Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 1861 tot 1865
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

Cijfers Shanghai Gold Exchange overschatten Chinese GOUDmarkt

Volgens analist Philip Klapwijk van Precious Metals Insights zijn de cijfers van de Shanghai Gold Exchange niet te vergelijken met de totale vraag naar fysiek GOUD in China. Dat zei de analist tijdens het 2015 Reuters Global Gold Forum in een vraaggesprek over de Chinese GOUDmarkt.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

Gold Trail: Nieuwe perceptie van waarde (Deel XXXI)

Net als in 1971 stevenen we af op een moment waarop de claims op GOUD niet nagekomen zullen worden. In 1971 verbrak Nixon de belofte om dollars uit het buitenland om te wisselen voor GOUD en in de toekomst zal blijken dat GOUDcontracten geen claim leggen op fysiek GOUD. FOA voorziet een alsmaar stijgende dollarkoers die niet meer door de Federal Reserve bestreden kan worden met een kunstmatig opgewekte recessie. Lees het nieuwste deel van de Gold Trail vertaling op Marketupdate!

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

GOUD verder onder druk ?

De grote hedge funds en andere speculanten hebben hun posities ten faveure van GOUD de afgelopen weken weer afgebouwd. Dit leidt meestal weer tot ...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

Volgens Roubini en het IMF is infrastructuur het antwoord

Roubini – nu aan het hoofd van zijn eigen consultant bedrijf – geeft in een artikel aan waar het probleem bij de visie van aanhangers van de Oostenrijkse school, radicale monetaristen, GOUDkevers en bitcoin fanatiekelingen volgens hem ligt. Doemdenkers hebben volgens hem nauwelijks kennis van basiseconomie. Zij snappen niet dat deflatie ‘s werelds meest urgente probleem is. Nouriel, bedankt voor de tip.

Gelukkig bestaat zijn stuk niet enkel uit generalisaties en geeft hij aan waar daadwerkelijk een pijnpunt ligt. De mismatch tussen monetaire maatregelen en fiscale maatregelen is enorm. Maar waar hij en het IMF bepleiten voor een stimulans in investeringen in infrastructuur behoort dit niet het doel te zijn. Helaas lijkt het wel die kant op te gaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 februari 2015

Fysieke GOUDverkopen in Europa sterk wegens waardevermindering euro

In Europa is de verkoop van fysiek GOUD in januari sterk gestegen. Verkoop door CoinInvest.com aan Griekse klanten vertienvoudigde zelfs met een normale omzet van €200.000,- naar een omzet van €2.000.000,-. Het aantal nieuwe klanten voor CoinInvest.com verdubbelde.

Degussa, een Duitse handelaar in munten zag een stijging van 35% in zijn verkopen in Duitsland. De Austrian Mint, een van Europa’s grootste GOUDhandelaren zag een stijging van 6% in zijn verkopen ten opzichte van een jaar eerder.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$