Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 1916 tot 1920
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

Liegt België over het terughalen van haar GOUD?

Na Duitsland en Nederland is nu België in het nieuws over het terughalen van haar GOUDreserves. Er komen echter nogal wat tegenstrijdige berichten naar buiten omtrent de repatriërings missie van het Belgische GOUD.

In december 2014 zei Luc Coene, gouverneur van de Nationale Bank van België, dat zij het repatriëren van hun GOUD aan het onderzoeken zijn. Deze week kwam eerst in het nieuws dat België het GOUD ging terughalen uit het Verenigd Koninkrijk en vervolgens werd dit weer ontkent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

Op deze manier probeert India illegale GOUD smokkel tegen te gaan

Sinds India de import belasting op GOUD heeft ingesteld is het smokkelen van GOUD enorm toegenomen. Circa 800 ton GOUD werd er in 2014 officieel geïmporteerd naar India. Geschat wordt dat er ongeveer 200 ton GOUD via illegale smokkel India is binnen gekomen.

De huidige import belasting bedraagt 10% en dit heeft er tevens voor gezorgd dat veel juweliers en GOUDhandelaren hun voorraden verlagen. Dit wil men tegengaan en dus wordt de import belasting verlaagt. De verwachting is dat India deze import belasting terug brengt naar 6 a 8% .

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

Hoe de Verenigde Staten de GOUDprijs onder controle houdt

Op vrijdag 6 februari werden door de Verenigde Staten cijfers naar buiten gebracht over hoeveel banen er in januari zijn bijgekomen. Het totaal kwam op 257.000, waar er 252.000 banen werden verwacht.

Ook deed men er nog een schepje bovenop door de cijfers van de maanden november en december significant omhoog bij te stellen. November werd bijgesteld van 353.000 naar 423.000 en december werd bijgesteld van 252.000 naar 329.000.

Dit was onmiddellijk te zien in de GOUDprijs, die 1% daalde. Eerder deze week kon u al lezen dat

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

Bent u klaar voor de tweede vastgoedcrash?

Alsof vastgoed in steden als New York, Londen en Hong Kong nog niet duur genoeg was, heeft de financiële crisis de situatie enkel nog verergerd. De superrijken zoeken veiligheid in het vastgoed van grote financiële centra en parkeren hun geld in appartementen, penthouses, en commercieel vastgoed.

Dikwijls zijn het tweede verblijven of beschouwt men deze appartementen als een verzekering tegen financiële rampen, net zoals GOUD. Ze verhuren om een rendement te behalen is niet de grootste bekommernis, wel het bewaren van de koopkracht als een of andere centrale bank weer een QE-programma begint.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

Belgische GOUDreserves voorlopig niet gerepatrieerd

De GOUDreserves van de Belgische staat worden voorlopig niet gerepatrieerd. Dat heeft de Nationale Bank van België (NBB) bekend gemaakt.

België beschikt over een GOUDreserve van 227 ton, die bij de Bank of England en in mindere mate bij de Bank of Canada en de Bank voor Internationale Betalingen in Bazel wordt bewaard. Omwille van een aantal onzekere economische situaties hebben een aantal andere landen, waaronder Duitsland en Nederland, de voorbije maanden beslist om een gedeelte van hun GOUDvoorraden te repatriëren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$