EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 1856 tot 1860 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: donderdag 21 mei 2015

Waarom heeft de GOUDmarkt het zo moeilijk?

Is dit een cyclische of een seculaire berenmarkt waarin de GOUDprijs zich bevindt. Specialist Frank Holmes legt het uit aan de hand van – volgens hem – de 2 belangrijkste factoren op de GOUDmarkt: de Love Trade en de Fear Trade.

Na de groeilandencrisis van 1997 – 1998 zagen we begin deze eeuw de opmars van China en Azië waar het bbp per inwoner sterk begon te groeien. De opmars van de middenklasse in China, India en het Midden-Oosten zorgde voor een sterke vraag naar GOUD, de zo geheten Love Trade.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 21 mei 2015

GOUDkoers moet 50x hoger voor GOUDdekking Chinese yuan

Als China haar munt wil dekken met GOUD moet de GOUDkoers bijna vijftig keer zo hoog zijn als nu, namelijk $64.000 per troy ounce. Dat schrijft Bloomberg op basis van een eigen onderzoek. Voor een traditionele GOUDstandaard, waarin al het geld gedekt wordt door GOUD, is er tegen de huidige GOUDkoers volstrekt onvoldoende GOUD in de wereld.

Lees verder op Hollandgold
Geplaatst op: donderdag 21 mei 2015

Market Update (21 mei 2015)

Griekenland mogelijk op 5 juni bankroet, inkomensongelijkheid het grootst in dertig jaar en liquiditeit op obligatiemarkt wordt steeds kleiner. Verder in het nieuws: Federal Reserve doet nog even niks, Rusland koopt 300.000 troy ounce GOUD bij in april, Saxo Bank voorziet stijging GOUDprijs door China en GOUDsector niet onder de indruk van nieuw spaarplan voor GOUD in India.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: donderdag 21 mei 2015

GOUDprijs 50 maal hoger naar $64.000,-

Bloomberg Intelligence meldde dat wanneer China een GOUDstandaard in zou willen voeren dit alleen mogelijk is tegen een GOUDkoers van maar liefst $64.000,- per ounce, 50 maal de huidige waardering. Een traditionele GOUDstandaard is bij huidige prijzen onmogelijk vanwege het ontbreken van de hoeveelheid GOUD dat nodig is. Met deze wetenschap is duidelijk dat dit nooit zal gebeuren. Het is simpelweg onuitvoerbaar.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 20 mei 2015

India spoort bevolking opnieuw aan GOUD in te leveren

De regering van India probeert haar bevolking aan te sporen GOUD in te leveren bij de bank. In ruil daarvoor kunnen banken een vergoeding bieden in de vorm van rente. Op deze manier komt er meer GOUD in omloop en hoeft er minder van geïmporteerd te worden, dat is althans de theorie. De praktijk wijst uit dat soortgelijke pogingen uit het verleden gedoemd waren te mislukken.

Lees verder op Goudstandaard
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs