Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8029 artikelen gevonden. Artikel 1831 tot 1835
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

GOUD groeit dankzij China!

Volgens CNBC heeft de Chinese centrale bank (PBC) besloten om de inzet nog meer te verhogen en nog meer stimuluspakketten op de markt los te laten. Voorzitter Zhou Xiaochuan besloot om banken toe te laten een minder grote reserve aan kapitaal te houden.

Volgens een verklaring van PBC moet dat de Chinese economie stabiel houden:”Bovendien moet dat de toepasselijke groeisnelheid in de sociale financiering begeleiden.”

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

Top 10 in GOUD

Top 10 GOUD 2014 is bekend. Welke landen produceren het meeste GOUD en hoe ziet de 10 GOUDmijnen eruit? De wereldwijde GOUDproductie is in 2014 met 2% toegenomen ten opzichte van 2013. In totaal werd er in 2014 wereldwijd 3109 ton GOUD gemijnd. De stijging was met name te danken aan Canada, Rusland en China. Canada produceerde in 2014 15% meer GOUD dan in 2013. De stijging kwam uit op zo’n 20 ton. De GOUDproductie Rusland steeg met 9% in 2014 versus 2013. In absolute getallen steeg de productie van GOUD met 23 ton. China is de grootste GOUDproducent ter wereld. Het land zag de GOUDproductie in 2014 met 6% toenemen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

Market Update (4 februari 2015)

China investeert in nieuwe handelsroutes naar India en Rusland en wil infrastructuur in Afrika verbeteren, Zwitserland blijft veel GOUD exporteren naar China, Varoufakis gaat naar Duitsland om over schuldverlichting te praten en schaarste dreigt voor de meest veilige staatsobligaties.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

China neemt de volgende stap voor het herstellen van wereldmacht

China is langzamerhand haar historie aan het herstellen als een wereldmacht. GOUD speelt een belangrijke rol in deze strategie. Het aanleggen van enorme GOUDreserves was stap 1. Nu is ook stap 2 genomen in deze strategie, en dat is het bepalen van de GOUDprijs.

In de huidige situatie is de bijna 100 jaar oude London gold fix verantwoordelijk voor het bepalen van de GOUDprijs. 4 Westerse banken bellen twee maal per dag onderling om een GOUDprijs af te spreken. Dit gaat zeer chaotisch en is niet transparant voor de buitenwereld, maar nog erger is dat de prijs gemanipuleerd wordt. Barclays is namelijk al veroordeeld voor het manipuleren van de GOUDprijs.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Yanis Varoufakis: Het falende dollarsysteem na Bretton Woods

Yanis Varoufakis blijkt uitermate goed op de hoogte van de wereldwijde problematiek die ontstaan is nadat de koppeling tussen de dollar en GOUD in 1971 werd losgelaten. In deze lezing op de Columbia University legt hij de vinger precies op de gevoelige plek. Een briljante samenvatting van ons losgeslagen internationale financiële systeem door een man waar we nog heel veel van zullen horen!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$