Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 191 tot 195
Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 17 april 2017

Midden-Oosten en de GOUDprijs?

Met de recente geopolitieke ontwikkelingen in onder andere Zweden en de houding van de VS tegenover Syriƫ, ontstaat er opnieuw volatiliteit in de GOUDmarkt. Maar tot welke omvang heeft dit invloed op uw GOUDportefeuille?

Tijdens de jaarlijkse terugkerende Dubai Precious Metals Conference dat afgelopen weekend plaatsvond, krijg je een goed beeld hoe de GOUDhandelaren over de hele wereld gestemd zijn, aankijken tegen de toekomstige macro-economische ontwikkelingen en hoe zij verwachten dat de edelmetaalprijzen hierop zullen reageren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 14 april 2017

GOUDprijs schiet de hoogte in dankzij Trump

De jongste verklaringen van president Donald Trump - "de Amerikaanse dollar is te duur en op die manier schadelijk voor de economie" - hebben sterke prijsbewegingen op de financiƫle markten veroorzaakt. Ook de GOUDprijs schoot de hoogte in. Vandaag is 31,1 gram GOUD - een 'ounce' - 1.288,67 dollar waard en dat is de hoogste stand sinds november 2016. De vraag naar GOUD nam buiten de dollarzone toe, omdat de munteenheed plots sterk gedaald was.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 april 2017

GOUD en zilver bereiken punt van correctie of explosie

De GOUDprijs en de zilverprijs hebben er een bijzonder sterke week opzitten tot nu toe. Geholpen door verschillende geopolitieke brandhaarden dienen beide edelmetalen opnieuw als een vluchthaven. Daarbij komt dat Donald Trump nog wat extra olie op het vuur gooide door de dollar onderuit te praten. Dit zorgde ervoor dat GOUD en zilver een kritiek punt hebben bereikt.

Het lijkt erop of eronder te worden voor beide edelmetalen. Zowel GOUD als zilver bereiken forse langetermijnweerstanden. Indien deze doorbroken worden, ligt de weg open naar fors hogere koersen. Indien deze weerstanden standhouden, kan er op korte termijn wat stoom worden afgeblazen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 april 2017

Beleggen in deze sector is zoals beleggen in GOUD, 15 jaar geleden!

Alles wat we met deze cryptomarkt meemaken, doet ons denken aan de GOUDmarkt, meer dan 10 jaar geleden. Ook toen starten we nieuwe research op, precies zoals met cryptogeld vandaag, en ook toen was er veel interesse maar ook veel ongeloof. Er ligt een oceaan aan potentieel, want de grote kapitaalinstroom voor dit segment moet nog goed op gang komen. Vergeet niet: 30 miljard USD marktkapitalisatie vandaag lijkt misschien veel, maar is slechts een druppel.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 april 2017

Stijgende globale spanningen helpen GOUDprijs richting $1.300

In alle stilte is de GOUDprijs een sterke prestatie bezig. Terwijl het niveau van $1.260 lange tijd een forse weerstand vormde, hebben nieuwe globale geopolitieke spanningen deze grens in een ruk doorbroken. De GOUDprijs staat op het hoogste punt van het jaar en nadert de grens van $1.300.

Naast de GOUDprijs steeg ook de zilverprijs. Zilver steeg 2,2% en GOUD 1,5%. Wanneer zilver harder stijgt dan GOUD, is dat vaak een positief signaal voor beide edelmetalen. Maar het was niet enkel de forse stijging die van belang is, er werden ook enkele forse weerstanden doorbroken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$