Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 1836 tot 1840
Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: dinsdag 3 maart 2015

Waarom mag China zoveel GOUD kopen?

Waarom staat de VS toe dat China zoveel GOUD verzamelt? Volgens Jim Rickards is daar een logische verklaring voor te vinden. In een ingezonden artikel op de Daily Reckoning schrijft hij dat China als tweede grootste economie ter wereld een belangrijke rol speelt en dat het in het belang van de rest van de wereld is dat ook China goed voorbereid is op een ‘reset’ van het wereldwijde financiële systeem. 

Bron: Slim In Dividend.com
Geplaatst: dinsdag 3 maart 2015

Wat? GOUD legt een pennant patroon af!

De GOUDprijs noteert bijna 5 keer hoger dan 15 jaar geleden. Toegeven, de GOUDprijs stond toen op het laagste punt sinds de gold-spike uit 1980. Anderzijds heeft de GOUDprijs in de afgelopen drie jaar een derde van zijn kracht ingeleverd wat ons brengt naar een bijzonder moment. De GOUDkoers maakt een zogeheten “pennant pattern”, een term dat in technische analyse gebruikt wordt, en zeker niet zonder reden!

[...]

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: dinsdag 3 maart 2015

India trekt GOUD weer tot boven $ 1200

Versoepelde importmaatregelen en de lancering van edelmetaalrekeningen in India zorgde ervoor dat de GOUDprijs weer een zwaai naar boven maakte. De importen in maart stegen tot 100 metric ton (mt = 1000 kg). Een echte revival van de vraag naar GOUD in India waardoor GOUD steeg van $ 1195 naar $ 1220 per troy ounce. De grootste consument van het gele edelmetaal maakt zijn naam dus weer waar.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 maart 2015

Oekraïne kampt met onofficiële hyperinflatie

De mededeling van President Poroshenko dat de overheid actie gaat ondernemen om zijn munt te stabiliseren heeft er voor gezorgd dat die mensen die het zich kunnen permitteren massaal richting edelmetalen vluchten. In de Oekraïense munt de Hryvnia tikte de GOUDprijs in ounces op 27 Februari 2015 de 40,785.43 aan. Aan het begin van die maand stond de prijs nog op 20,740.75. De vraag is of die prijzen nog wel wat voorstellen.

Sinds het begin van 2014 is de Hryvnia 70% in waarde gedaald. Tegen de Washington Post zegt Johns Hopkins professor Steve Hanke dat wanneer een munt onder zo’n grote druk komt te staan het moeilijk is om de inflatiestatistieken bij te houden. We kunnen eventueel wel de wisselkoers gebruiken om te proberen te achterhalen hoezeer de prijzen stijgen.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 3 maart 2015

Investeren in Zilver blijkt zeer rendabel

Beleggen in Zilver levert 7,7% per jaar op 02 maart 2015 in Zilver

Beleggen in Zilver blijkt een goed jaarlijks rendement op te leveren. Afhankelijk van de gekozen periode ligt de jaarlijkse stijging van de zilverprijs tussen 7,7% en de 32,2%. Wij hebben gekeken naar het rendement in 10 jaar, 30 jaar en 100 jaar tijd. Beleggen in Zilver levert meer op dan alleen het behoud van koopkracht.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$