Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 1816 tot 1820
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Venezuela verkoopt GOUD voor dollars

De centrale bank van Venezuela overweegt een deel van haar GOUDreserve uit te lenen in ruil voor dollars. Door de daling van de olieprijs mist het olieproducerende land veel inkomsten. Om wat extra dollars in de schatkist te krijgen overweegt de centrale bank 1,4 miljoen troy ounce GOUD (omgerekend 43,5 ton) om te ruilen voor dollars. Deze swapconstructie brengt bij de huidige GOUDkoers ongeveer $1,5 miljard in het laatje.

Bron: HollandGold
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Venezuela ruilt GOUD voor dollars?

De centrale bank van Venezuela overweegt een deel van haar GOUDreserve uit te lenen in ruil voor dollars, zo schrijft Reuters op basis van bronnen binnen de regering. Om wat extra dollars in de schatkist te krijgen overweegt de centrale bank 43,5 ton GOUD om te ruilen voor dollars. Deze swap brengt bij de huidige GOUDkoers ongeveer $1,5 miljard in het laatje. 

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Hoe de komst van de euro de GOUDmarkt veranderde

In dit deel van de Gold Trail legt FOA uit dat de GOUDmarkt zal veranderen door de komst van de euro. In een transitie van de dollar naar een nieuwe wereldreserve zullen GOUDcontracten geen garantie meer geven op echt GOUD. Binnen het dollarsysteem is de GOUDmarkt zodanig veranderd dat de prijs van een GOUDcontract nu de prijs van fysiek GOUD bepaalt. Dat zal veranderen wanneer de dollar niet meer de reservemunt is.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

India wil GOUD kopen ontmoedigen met obligaties

De regering van India wil GOUD kopen ontmoedigen met nieuwe GOUDgedekte obligaties, zo schrijft de Economic Times of India. Spaarders kunnen op deze manier hun ongebruikte juwelen, GOUDbaren en GOUDen munten uitlenen aan de bank en daar rente over ontvangen. Spaarders krijgen in ruil voor het GOUD dat ze naar de bank brengen een certificaat, waarmee ze na afloop van de overeenkomst hun geld of GOUD weer op kunnen vragen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

Beste tijd van het jaar om GOUD te kopen

Op dit moment noteert de GOUDprijs $1164 per ounce, en dat is amper enkele procenten boven de lows van het voorbije jaar.

Beleggers lijken stilaan rekening te houden met een nieuwe neerwaartse beweging waarbij een prijs van $1.000 per ounce niet ondenkbaar is.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$