EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 1831 tot 1835 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: vrijdag 29 mei 2015

Oostenrijk haalt 140 ton GOUD weg uit Londen

De centrale bank van Oostenrijk gaat de komende vijf jaar in totaal 140 ton GOUD weghalen uit Londen, zo bericht de Guardian. Daarmee geeft de centrale bank gehoor aan het advies van de Oostenrijkse toezichthouder, die eerder al een waarschuwing had gegeven voor het feit dat de centrale bank het meeste GOUD in het buitenland bewaart.

Lees verder op Hollandgold
Geplaatst op: vrijdag 29 mei 2015

Hoeveel GOUD moet je nu eigenlijk best kopen?

De GOUDprijs beweegt nu al meer dan een half jaar rond $ 1.200, dit is het zelfde niveau als 5 jaar geleden, maar ook hetzelfde niveau als 2 jaar geleden. In tussentijd ging de GOUDprijs  van correct gewaardeerd, naar overgewaardeerd, naar … Feit is dat de GOUDprijs nu al 2 jaar een bodem aan het vormen is en de meeste beleggers daar nog steeds schrik van hebben.

Nochtans gaat die vraag voorbij aan de reden waarom iemand GOUD zou kopen, GOUD moet je zien als een verzekering tegen monetaire schade. Net als je een brandverzekering sluit tegen woningschade of een autoverzekering tegen autoschade, is GOUD een verzekering tegen monetaire schade. Het voordeel van GOUD is dat je premie kan dalen in plaats van stijgen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 29 mei 2015

GOUDsmokkel India naar nieuw record

India heeft nog nooit eerder zoveel gesmokkeld GOUD onderschept als in het afgelopen financiële jaar, zo bericht de Times of India. Voor het eerst in de geschiedenis kwam het totaal uit op meer dan 10 miljard Indiase roepie, wat gelijk staat aan meer dan 3.500 kilogram GOUD. Dat is tien keer zo veel als de 350 kilo GOUD die de Indiase douane twee jaar geleden wist te onderscheppen.

Lees verder op Hollandgold
Geplaatst op: vrijdag 29 mei 2015

Ruzie tussen Bitgold/Goldmoney en BullionVault

Vorige week was er interessant nieuws voor GOUDliefhebbers. Goldmoney verklaarde overgenomen te worden door Bitgold een kleinere speler in de fysieke GOUDmarkt. Het nieuws maakte het een en ander los bij concurrent BullionVault. In een heftige reactie valde men Bitgold/Goldmoney aan. Jaloezie of hebben ze gelijk?

In een artikel op hun website verwijt BullionVault Goldmoney van nooit transparant te zijn geweest. Het zou zijn resultaten nooit hebben laten auditeren. De overnemer Bitgold is beursgenoteerd en moest dus laten weten wat het juist overnam. Daaruit bleek dat goldmoney verlieslatend is.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 29 mei 2015

Indiase GOUD smokkel stijgt in twee jaar tijd met 900%

Voor het eerst in de Indiase geschiedenis komt de inbeslagname van gesmokkeld GOUD op een jaar tijd boven de Rs1 miljard uit. De Indiase douane en politie onderschepten meer dan 3.500 kg GOUD in het begrotingsjaar 2014-15. In 2012-13 kwam dit bedrag slechts uit op Rs100 miljoen. Sinds de regering met 10% de belasting verhoogde op GOUD om het staatstekort te compenseren, is op twee jaar tijd de illegale GOUDhandel gegroeid met 900%. Dit betreft enkel de officiële inbeslagnames, de onofficiële cijfers zouden maal 10 kunnen.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs