Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 1841 tot 1845
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Deze verwachting maakt dat GOUD forse klappen kan krijgen

Een sterker dan verwacht Amerikaans banenrapport heeft ervoor gezorgd dat GOUD vorige week door een belangrijk steunniveau is gebroken. Het edelmetaal sloot vorige week dan ook af op het laagste punt sinds 12 januari van dit jaar.

Dit gebeurde nadat vrijdag het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics meldde dat er in januari 257.000 banen bij zijn gekomen. De verwachting van 236.000 banen werd hiermee fors overtroffen. Tevens werd gemeld dat de gemiddelde loongroei in Amerika vorige maand 0,5 procent hoger uit kwam.

Het nieuws zorgde ervoor dat Comex April gold futures, onder hun 200-daags gemiddelde van 1255 dollar per ounce terechtkwamen, zo meldt Kitco. April gold futures sloten de week uiteindelijk een kleine 3,8 procent lager af. Analisten melden dat de verkoopgolf van GOUD veroorzaakt wordt door de toegenomen verwachtingen dat de Federal Reserve door de goede banencijfers in de positie komt om de rentetarieven al in juni te verhogen. Daar voegden analisten aan toe dat nu er steeds meer goed nieuws naar buiten komt wat GOUD verder omlaag duwt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

GOUDprijs daalt slechts in 22 % van de tijd

De GOUDprijs piekte in 2011 net boven $ 1.920 maar het duurde tot september 2011 vooraleer de echter daling werd ingezet. In het eerste kwartaal 2013 was het hek helemaal van de dam en crashte de GOUDprijs pas echt. Maar ondertussen beweegt de GOUDprijs opnieuw zijwaarts.

Het lijkt voor veel beleggers alsof de GOUDprijs alleen maar daalt. Maar wie naar onderstaande grafiek kijkt (zwarte lijn) ziet dat de daling in feite plaatsvond tussen september 2012 en april 2013. Met andere woorden sinds 2011 daalde de GOUDprijs maar gedurende 9 maanden.

GOUD Kopen

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Market Update (10 februari 2015)

Bezorgde Grieken kopen meer GOUD, China tegen Amerikaans plan om Oekraïne te bewapenen, opnieuw een bitcoin beurs verdwenen, Citi voorziet einde van de OPEC bij deze olieprijs en Russische sancties kostten EU €21 miljard.

Bron: gasinbeeld.nl
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Schateiland Nederland:hoe onze bodemschat een ziekte veroorzaakte

In 1963 werd bepaald dat de overheid 70 procent van de totale gaswinst opstreek. Later werd dat aandeel nog wat hoger. De welvaart en de sociale zekerheid van Nederland zijn deels gebouwd op aardgasverdiensten. De industrie en de glastuinbouw hebben profijt gehad van voor hen gunstige gastarieven. Maar het is niet louter GOUD wat er blinkt. Er waren ook verliezers, zoals mijnwerkers en kolenhandelaren. En de manier waarop de aardgasbaten zijn besteed, staat bloot aan kritiek.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

GOUD ano 2015

Beleggen in GOUD ano 2015 09 februari 2015 in GOUD

Beleggen in GOUD is veel besproken maar er zijn maar weinig beleggers met een fysieke positie in GOUD. Toen de GOUDprijs topte in 2011 was er geen krant zonder een artikel over GOUD. De laatste 3 jaar komt GOUD alleen in de schijnwerpers als de prijs in enkele dagen hard onderuit gaat. Volgens onze mening natuurlijk onterecht.

Beleggen in GOUD, lees GOUD als onderdeel van een beleggingsportefeuille, biedt de belegger evenwicht in zijn portefeuille. Eigenlijk is GOUD een verzekering tegen onrust in het monetaire systeem. De Euro heeft de laatste 6 maanden zo’n 18% van haar waarde verloren ten opzichte van de Amerikaanse Dollar. Inmiddels staat de wisselkoers van de EUR/USD op 1,13.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$