Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 1886 tot 1890
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

Volgens Roubini en het IMF is infrastructuur het antwoord

Roubini – nu aan het hoofd van zijn eigen consultant bedrijf – geeft in een artikel aan waar het probleem bij de visie van aanhangers van de Oostenrijkse school, radicale monetaristen, GOUDkevers en bitcoin fanatiekelingen volgens hem ligt. Doemdenkers hebben volgens hem nauwelijks kennis van basiseconomie. Zij snappen niet dat deflatie ‘s werelds meest urgente probleem is. Nouriel, bedankt voor de tip.

Gelukkig bestaat zijn stuk niet enkel uit generalisaties en geeft hij aan waar daadwerkelijk een pijnpunt ligt. De mismatch tussen monetaire maatregelen en fiscale maatregelen is enorm. Maar waar hij en het IMF bepleiten voor een stimulans in investeringen in infrastructuur behoort dit niet het doel te zijn. Helaas lijkt het wel die kant op te gaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 februari 2015

Fysieke GOUDverkopen in Europa sterk wegens waardevermindering euro

In Europa is de verkoop van fysiek GOUD in januari sterk gestegen. Verkoop door CoinInvest.com aan Griekse klanten vertienvoudigde zelfs met een normale omzet van €200.000,- naar een omzet van €2.000.000,-. Het aantal nieuwe klanten voor CoinInvest.com verdubbelde.

Degussa, een Duitse handelaar in munten zag een stijging van 35% in zijn verkopen in Duitsland. De Austrian Mint, een van Europa’s grootste GOUDhandelaren zag een stijging van 6% in zijn verkopen ten opzichte van een jaar eerder.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 16 februari 2015

Rusland volgende zet kan de wereld verbazen

Geopolitieke instabiliteit, diplomatische isolatie, een zware daling van de munt en economische recessie, dit maakt dat Rusland momenteel een gewond dier is op internationaal vlak.

Maar dit zijn misschien wel de perfecte omstandigheden om een nieuwe radicale stap te nemen. Het zou niet onlogisch zijn als Rusland zijn munt zal koppelen aan zijn GOUDvoorraad en zo als eerste fiatmunt opnieuw een GOUDstandaard invoert.

Op het eerste zicht lijkt het wat vergezocht, maar redeneer eventjes mee:

Bron: hpdetijd.nl
Geplaatst: maandag 16 februari 2015

Waarom de olieprijs weer zal dalen

Een golf van opluchting in de kwakkelende oliesector: de prijs van het zwarte GOUD steeg gedurende de afgelopen week. Voor het eerst dit jaar kwam de prijs van een vat olie boven de 60 dollar uit. Maar juicht men niet te vroeg? Volgens analisten van twee grote investeringsbanken zal de prijs binnenkort weer keihard onderuit gaan.

“Goed nieuws”, zegt Amrita Sen, olieanalist bij onderzoeks- en adviesbureau Energy Aspects. “De vraag naar olie stijgt als gevolg van de sterke prijsdaling.” Volgens de analist zal de stijgende vraag naar olie er voor zorgen dat de olieprijs weer omhoog schiet. In de eerste helft van 2015 blijft de prijs tussen de 40 en de 50 dollar, voorspelt Sen, waarna de prijs zal stijgen tot zo’n 70 tot 80 dollar per vat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 15 februari 2015

Zenuwachtige Europeanen kochten in januari meer GOUD

De verkoop van fysiek GOUD in Europa is in januari behoorlijk gestegen. Volgens verkopers is dit vooral gebeurd vanwege zorgen over de outlook van de eurozone. Daar kwam natuurlijk nog bovenop dat een aantal centrale banken wereldwijd verrassende handelingen heeft gedaan én niet te vergeten de overwinning van de Syriza-partij in de Griekse parlementsverkiezingen. Consumenten kochten als gevolg hiervan flink GOUD in.

De plannen van de Europese Centrale Bank, de zet van de Zwitserse nationale bank en de verkiezingen in Athene, hebben ervoor gezorgd dat er de euro tegenover de dollar 6,7 procent in waarde daalde in januari. De meest slechte prestatie sinds halverwege 2012. Goed nieuws voor GOUD, want beleggers zochten naar een veilige haven.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$