ 1.300.

De 14-daagse relative strength index (RSI) bereikte vorige week het niveau van 76 waarin een getal boven de 70 aanzien wordt als een overkochte situatie. Door de kleine daling van de laatste dagen is de RSI gedaald tot een aanvaardbaar niveau. Dit wijst mogelijk op een consolidatie of lichte daling op korte termijn.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

DNB kocht 10 ton GOUD in 2014

GOUDreserves Nederland voor het eerst gegroeid sinds 1998 27 januari 2015 in GOUD

GOUDreserves Nederland zijn in december van 2014 gegroeid. Eind november bleek De Nederlandse Bank ruim 122 ton GOUD te hebben terug gehaald uit New York.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$