Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 1916 tot 1920
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

Market Update (4 februari 2015)

China investeert in nieuwe handelsroutes naar India en Rusland en wil infrastructuur in Afrika verbeteren, Zwitserland blijft veel GOUD exporteren naar China, Varoufakis gaat naar Duitsland om over schuldverlichting te praten en schaarste dreigt voor de meest veilige staatsobligaties.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

China neemt de volgende stap voor het herstellen van wereldmacht

China is langzamerhand haar historie aan het herstellen als een wereldmacht. GOUD speelt een belangrijke rol in deze strategie. Het aanleggen van enorme GOUDreserves was stap 1. Nu is ook stap 2 genomen in deze strategie, en dat is het bepalen van de GOUDprijs.

In de huidige situatie is de bijna 100 jaar oude London gold fix verantwoordelijk voor het bepalen van de GOUDprijs. 4 Westerse banken bellen twee maal per dag onderling om een GOUDprijs af te spreken. Dit gaat zeer chaotisch en is niet transparant voor de buitenwereld, maar nog erger is dat de prijs gemanipuleerd wordt. Barclays is namelijk al veroordeeld voor het manipuleren van de GOUDprijs.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Yanis Varoufakis: Het falende dollarsysteem na Bretton Woods

Yanis Varoufakis blijkt uitermate goed op de hoogte van de wereldwijde problematiek die ontstaan is nadat de koppeling tussen de dollar en GOUD in 1971 werd losgelaten. In deze lezing op de Columbia University legt hij de vinger precies op de gevoelige plek. Een briljante samenvatting van ons losgeslagen internationale financiële systeem door een man waar we nog heel veel van zullen horen!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Met deze 2 ETF’s profiteer jij van een stijgende GOUDprijs.

De focus is in 2015 voor veel investeerders, speciaal diegene in valuta handel, komen te liggen op het verschuiven van kapitaal naar de GOUDmarkt. De geopolitieke problemen, de ontkoppeling van de Zwitserse Frank en het nieuwe monetaire beleid van de ECB, hebben gezorgd voor een vlucht naar stabiliteit en veiligheid in de vorm van GOUD.

Dit resulteerde in een stijging van de GOUDprijs van 10% in januari. Hogere GOUDprijzen betekenen ook significant hogere winsten voor de GOUDmijnen. Veel spelers in de GOUDmarkt hebben hun indekking tegen een lagere GOUDprijs verkocht om zo volledig te profiteren van een stijging in de GOUDprijs.

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

GOUD maakt pas op de plaats

Na even € 37.000 in kilogram en in dollars per ounce $ 1300 aangetikt te hebben moest GOUD aan het einde van vorige week toch weer pas op de plaats maken en een deel van het gewonnen terrein in leveren. Dit had voor een deel te maken met wat winstnemingen door de snelle stijging van de afgelopen weken. Maar ook de vooruitzichten van een verwachte hogere dollar-rente zorgt dat een deel van de investeerders weer een switch zal maken naar renderende investeringen.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$