Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 1876 tot 1880
Bron: HollandGold
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

Paulson en Soros verkopen aandelen in GOUDmijnen

De grote hedgefondsen van Paulson en van Soros hebben in het vierde kwartaal van vorig jaar een deel van hun beleggingen in GOUDmijnen van de hand gedaan, zo schrijft Reuters. Soros Fund Management verkleinde haar belang in Market Vectors Gold Miners ETF in het laatste kwartaal van vorig jaar met 27% ten opzichte van het derde kwartaal van 2014. Ook verkocht zijn fonds alle 483.570 aandelen in Barrick Gold Corp, een positie die destijds een waarde van ongeveer $7,1 miljoen had.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

Werkloze vindt miljoenen #GOUDschat

De werkloze Brit Terry Herbert moet het dan zonder loonstrookjes stellen, arm is hij beslist niet. Althans, niet meer: Herbert vond deze zomer een GOUDschat, die nu miljoenen waard blijkt te zijn.

3,6 miljoen euro wel te verstaan, waar Herbert zelf de helft van opstrijkt. De andere helft gaat naar de eigenaar van de grond waarop de gelukkige vinder de schat vond, aldus de Burton Mail vrijdag.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

GOUDprijs bijna 8% lager sinds stimuleringsprogramma ECB

Sinds de onthulling van het grootschalige stimuleringsprogramma van de ECB op 22 januari is de GOUDprijs met 7,8% gezakt. Ook de zilverprijs ging de afgelopen vier weken behoorlijk onderuit, van een piek van €525 per kilogram ten tijde van de aankondiging van de ECB tot slechts €464 per kilogram op het moment van schrijven. Dat is een daling van 11,6% in slechts vier weken tijd. Het lijkt een typisch geval van "buy the rumor, sell the news..."

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

Al wat blinkt is niet noodzakelijk... GOUD

GOUD moest dinsdag 2,5% van zijn prijs inleveren en noteert nu zelfs 7,5% lager dan 3 weken geleden. Sinds het edelmetaal in 2011 even aan de poort van de 2.000 dollar per ounce leek te gaan kloppen is het zelfs een derde van zijn waarde kwijt. Zilver en platinum ondergaan zowat hetzelfde lot. Na een middelmatige prestatie in 2014 lijkt GOUD ook dit jaar zijn beloftes niet te gaan waarmaken. Het aankomende Chinese nieuwjaar zorgt sowieso voor een beperkte vraag naar GOUD.

De GOUDprijs lijdt zonder twijfel onder de vrees voor hogere rentevoeten in de VS. Of die er ooit komen blijft een onbeantwoorde vraag, maar nu de VS de werkloosheid zien dalen en de consumptie zien toenemen, is een renteverhoging niet onmogelijk. Hoewel zeker geen spectaculaire zaken moeten worden verkocht lijken ze alleszins voldoende om de GOUDprijs af te remmen. Ook de lage inflatie in grote delen van de wereld helpt het edelmateaal - een zekere waarde tegen inflatie - niet.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

Bitcoin bekend bij bijna helft Nederlanders

De bekendheid met de digitale munt bitcoin onder Nederlanders groeit. Volgens een recent onderzoek van bureau Markteffect in opdracht van Nederlands eerste handelsbeurs CleverCoin weet 46 procent van de Nederlanders wat bitcoin is. Jongeren zijn er het meest van overtuigd dat bitcoin, of een variant daarop, het betaalmiddel van de toekomst is. Lees hoe Nederlanders denken over bitcoin, maar ook over GOUD, aandelen en een mogelijke 'grexit' op clevercoin.comLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$