Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 1871 tot 1875
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 20 februari 2015

"Europese spaarders kochten in januari meer GOUD"

Verschillende GOUDhandelaren in Europa zagen de verkoop van GOUD in januari toenemen vanwege de toegenomen zorgen over de economie. Door de verkiezingen in Griekenland en door het stimuleringsprogramma van de ECB durfden meer spaarders de stap te zetten om GOUD te kopen, zo schrijft Reuters.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 20 februari 2015

VIDEO: Lex Hoogduin en Edin Mujagic over Griekenland en monetaire hervorming

Paul Buitink had een gesprek met Lex Hoogduin en Edin Mujagic over de Griekse crisis en monetaire hervorming. We praatten ook over het teruggehaalde GOUD, plannen van Ons Geld en bitcoin.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

Deze grafiek toont dat Grexit GOUD stuwt naar 2000 dollar

In mei 2012, toen GOUD boven de 1600 dollar per ounce kostte, rapporteerde Bloomberg over hoe een vertrek van Griekenland uit de eurozone eruit zou zien op basis van scenario’s gebaseerd op 21 economen, analisten en academici. Inmiddels zijn we 3 jaar verder en lijken de markten een stuk relaxter om te gaan met een eventueel vertrek van Griekenland uit de Europese munt en lijkt GOUD een positieve afloop van de onderhandelingen in te prijzen.

Desondanks is het natuurlijk verre van zeker dat het vertrek van Griekenland kan worden voorkomen. Daarnaast weten we ook niet wat een vertrek zou doen met andere landen uit de periferie zoals Portugal en Spanje.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

Willem Middelkoop: er is een nieuwe GOUDstandaard in de maak

Dit prachtige artikel van Koos Jansen op BullionStar willen we jullie niet weerhouden, maar we raden iedereen aan om het volledige Engelstalige artikel te lezen want voor je het weet leven we in een nieuwe monetaire wereld. Het wordt eten of gegeten worden, voorbereid zijn of achter de feiten aan lopen.

Terwijl het westen zich voornamelijk bezig houdt met papieren GOUD, hamsteren Rusland en China zo veel mogelijk fysiek GOUD. De geschiedenis leert ons dat de macht gaat naar daar waar het GOUD gaat.

Rusland begon massaal GOUD te kopen in 2007 – het jaar voor de val van Lehman Brothers. De laatste 4 maanden van 2014 kocht Rusland 100 ton GOUD. Op hetzelfde moment verkocht het voor $ 30 miljard Amerikaanse obligaties.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

Fondsbeheerders gaan door Griekse onzekerheid voor GOUD

Het sentiment ten opzichte van GOUD wordt positiever nu gesprekken tussen Griekenland en de rest van de eurozone nog niet tot een overeenkomst tussen de 2 hebben geleid. Dit alles maakt de kans op, en dus de angst voor, het vertrek van Griekenland uit de eurozone groter.

Het is niet voor niets dat asset managers over de hele wereld de afgelopen maand positiever zijn geworden op het gele metaal. Zo blijkt uit een peiling van Bank of America Merrill Lynch dat 40 procent van de fondsmanagers die de bank sprak, verwacht dat de GOUDprijs in de komende 12 maanden zal stijgen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$