Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7982 artikelen gevonden. Artikel 191 tot 195
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 29 december 2016

Jaaroverzicht: GOUDmarkt in 2016

Het jaar 2016 zou je kunnen omschrijven als het jaar waarin de neerwaartse trend voor GOUD doorbroken werd. De combinatie van dalende aandelenkoersen en de dreiging van een langdurig lage of zelfs negatieve rente gaven de aanzet voor een vlucht richting edelmetalen. Halverwege het jaar stond de GOUDprijs bijna 23% hoger, terwijl zilver in de eerste zes maanden van dit jaar zelfs met 37% omhoog schoot. Daarmee was de eerste helft van 2016 het beste halfjaar voor GOUD sinds 1974.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 december 2016

Acht bitcoin voornemens voor 2017

Van $433 op 1 januari 2016 naar bijna $960 op het moment van schrijven. Dat is de prijsontwikkeling van een bitcoin in één jaar tijd. Tijd dus om iets zorgvuldiger om te springen met deze waardevolle asset dat in 2017 een heel grote kans maakt om waardevoller te worden dan een ounce GOUD. Hier volgen acht tips waarmee je de veiligheid van jouw bitcoins voor 2017 en later aan strenge eisen laat voldoen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 27 december 2016

Bundesbank haalde dit jaar 200 ton GOUD terug

De Bundesbank heeft dit jaar opnieuw meer GOUD teruggehaald dan ze oorspronkelijk van plan was, zo verklaarde Jens Weidmann van de Duitse centrale bank tegenover Bild. In totaal werd er dit jaar ongeveer 200 ton GOUD teruggehaald uit het buitenland, waarvan een deel uit Frankrijk en een deel uit de Verenigde Staten.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 27 december 2016

Beleggers verwachten in 2017 goed rendement voor edelmetalen

Beleggers verwachten dat GOUD en zilver in 2017 opnieuw goed zullen presteren, zo blijkt uit een eindejaarsenquête van broker LYNX. Beleggers verwachtingen voor volgend jaar het meeste van technologie-aandelen en financials, maar noemen ook edelmetalen als beleggingscategorie die goed zal presteren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 25 december 2016

Volgens deze grafiek kan de GOUDprijs nog verder dalen

Voor de GOUDmarkt is het een bewogen jaar geweest. Aan het begin van dit jaar was de GOUDsector de absolutie uitblinker, maar de afgelopen maanden weet deze sector met name in negatieve zin op te vallen. De GOUD- en zilverprijs hebben zelfs bijna al hun winst van dit beursjaar moeten inleveren.

Steeds meer beleggers vragen zich af of de opleving van de GOUD- en zilverprijs slechts een opgaande beweging was binnen de lange termijn dalende beweging. De afgelopen tijd zijn er daarnaast genoeg analisten geweest die opnieuw lagere koersen voor de edelmetalen voorspelden. De laatste keer toen deze analisten ook al zo negatief gestemd waren, wisten de edelmetalen juist enorm veel aan waarde te winnen. Het is dus maar de vraag of we deze keer de kenners wel serieus moeten nemen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$