Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 1836 tot 1840
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

India wil GOUD kopen ontmoedigen met obligaties

De regering van India wil GOUD kopen ontmoedigen met nieuwe GOUDgedekte obligaties, zo schrijft de Economic Times of India. Spaarders kunnen op deze manier hun ongebruikte juwelen, GOUDbaren en GOUDen munten uitlenen aan de bank en daar rente over ontvangen. Spaarders krijgen in ruil voor het GOUD dat ze naar de bank brengen een certificaat, waarmee ze na afloop van de overeenkomst hun geld of GOUD weer op kunnen vragen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

Beste tijd van het jaar om GOUD te kopen

Op dit moment noteert de GOUDprijs $1164 per ounce, en dat is amper enkele procenten boven de lows van het voorbije jaar.

Beleggers lijken stilaan rekening te houden met een nieuwe neerwaartse beweging waarbij een prijs van $1.000 per ounce niet ondenkbaar is.

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

GOUD krijgt weer een tik

De importbelasting op GOUD in India (die toch intact bleef), de opleving in banencijfers uit de V.S. afgelopen vrijdag en de euro/dollar die afstevent op pariteit, zorgde ervoor dat de GOUDprijs in dollars per ounce kelderde met bijna 3%. Rond $ 1164 bleek er steun te vinden, waarna er weer iets van herstel plaatsvond. Maandagmorgen 9 maart werd er weer $ 1172 genoteerd.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

Waarom GOUD niet teleurstellend is

De prijs van GOUD had dit jaar een vliegende start. Inmiddels staat het gele edelmetaal nog maar op een klein plusje voor dit jaar. Ondanks dat de GOUDprijs dus weinig bevredigend is voor beleggers op dit moment, is het edelmetaal toch allerminst teleurstellend, zegt Rick Rule, van Sprott Asset Management, in gesprek met Kitco.

‘Er zijn veel mensen met verschillende verwachtingen van GOUD. Voor mij is GOUD echter niet teleurstellend’, zegt Rick Rule. Hij wijst daarbij op het volgende voorbeeld: ‘Ik heb een kamer gezien bij motel 6 waar je vroeger voor een ounce GOUD 6 nachten kon verblijven. Inmiddels koopt diezelfde ounce je daar 16 overnachtingen. En dat is precies wat GOUD moet doen.’

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: dinsdag 10 maart 2015

Zeldzame GOUDen munten kunnen miljoenen opleveren

Er gaat steeds meer geld om in de markt voor zeldzame munten, zo bericht Reuters. Vorig jaar werd er voor een recordbedrag van $536 miljoen aan Amerikaanse GOUDen munten en zilveren munten geveild, maar nu er een aantal bijzondere stukken geveild worden is de kans groot dat het totaalbedrag dit jaar opnieuw hoger zal uitvallen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$