Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 1866 tot 1870
Bron: TOV Hazel
Geplaatst: dinsdag 3 maart 2015

India trekt GOUD weer tot boven $ 1200

Versoepelde importmaatregelen en de lancering van edelmetaalrekeningen in India zorgde ervoor dat de GOUDprijs weer een zwaai naar boven maakte. De importen in maart stegen tot 100 metric ton (mt = 1000 kg). Een echte revival van de vraag naar GOUD in India waardoor GOUD steeg van $ 1195 naar $ 1220 per troy ounce. De grootste consument van het gele edelmetaal maakt zijn naam dus weer waar.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 maart 2015

Oekraïne kampt met onofficiële hyperinflatie

De mededeling van President Poroshenko dat de overheid actie gaat ondernemen om zijn munt te stabiliseren heeft er voor gezorgd dat die mensen die het zich kunnen permitteren massaal richting edelmetalen vluchten. In de Oekraïense munt de Hryvnia tikte de GOUDprijs in ounces op 27 Februari 2015 de 40,785.43 aan. Aan het begin van die maand stond de prijs nog op 20,740.75. De vraag is of die prijzen nog wel wat voorstellen.

Sinds het begin van 2014 is de Hryvnia 70% in waarde gedaald. Tegen de Washington Post zegt Johns Hopkins professor Steve Hanke dat wanneer een munt onder zo’n grote druk komt te staan het moeilijk is om de inflatiestatistieken bij te houden. We kunnen eventueel wel de wisselkoers gebruiken om te proberen te achterhalen hoezeer de prijzen stijgen.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 3 maart 2015

Investeren in Zilver blijkt zeer rendabel

Beleggen in Zilver levert 7,7% per jaar op 02 maart 2015 in Zilver

Beleggen in Zilver blijkt een goed jaarlijks rendement op te leveren. Afhankelijk van de gekozen periode ligt de jaarlijkse stijging van de zilverprijs tussen 7,7% en de 32,2%. Wij hebben gekeken naar het rendement in 10 jaar, 30 jaar en 100 jaar tijd. Beleggen in Zilver levert meer op dan alleen het behoud van koopkracht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 2 maart 2015

GOUDmijnaandelen tips: ze stijgen 9 keer sneller dan de GOUDprijs

De laatste maanden bieden GOUDmijnaandelen weer een meerwaarde ten opzichte van GOUD. Tijdens de recente correctie van de GOUDprijs, bleven de GOUDmijnen nagenoeg ter plaatse. Dit betekent dat men niet meer bereid is de GOUDmijnaandelen te verkopen, ondanks een lagere GOUDprijs.

GOUD en zilver kenden een zeer sterke start van het jaar waarin de GOUDprijs $ 100 steeg en de zilverprijs $ 3. Maar de laatste weken hebben GOUD en zilver deze winst nagenoeg volledig moeten prijsgeven. Bij de GOUD- en zilvermijnen zien we echter een ander verhaal.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 2 maart 2015

De obligatie-bubbel staat op springen: tijd voor GOUD

Obligaties gelden traditioneel als veilige havens voor investeerders die in tijden van laagconjunctuur niet goed weten waarheen. Zonder interessante interesten op de markt die signaleren waar de opportuniteiten zich bevinden stond de staatsbon altijd garant voor een degelijk rendement op lange termijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$