Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8027 artikelen gevonden. Artikel 1851 tot 1855
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

De GOUDprijs volgens Kitco

Kitco staat niet echt bekend als een bron voor informatie aangaande de GOUD- en zilvermarkt bij vele goeroes op het internet. Waarom dat zo is laat ik hier verder in het midden.

Maar Kitco publiceert al tijden dagelijks een interessant prijsoverzicht van GOUD en zilver in de dollarwaardering, maar wel op een bijzondere manier. Dat is waar ik het hier over wil hebben.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

Rusland kocht in 2014 recordhoeveelheid GOUD bij

Rusland heeft in een jaar nog niet eerder zoveel GOUD gekocht als in 2014, zo blijkt uit cijfers van Thomson Reuters GFMS. In de periode van januari tot en met november kocht de Russische centrale bank in totaal 152 ton GOUD bij, veel meer dan de centrale banken van andere landen die het afgelopen jaar wat GOUD aan hun reserves toevoegden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

Barclays: GOUDrally is slechts van korte duur

Wat Barclays betreft is de rally in GOUD slechts van korte duur. De bank voorspelt dan ook dat de GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijs later dit jaar stopt met stijgen en begint aan een daling.

In een nieuw rapport laat Barclays weten de vlucht in GOUD als veilige haven van de afgelopen weken te erkennen. Ook erkent de bank de sterke vraag vanuit China. Het verwacht ook dat deze factoren GOUD op de korte termijn zullen ondersteunen. Die rally is echter van korte duur, stelt de bank. ‘Hoewel de aankopen dankzij de zoektocht naar een veilige haven de GOUDprijs op de korte termijn ondersteunen, geloven wij dat de GOUDrally onder druk zal komen te staan in de komende maanden, na het Chinese nieuwjaar.’

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

Draghi jaagt GOUDprijs naar € 37.000,- per kilo

De door de ECB aangekondigde steunmaatregelen ter ondersteuning van de Europese economiëen heeft de euro pijn gedaan. Dit was de bedoeling van Draghi. Door maandelijks 60 miljard aan obligaties op te kopen, gaat er jaarlijks een astronomisch bedrag in de economie gepompt worden. En dan maar hopen dat dit het gewenste effect zal gaan opleveren. Beleggers zijn er op eerste gezicht niet zo blij mee.

[...]

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

DNB heeft geen GOUD gekocht

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft geen GOUD gekocht. Verschillende media melden dinsdag op basis van cijfers van het IMF dat de GOUDvoorraad van DNB zou zijn toegenomen in december 2014. Dit is onjuist, zegt de bak. De GOUDvoorraad bedroeg in december 2014 in totaal 19,691 miljoen fine troy ounce, en gelijk is gebleven ten opzichte van alle maanden daaraan voorafgaand.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$