Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 1851 tot 1855
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 25 februari 2015

Toezichthouders in Zwitserland en VS buigen zich over manipulatie GOUDprijs

Het Amerikaanse ministerie van Justitie en de Commodities Futures Trading Commission (CFTC) zijn een onderzoek gestart naar de manipulatie van de GOUDprijs. Het belooft een grootschalig en diepgravend onderzoek te worden, want er zijn een groot aantal Amerikaanse en Europese banken bij betrokken. HSBC, Barclays, Goldman Sachs, UBS, JP Morgan, Deutsche Bank, Credit Suisse, Standard Bank, Societe Generale en Scotiabank worden verzocht informatie aan te leveren omtrent de fixing van de GOUDprijs.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 25 februari 2015

Eurozone heeft in januari geen GOUD gekocht

Cijfers van het IMF laten zien dat de GOUDreserve van de Eurozone in januari is toegenomen tot 10.784,1 ton. Op sommige nieuwssites en weblogs wordt dit uitgelegd als een aankoop van GOUD door een van de landen binnen de Eurozone, maar dat lijkt niet waarschijnlijk. De stijging van de totale GOUDreserve van het Eurosysteem is het gevolg van de toetreding van Litouwen tot de muntunie. Daarbij heeft het land GOUD overgedragen aan de ECB.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 25 februari 2015

Kazachstan blijft GOUD kopen, Rusland neemt adempauze

In januari heeft een aantal centrale banken opnieuw GOUD gekocht, zo blijkt uit cijfers van het IMF. Kazachstan breidde haar totale GOUDreserve voor de 28e maand op rij uit, van 191,8 naar 193,5 metrische ton. Opvallend is dat ook Oekraïne GOUD kocht, omdat het land bijna geen valutareserves meer over heeft. De GOUDvoorraad van de Eurozone groeide door toetreding van Litouwen aan de muntunie.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 25 februari 2015

Market Update (25 februari 2015)

Amerikaanse banken zitten op $2 biljoen aan 'veilige' staatsobligaties, Moody's geeft afwaardering aan verschillende Russische banken, Verenigd Koninkrijk stuurt militairen naar Oekraïne en Zwitserse toezichthouder onderzoekt manipulatie GOUDmarkt.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 25 februari 2015

GOUDreserves Rusland licht gedaald

GOUDreserves Rusland zijn in januari licht gedaald. De Russische Centrale Bank kocht de laatste 9 maanden maandelijks een behoorlijke hoeveelheid GOUD op. In september van 2014 kocht de Russische Centrale Bank de grootste hoeveelheid GOUD in een periode van 15 jaar. Rusland kocht toen 37 ton GOUD op.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$