Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 1891 tot 1895
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 30 januari 2015

Grotere vraag naar cyclische grondstoffen op komst

De prijzen van cyclische metalen kunnen in de komende jaren stijgen. Dit is onder andere het gevolg van de grotere industriële bedrijvigheid, de aantrekkende productie van auto’s en het herstel in de bouwsector. Dat verwachten economen van ABN Amro.

De prijzen voor GOUD, staal en ijzererts zullen waarschijnlijk juist dalen dankzij een productieoverschot, de grote voorraden en een relatief zwakke internationale vraag, zo melden de economen in een note. ‘De prijzen voor basismetalen zullen vanaf het huidige niveau toenemen, maar de druk van de verwachte groeivertraging van de Chinese economie blijft bestaan’, zo stelt ABN. Maar, hoewel ABN Amro denkt dat de GOUDprijs in 2015 en 2016 onder druk zal staan, zullen de vooruitzichten voor zilver, platina en palladium juist verbeteren.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 30 januari 2015

Waarom Rusland recordhoeveelheden GOUD aankoopt

Centrale banken kochten vorig jaar samen zo’n 461 ton GOUD, dat is 13% meer dan een jaar eerder en de op één na grootste hoeveelheid op één jaar tijd, sinds het verdwijnen van de GOUDstandaard in 1971. De voorbije zes jaar hebben centrale banken wereldwijd zo’n 1.800 ton GOUD aan hun gecombineerde voorraden toegevoegd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

Selloff zilver komt op het gepast moment

GOUD en zilver zijn als een raket uit de startblokken geschoten in 2015 maar daar komt vandaag abrupt een einde aan. GOUD daalt meer dan 2 % en de GOUDvergelijken.nl//kopen/1-troy-ounce-zilver-maple-leaf-munt" title="Zilverprijs" alt="Zilverprijs">zilverprijs daalt meer dan 6 %. Maar wie naar onderstaande grafiek kijkt over de zilverprijs, ziet dat de correctie mooi op tijd komt.

De zilverprijs was op een zware technische weerstand gekomen. Het niveau voor vandaag was in het verleden een sterk steun en dient nu als sterke weerstand. Het niveau van gisteren lag ook perfect op de dalende trendlijn sinds juli vorig jaar.

De zilverprijs noteert nu op het steunniveau van september 2014 en heeft nog meer steun rond $ 16. Als het daar kan standhouden zitten we weer in een patroon van hogere bodems wat duidt op een opwaartse trend.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

De GOUDprijs volgens Kitco

Kitco staat niet echt bekend als een bron voor informatie aangaande de GOUD- en zilvermarkt bij vele goeroes op het internet. Waarom dat zo is laat ik hier verder in het midden.

Maar Kitco publiceert al tijden dagelijks een interessant prijsoverzicht van GOUD en zilver in de dollarwaardering, maar wel op een bijzondere manier. Dat is waar ik het hier over wil hebben.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

Rusland kocht in 2014 recordhoeveelheid GOUD bij

Rusland heeft in een jaar nog niet eerder zoveel GOUD gekocht als in 2014, zo blijkt uit cijfers van Thomson Reuters GFMS. In de periode van januari tot en met november kocht de Russische centrale bank in totaal 152 ton GOUD bij, veel meer dan de centrale banken van andere landen die het afgelopen jaar wat GOUD aan hun reserves toevoegden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$