Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8028 artikelen gevonden. Artikel 1906 tot 1910
Bron: Sold2gold.nl
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

Ontbossing door GOUDindustrie in Zuid-Amerika neemt ernstige vormen aan

Uit nieuw onderzoek is gebleken dat de globale vraag naar GOUD een paar van de meest afgelegen en oudste regenwouden ter wereld direct in gevaar brengt.

Zo ging er in Zuid-Amerika 1.680 vierkante kilometer regenwoud verloren van 2001 tot 2013.

[...]

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

GOUD stijgt door Zwitserse Centrale Bank

GOUD stijgt door Zwitserse Centrale Bank januari 15th, 2015 by Reinoud Bogert GOUD steeg donderdag 15 januari met 2,32% nadat de Centrale Bank van Zwitserland bekend maakte de vaste koppeling tussen de Zwitserse Franc en de Euro op te heffen. Door de crisis in 2008 waren beleggers op zoek naar safe havens. GOUD was de nummer 1 maar ook de Zwitserse Franc fungeerde als safe haven. Mede hierdoor nam de waarde van de Zwitserse Franc toe wat de export negatief beïnvloede.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

GOUDprijs stijgt door interventie Zwitserse centrale bank

De GOUDprijs in euro is vandaag met meer dan 2% gestegen, nadat de Zwitserse centrale bank bekendmaakte het valutaplafond los te laten. Vermogen vlucht uit euro's richting francs, waardoor de wisselkoers van de euro verder onder druk staat. Dat betekent dat beleggers meer euro's moeten neertellen voor een troy ounce GOUD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

Financiële markten daveren op hun grondvesten door Zwitserse Frank

Na de oliecrash van de laatste maanden is nu de Zwitserse Frank die de financiële markten door elkaar schud. Tijdens de financiële crisis had de Zwitserse Centrale Bank de Zwitserse Frank gekoppeld aan de euro omdat de Frank te sterk werd en de competitiviteit van het land in gevaar bracht. Nu geeft de Zwitserse Centrale Bank deze koppeling op, gevolg: bloedbad.

Pikant detail: de dag dat de Zwitserse Centrale Bank besloot om de Zwitserse Frank te koppelen aan de euro aan een wisselkoers van EUR/CHF tegen 1,20 was “toevallig” ook de dag waarop de GOUDprijs een (voorlopige?) piek bereikte.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

Dr. Droom verwacht flinke GOUDrally in 2015

De prijs van GOUD steeg eerder deze week al naar het hoogste niveau sinds oktober: het edelmetaal bereikte een prijs van iets meer dan 1239 dollar per ounce. Volgens Marc Faber, die ook wel bekend staat als Dr. Doom, kan de GOUDprijs zelfs stijgen met 30 procent. Een GOUDrally, en wel nog dit jaar!

‘Ik ben er zeker van dat de GOUDprijs substantieel zal stijgen in 2015. Ik schat in met zo’n 30 procent’, dat zegt de bearishe belegger Marc Faber, en auteur van het Gloom Boom Doom rapport deze week tijdens een strategiepresentatie van Société Générale. ‘Ik geloof dat de grote verrassing van dit jaar wordt dat het vertrouwen van investeerders in centrale banken instort. Als dat gebeurt, wil ik graag short gaan op centrale banken maar dat kan niet. De enige manier om short op ze te gaan is door long te gaan op GOUD, zilver en platina’, stelt Faber. ‘Dat is de enige manier waarop het kan en zeker iets wat ik ga doen.’Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$