Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 1861 tot 1865
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 24 februari 2015

John Paulson bezit 10,3 miljoen aandelen GLD

John Paulson bezit 10,3 miljoen aandelen GLD 23 februari 2015 in GOUD

John Paulson, bekend hedgefundmanager, houdt zijn positie in GOUD aan. De laatste cijfers duiden erop dat het fonds van John Paulson, Paulson en CO, de grootste aandeelhouder blijft van de SPDR Gold Trust (GLD). Het fonds van John Paulson heeft maar liefst meer dan 10 miljoen aandelen in de GLD. De SPDR Gold Trust is het grootste GOUDfonds ter wereld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 februari 2015

Donderen GOUD en olie recht naar de bodem?

De olieprijs daalt vandaag weer door de belangrijke grens van $ 50 terwijl de GOUDprijs vandaag daalt onder de belangrijke grens van $ 1.200. Dit zet menig analist er opnieuw toe aan om een vervolg van de berenmarkt uit te roepen. Maar klopt dat wel?

In 2008 donderde de olieprijs van $ 147 naar $ 32,48 – een daling van meer dan $ 114!! De olieprijs deed er vervolgens 6 maanden over om de bodemformatie af te ronden. Het absolute dieptepunt van deze berenmarkt ligt voorlopig op 29 januari, nog geen maand geleden.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 23 februari 2015

Rusland grootste koper van GOUD in 2014

Een steeds groter deel van de totale vraag naar GOUD is afkomstig van centrale banken. Uit de laatste cijfers is gebleken dat centrale banken in 2014 bijna 500 ton GOUD hebben gekocht. De GOUDprijs is in 2014 licht gedaald van $1206 naar $1184 per troy ounce.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 23 februari 2015

Market Update (23 februari 2015)

Beurs verder omhoog na akkoord Griekenland, Denemarken klaar voor kapitaalcontroles om munt te beschermen, speculanten massaal long op de dollar, Azerbeidzjan devalueert munt en rijke Grieken zoeken veiligheid in GOUD.

Bron: Slim In Dividend.com
Geplaatst: maandag 23 februari 2015

Zit de GOUDprijs op slot?

De dollar heeft een enorme waardestijging achter de rug, de spanning tussen Rusland en de NAVO zijn opgelopen en hebben Europa en Amerika herhaaldelijk sancties aan Rusland opgelegd. Japen en Europa zijn een QE programma gestart, waar de VS, na jaren van grof printen, haar QE programma geheel heeft afgebouwd. De olieprijs heeft een enorme duik gemaakt en centrale banken zijn een nieuwe sport begonnen: het renteniveau onder de nul-procent lijn duwen.

Tevens lijkt deflatie de nieuwe trend te worden en kopen China en Rusland nog steeds enorme hoeveelheden GOUD. We hebben het GOUDreferendum in Zwitserland achter de rug en we zagen verschillende landen waaronder ook Nederland, een deel van hun GOUD repatriëren. Ook zijn de geopolitieke spanningen opgelopen en hebben de door de NATO met wapens gevoerde rebellen die tegen Assad in Syrië moesten vechten omkeer gemaakt en zijn hun eigen staat IS begonnen dat in het Midden Oosten uitliep tot een nieuwe fase in hun crISIS, en dreigen dezelfde NATO leiders nu ook Oekraïne met wapens te willen bevoorraden om te vechten tegen de zogenoemde Russische separatisten. Reactie van de GOUDprijs: nul.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$