Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8128 artikelen gevonden. Artikel 1901 tot 1905
Bron: gasinbeeld.nl
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

Schateiland Nederland:hoe onze bodemschat een ziekte veroorzaakte

In 1963 werd bepaald dat de overheid 70 procent van de totale gaswinst opstreek. Later werd dat aandeel nog wat hoger. De welvaart en de sociale zekerheid van Nederland zijn deels gebouwd op aardgasverdiensten. De industrie en de glastuinbouw hebben profijt gehad van voor hen gunstige gastarieven. Maar het is niet louter GOUD wat er blinkt. Er waren ook verliezers, zoals mijnwerkers en kolenhandelaren. En de manier waarop de aardgasbaten zijn besteed, staat bloot aan kritiek.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

GOUD ano 2015

Beleggen in GOUD ano 2015 09 februari 2015 in GOUD

Beleggen in GOUD is veel besproken maar er zijn maar weinig beleggers met een fysieke positie in GOUD. Toen de GOUDprijs topte in 2011 was er geen krant zonder een artikel over GOUD. De laatste 3 jaar komt GOUD alleen in de schijnwerpers als de prijs in enkele dagen hard onderuit gaat. Volgens onze mening natuurlijk onterecht.

Beleggen in GOUD, lees GOUD als onderdeel van een beleggingsportefeuille, biedt de belegger evenwicht in zijn portefeuille. Eigenlijk is GOUD een verzekering tegen onrust in het monetaire systeem. De Euro heeft de laatste 6 maanden zo’n 18% van haar waarde verloren ten opzichte van de Amerikaanse Dollar. Inmiddels staat de wisselkoers van de EUR/USD op 1,13.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Chinese boer vindt GOUDklomp van bijna 8 kilo

Een Chinese boer heeft in het uiterste westen van China een klomp GOUD van bijna acht kilo gevonden. De boer verklaarde tegenover Xinhua dat het stuk GOUD vrijwel aan het aardoppervlak lag. Het object is 23 centimeter lang, 18 centimeter lang en was op het dikste punt 8 centimeter dik. Uit analyse bleek dat het object 7,85 kilogram woog, waarvan naar schatting 80% zuiver GOUD is.

De smeltwaarde van de GOUDklomp is naar schatting 1,6 miljoen Chinese yuan, omgerekend naar euro is dat een bedrag van €220.750. Volgens een plaatselijke GOUDhandelaar kan de klomp GOUD echter veel meer opleveren, want het gebeurt zeer zelden dat er zulke grote stukken GOUD gevonden worden. Volgens hem kan de GOUDklomp van bijna acht kilo een veelvoud opleveren van de intrinsieke GOUDwaarde.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Dit toonaangevende hedgefund bezit miljarden aan GOUD

De meeste beleggers kennen hem waarschijnlijk wel: Ray Dalio. Ray Dalio is de oprichter van Bridgewater Associates, het grootste hedgefundbedrijf ter wereld. Daarnaast is Dalio een van de meest bekende managers van Wall Street.

Dalio studeerde ooit af aan Harvard en richtte daarna in 1996 het All Weather fund op. Met dat fonds zorgde hij voor een vernieuwing van wat traditioneel als optimale asset allocatiemodellen werden gezien. In plaats van alleen te kijken naar de spreiding binnen portefeuilles gebaseerd op posities in bepaalde beleggingscategorieën, keek Dalio ook naar bijvoorbeeld inflatieverwachtingen voor het managen van portefeuilles. Hij paste vervolgens de omvang van sommige posities en de daarbij behorende risico’s aan op basis van specifieke scenario’s voor de inflatie en groei.

Bron: HollandGold
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Chinese boer vindt GOUDklomp van bijna 8 kilo

Een Chinese boer heeft in het uiterste westen van China een klomp GOUD van bijna acht kilo gevonden. De boer verklaarde tegenover Xinhua dat het stuk GOUD vrijwel aan het aardoppervlak lag. Het object is 23 centimeter lang, 18 centimeter lang en was op het dikste punt 8 centimeter dik. Uit analyse bleek dat het object 7,85 kilogram woog, waarvan naar schatting 80% zuiver GOUD is.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$