Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 1841 tot 1845
Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 23 februari 2015

Rusland grootste koper van GOUD in 2014

Een steeds groter deel van de totale vraag naar GOUD is afkomstig van centrale banken. Uit de laatste cijfers is gebleken dat centrale banken in 2014 bijna 500 ton GOUD hebben gekocht. De GOUDprijs is in 2014 licht gedaald van $1206 naar $1184 per troy ounce.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 23 februari 2015

Market Update (23 februari 2015)

Beurs verder omhoog na akkoord Griekenland, Denemarken klaar voor kapitaalcontroles om munt te beschermen, speculanten massaal long op de dollar, Azerbeidzjan devalueert munt en rijke Grieken zoeken veiligheid in GOUD.

Bron: Slim In Dividend.com
Geplaatst: maandag 23 februari 2015

Zit de GOUDprijs op slot?

De dollar heeft een enorme waardestijging achter de rug, de spanning tussen Rusland en de NAVO zijn opgelopen en hebben Europa en Amerika herhaaldelijk sancties aan Rusland opgelegd. Japen en Europa zijn een QE programma gestart, waar de VS, na jaren van grof printen, haar QE programma geheel heeft afgebouwd. De olieprijs heeft een enorme duik gemaakt en centrale banken zijn een nieuwe sport begonnen: het renteniveau onder de nul-procent lijn duwen.

Tevens lijkt deflatie de nieuwe trend te worden en kopen China en Rusland nog steeds enorme hoeveelheden GOUD. We hebben het GOUDreferendum in Zwitserland achter de rug en we zagen verschillende landen waaronder ook Nederland, een deel van hun GOUD repatriëren. Ook zijn de geopolitieke spanningen opgelopen en hebben de door de NATO met wapens gevoerde rebellen die tegen Assad in Syrië moesten vechten omkeer gemaakt en zijn hun eigen staat IS begonnen dat in het Midden Oosten uitliep tot een nieuwe fase in hun crISIS, en dreigen dezelfde NATO leiders nu ook Oekraïne met wapens te willen bevoorraden om te vechten tegen de zogenoemde Russische separatisten. Reactie van de GOUDprijs: nul.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 februari 2015

Chinese vraag naar GOUD is dit jaar enorm

De Chinese vraag is volgens de Shanghai Gold Exchange (SGE) dit jaar tot nu toe al 32 procent hoger dan vorig jaar. De vraag zou tot nu toe uitkomen op 374 ton, tegenover 320 ton een jaar geleden. En vorig jaar was al een record, hoewel destijds het nieuwe jaar wat eerder viel en het dus misschien niet volledig vergelijkbaar is.

Veel analisten die gespecialiseerd zijn in GOUD geloven nu dat de Chinese vraag wat zal afnemen tot het begin van het derde kwartaal, net als vorig jaar, wanneer het geven van cadeaus vanwege de viering van het nieuwe jaar in China achter de rug is.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 22 februari 2015

GOUD en zilver report (Week 8)

De GOUDprijs daalde de afgelopen week van €1.079,22 naar €1.056,43 per troy ounce (-2,11%), terwijl de prijs van een kilo zilver in een week tijd van €489,75 naar €458,77 zakte (-6,33%). De prijsdaling van beide edelmetalen is opvallend, aangezien er de afgelopen week veel te doen is geweest om Griekenland.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$