EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 1891 tot 1895 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: woensdag 6 mei 2015

Market Update (6 mei 2015)

Een greep uit het laatste nieuws: IMF dringt aan op gedeeltelijke kwijtschelding Griekse schulden, bouwbedrijven zien Nederlandse huizenmarkt aantrekken en handelstekort VS loopt op door sterke dollar. Verder in het nieuws: China gaat zich bemoeien met de GOUDprijs fixing, de World Gold Council publiceert nieuw overzicht GOUDvoorraden en euro wordt sterker door hogere rente op Duitse staatsleningen.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: woensdag 6 mei 2015

Er is een nieuwe Bitcoin op komst … nu gedekt door GOUD!!

Bitcoin is veruit de meest bekende cryptovaluta maar sinds de opmars van deze nieuwe vorm van geld zijn er al vele andere cryptovaluta’s de revue gepasseerd. Maar geen kan tippen aan de populariteit van Bitcoin. Hier kan echter snel verandering in komen want op 25 mei wordt er een nieuwe cryptovaluta gelanceerd maar nu gedekt door GOUD.

Anthem Vault, een bedrijf gespecialiseerd in metalen en technologie, lanceert op 25 mei  de ‘Hayek’ – genoemd naar de Nobelprijs winnende Oostenrijkse econoom Friedrich Hayek. Deze cryptovaluta wordt gewaardeerd op 1 gram GOUD aan de dagprijs van GOUD. Op deze manier wil Anthem Vault van de ‘Hayek’ een veiligere haven maken dan de Bitcoin.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 5 mei 2015

'Er bestaat een universum van meer dan 1.800 miljardairs die lid willen worden van een unieke club'

'De twee belangrijkste beschermers van internationale rijkdom vandaag zijn hedendaagse kunst... en ik bedoel dat niet als een grap... en appartementen in Manhattan, Vancouver en Londen. Daarenboven is het voor families veel makkelijker geworden om hun rijkdom in het buitenland te stallen. GOUD is daarvoor niet meer nodig.’ Dat zei Laurence D. Fink, de voorzitter van ‘s werelds grootste investeringsfonds BlackRock Inc, vorige maand ter gelegenheid van een conferentie in Singapore.

Zijn stelling wordt nu bevestigd aan de hand van een rapport van Christie’s International Real Estate, de luxevastgoedpoot van het gelijknamige veilinghuis. In 2013 werden wereldwijd vijf huizen verkocht met een waarde van meer dan 100 miljoen dollar elk. Op de vastgoedmarkt zijn er vandaag nog eens 20 zulke huizen in de aanbieding.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 30 april 2015

Rusland de op vier na grootste GOUDreserves

In de eerste twee maanden van dit jaar brak Rusland haar maandenlange traditie van het vergroten van haar GOUDreserves. Sterker nog volgens gegevens van het World Gold Council (WGC) verkocht zij iets minder dan een half ton GOUD in januari. Maar in vergelijking met haar aankopen van maart van dit jaar – waarbij zij wederom 30.5 ton bijkocht – valt dat in het niets. Haar GOUDreserves hebben op het moment volgens het IMF een piek bereikt van 1238.3 ton. Een verdrievoudiging in 10 jaar tijd.

Rusland lijkt in haar GOUDaankopen een bepaald patroon te volgen. Ook in januari 2014 verkocht zij dezelfde hoeveelheid GOUD (0.5 ton) terwijl zij in de daaropvolgende maanden weer volop aankocht. Nog niet eerder waren de aankopen zo groot als in 2014. 173 ton – dat is meer dan het dubbele van de 77,4 ton in 2013 – en meer dan de jaren daarvoor.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 30 april 2015

China, Rusland en hun bondgenoten kopen massaal GOUD op als alternatief voor USD

Terwijl de deviezen pijlsnel dalen in de Westerse wereld worden de GOUDvoorraden in enkele landen aan een zelfde tempo opgebouwd. In de eerste plaats door de Russische beer, maar er is nog één land dat hier een nog grotere rol in speelt, namelijk Kazachstan.

President Nursultan Nazarbayev, herverkozen met een twijfelachtige score van 97,7% van de stemmen is heer en meester in Kazachstan. De laatste jaren zet deze dan ook volop in op het blinkende edelmetaal. De energierijke en voormalige Sovjetrepubliek deel momenteel volop in de klappen door de sterk gedaalde olieprijzen en de zwakker wordende nationale munt, de Tenge. Ondanks deze tegenslagen blijft  Nazarbayev de GOUDvoorraden van het land uitbreiden, dit sinds een 30-tal maand. De oorlogskas van het land is daarmee reeds gestegen tot een totaal van 198 ton, bijna 27% van de totale staatskas.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs