Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 1846 tot 1850
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Dit is waarom de VS China helpt GOUD te kopen aan een lage prijs

In zijn maandelijkse nieuwsbrief zette James Rickards uiteen waarom Amerika het de Chinezen toelaat om GOUD te accumuleren.

Allereerst wordt door vele de GOUDreserves van een land uitgedrukt in percentages van de totale reserves van een centrale bank. Vanuit deze hoek bekeken bestaat één procent van de Chinese reserves uit GOUD. De reserves van Amerika daarentegen bestaan maar liefst voor 70 procent uit GOUD. Maar dit cijfer zet je al snel op het verkeerde been. Zo beschikt China over een gigantische berg dollars dankzij haar export naar Amerika en het grootschalig opkopen van Amerikaans staatspapier uit het verleden. Maar waarom zou de Amerikaanse centrale bank ook over een gigantische dollarreserve moeten beschikken als ze deze op ieder moment zelf kan drukken? Niet nodig! En om die reden valt het percentage van GOUD in Amerika veel hoger uit ten opzichte van haar totale reserves.

Beter drukt men de GOUDreserve van een land uit ten opzichte van het Bruto Binnenlands Product, een optelsom van alle goederen en diensten dat een land in een jaar produceert. Dan kom je ineens op hele andere getallen uit. Op dit moment, met de huidige marktprijzen bezit Amerika een GOUDreserve van 2,7 procent ten opzichte van het BBP. Voor Rusland idem dito, een GOUDreserve van 2,7 procent ten opzichte van de grootte van de Russische economie. Europa beschikt over een GOUDvoorraad van maar liefst 4 procent. Maar het grote China, dat een enorme groei doormaakt en onlangs Japan is gepasseerd in de ranglijst van grootste economieën, bezit volgens de ‘officiële cijfers’ een reserve waarvan slechts 0,7 procent bestaande uit GOUD. Maar indien men voor China uitgaat van een ‘onofficiële’ (maar wel realistischere) GOUDvoorraad van 4.000 ton, dan staan het land in de ranglijst nu naast Rusland en Amerika. Maar dat is voor China nog niet genoeg gezien de enorme potentie en groeistuipen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Aantal operationele olie-installaties in de VS sinds oktober bijna gehalveerd

GOUDportal.nl/?itemstr=zerohedge-bls-ziet-opnieuw-tienduizenden-verloren-banen-over-het-hoofd">Al eerder over geschreven op GOUDportal.nl

De Verenigde Staten pakten vrijdag uit met een ‘stellar’ jobsrapport, dat de euro in één sessie alweer 1,5% lager duwde. Amerika creëerde in februari liefst 295.000 nieuwe jobs en overtrof daarmee de verwachtingen van de meeste analisten. Ook de werkloosheid over de Atlantische Oceaan liep sterker terug dan verwacht, van 5,5% tegen 5,7% een maand eerder.

In de Amerikaanse olie-industrie werden de wenkbrauwen gefronst wanneer de cijfers bekend raakten. Volgens onderzoeksbureau Challenger, Gray & Christmas zouden dit jaar enkel in de energiesector al

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Hillary Clinton, de Clinton Foundation en GOUDkoorts

Drie maal New York Times bestseller Peter Schweizer komt binnenkort uit met een boek genaamd “Clinton Cash: The Untold Story of How and Why Foreign Governments and Businesses Helped Make Bill and Hillary Rich”. Uitgeversmaatschappij HarperCollins gaf afgelopen donderdag aan dat het een boek betreft met vele onthullingen nadat de schrijver een jaar lang onderzoek heeft gedaan.

In 2011, liet Schweizer’s boek Throw Them All Out zien hoe er door middel van insider trading gehandeld werd door leden van het Congress. Het werd het onderwerp van een award-wining 60 Minutes aflevering.

Bron: Sold2gold.nl
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

Apple heeft 30% van globale GOUDproductie nodig om te voldoen aan vraag naar Apple Watch

GOUDen Apple WatchElektronica gigant Apple, vooral bekend van hun smartphones en tablets, heeft volgens geruchten bijna één derde van de totale GOUDproductie ter wereld nodig om alle Apple Watches (voorheen iWatch) van GOUD te kunnen voorzien.

Er is veel interesse in het luxe model met een 18-karaats GOUDen behuizing en Apple heeft al voorzorgsmaatregelen genomen om genoeg GOUD op voorraad te krijgen.

[...]

Bron: De Telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 9 maart 2015

GOUD zoeken aan de Rijn

GOUDzoekers maakten voorheen vaak verre reizen naar moeilijk toegankelijke gebieden, maar aan de oevers van de Rijn bij Krefeld kan het ook. Op nog geen 30 kilometer van de Nederlandse grens geeft Maurice Balt er les in GOUD zoeken.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$