Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8146 artikelen gevonden. Artikel 1891 tot 1895
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

Al wat blinkt is niet noodzakelijk... GOUD

GOUD moest dinsdag 2,5% van zijn prijs inleveren en noteert nu zelfs 7,5% lager dan 3 weken geleden. Sinds het edelmetaal in 2011 even aan de poort van de 2.000 dollar per ounce leek te gaan kloppen is het zelfs een derde van zijn waarde kwijt. Zilver en platinum ondergaan zowat hetzelfde lot. Na een middelmatige prestatie in 2014 lijkt GOUD ook dit jaar zijn beloftes niet te gaan waarmaken. Het aankomende Chinese nieuwjaar zorgt sowieso voor een beperkte vraag naar GOUD.

De GOUDprijs lijdt zonder twijfel onder de vrees voor hogere rentevoeten in de VS. Of die er ooit komen blijft een onbeantwoorde vraag, maar nu de VS de werkloosheid zien dalen en de consumptie zien toenemen, is een renteverhoging niet onmogelijk. Hoewel zeker geen spectaculaire zaken moeten worden verkocht lijken ze alleszins voldoende om de GOUDprijs af te remmen. Ook de lage inflatie in grote delen van de wereld helpt het edelmateaal - een zekere waarde tegen inflatie - niet.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

Bitcoin bekend bij bijna helft Nederlanders

De bekendheid met de digitale munt bitcoin onder Nederlanders groeit. Volgens een recent onderzoek van bureau Markteffect in opdracht van Nederlands eerste handelsbeurs CleverCoin weet 46 procent van de Nederlanders wat bitcoin is. Jongeren zijn er het meest van overtuigd dat bitcoin, of een variant daarop, het betaalmiddel van de toekomst is. Lees hoe Nederlanders denken over bitcoin, maar ook over GOUD, aandelen en een mogelijke 'grexit' op clevercoin.com

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

Griekenland heeft gigantische reserves waaronder GOUD

De waarheid is dat Griekenland verre van arm is. Het heeft een GOUDvoorraad van 114 ton, de totale waarde daarvan bedraagt €5.1 miljard. Daarnaast heeft het enorme reserves onder de grond aan GOUD, olie en gas. Dat maakt Griekenland tot een van de meest rijke landen in de eurozone.

Het zou zo maar kunnen dat Varoufakis troef in de onderhandelingen met de ministers van financiën dit gegeven zijn. Varoufakis geeft aan dat hij Griekenland graag bij de eurozone ziet blijven. Maar daarnaast is het geen persoon om concessies te vragen waar het essentiële punten betreft. Een minister die bij verkiezingsbeloftes blijft, een verfrissing.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

Ex-CEO UBS is positief op GOUD en Bitcoin

Het is waarschijnlijk één van de meer verrassende interviews met een topman uit de financiële industrie in lange tijd. De ex-CEO van UBS en Credit Suisse, Oswald Gruebel, heeft zich namelijk openlijk uitgesproken over steun voor de Bitcoin.

Oswald Gruebel sprak met Cash.ch en uitte in dat gesprek zijn kritiek op het onvermogen van banken om economische crises te voorkomen. Verder sprak hij zich voor beleggers op de lange termijn juist positief uit over GOUD en Bitcoin. Hij noemde het geweldige kansen voor de lange termijn.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 17 februari 2015

Cijfers Shanghai Gold Exchange overschatten Chinese GOUDmarkt

Volgens analist Philip Klapwijk van Precious Metals Insights zijn de cijfers van de Shanghai Gold Exchange niet te vergelijken met de totale vraag naar fysiek GOUD in China. Dat zei de analist tijdens het 2015 Reuters Global Gold Forum in een vraaggesprek over de Chinese GOUDmarkt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$