Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 1821 tot 1825
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 1 maart 2015

GOUD en zilver report (Week 9)

De GOUDkoers steeg de afgelopen week van €1.056,43 naar €1.083,79 per troy ounce (+2,59%), terwijl de prijs van een kilo zilver van €458,77 naar €476,62 (+3,89%) wist te stijgen. De koersen van beide edelmetalen worden voor het grootste deel ondersteund door het opnieuw verzwakken van de euro ten opzichte van de dollar. Ook zijn de berichten over het uitblijven van een renteverhoging gunstig voor GOUD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 28 februari 2015

GOUD maakt een comeback, je moet alleen wel 2 jaar geduld hebben

GOUD zal het komende jaar verder onder druk komen te staan dankzij de Federal Reserve die steeds dichter bij het verhogen van de rentetarieven komt. De vooruitzichten voor GOUD zien er echter veelbelovend uit voor de komende jaren, dat zegt Bank of America Merrill Lynch.

‘Op dit moment zijn beleggers niet in de stemming om GOUD aan te houden omdat ze denken dat de Amerikaanse Fed de rentes zal verhogen. Ik denk daarom dat GOUD in de komende 3 maanden een neerwaarts risico heeft en naar de 1100 dollar per ounce kan gaan’, vertelt Franciso Blanch, grondstoffenanalist bij Bank of America Merrill Lynch. ‘Kijk je echter naar een termijn van 2 of 3 jaar, dan zien de dingen er een stuk rooskleuriger uit voor GOUD.’

Bron: galeboetticher.com
Geplaatst: zaterdag 28 februari 2015
Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 28 februari 2015

Waarom vloeibaar aardgas nu spotgoedkoop is

Enorme investeringen in de productie van vloeibaar aardgas komen in bedrijf nét op het moment dat de prijs op een dieptepunt is beland. Producenten zullen lang moeten wachten op de beloofde GOUDen tijden. 

Rond het jaar 2011 leek vloeibaar aardgas (LNG) een GOUDen toekomst te hebben. Olie was duur, steenkool was vies, en opkomende landen en elektriciteitscentrales zouden om gas zitten te springen. Tegen 2030 zou gas wel eens steenkool vervangen kunnen hebben, was de verwachting. Ook de energiesector was opgetogen. Er werden enorme bedragen geïnvesteerd in vloeibaar-aardgasprojecten in landen als Australië, Papoea Nieuw-Guinea, en de Verenigde Staten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 28 februari 2015

GOUD is een geweldige investering tégen centrale banken”

De markt reageerde dinsdag goed op de woorden van Janet Yellen van de Federal Reserve. Fed-criticus Jim Grant waarschuwde echter dat de uiteindelijke gevolgen van de interruptie van de rentetarieven door de centrale bank, niet gezond zijn.

‘Het virus van radicaal monetair beleid stroomt nu door de politieke aderen. Er is geen weg meer terug, op zijn minst niet op de middellange termijn’, zei de oprichter en maker van Grant’s Interest Rate Observer in een interview met Cnbc.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$