Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 1916 tot 1920
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 16 februari 2015

Rusland volgende zet kan de wereld verbazen

Geopolitieke instabiliteit, diplomatische isolatie, een zware daling van de munt en economische recessie, dit maakt dat Rusland momenteel een gewond dier is op internationaal vlak.

Maar dit zijn misschien wel de perfecte omstandigheden om een nieuwe radicale stap te nemen. Het zou niet onlogisch zijn als Rusland zijn munt zal koppelen aan zijn GOUDvoorraad en zo als eerste fiatmunt opnieuw een GOUDstandaard invoert.

Op het eerste zicht lijkt het wat vergezocht, maar redeneer eventjes mee:

Bron: hpdetijd.nl
Geplaatst: maandag 16 februari 2015

Waarom de olieprijs weer zal dalen

Een golf van opluchting in de kwakkelende oliesector: de prijs van het zwarte GOUD steeg gedurende de afgelopen week. Voor het eerst dit jaar kwam de prijs van een vat olie boven de 60 dollar uit. Maar juicht men niet te vroeg? Volgens analisten van twee grote investeringsbanken zal de prijs binnenkort weer keihard onderuit gaan.

“Goed nieuws”, zegt Amrita Sen, olieanalist bij onderzoeks- en adviesbureau Energy Aspects. “De vraag naar olie stijgt als gevolg van de sterke prijsdaling.” Volgens de analist zal de stijgende vraag naar olie er voor zorgen dat de olieprijs weer omhoog schiet. In de eerste helft van 2015 blijft de prijs tussen de 40 en de 50 dollar, voorspelt Sen, waarna de prijs zal stijgen tot zo’n 70 tot 80 dollar per vat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 15 februari 2015

Zenuwachtige Europeanen kochten in januari meer GOUD

De verkoop van fysiek GOUD in Europa is in januari behoorlijk gestegen. Volgens verkopers is dit vooral gebeurd vanwege zorgen over de outlook van de eurozone. Daar kwam natuurlijk nog bovenop dat een aantal centrale banken wereldwijd verrassende handelingen heeft gedaan én niet te vergeten de overwinning van de Syriza-partij in de Griekse parlementsverkiezingen. Consumenten kochten als gevolg hiervan flink GOUD in.

De plannen van de Europese Centrale Bank, de zet van de Zwitserse nationale bank en de verkiezingen in Athene, hebben ervoor gezorgd dat er de euro tegenover de dollar 6,7 procent in waarde daalde in januari. De meest slechte prestatie sinds halverwege 2012. Goed nieuws voor GOUD, want beleggers zochten naar een veilige haven.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Centrale banken slaan recordvoorraden GOUD in

Centrale banken over de hele wereld hebben het voorbije jaar een record van 477,2 ton GOUD gekocht. Dat betekende een stijging met 17 procent tegenover het jaar voordien. Daarmee wordt gepoogd om de impact van de wereldwijde financiële stabiliteit en de invloed van de Amerikaanse dollar af te zwakken. Dat blijkt uit een rapport van de World Gold Council.

grootste gedeelte van de GOUDaankopen kon worden opgemerkt in de landen uit het zogenaamde Commonwealth of Independent States (CIS). Daarentegen diende volgens de World Gold Council worden vastgesteld dat de centrale banken het voorbije jaar, op uitzondering van Oekraïne, het voorbije jaar nauwelijks GOUDvoorraden hebben verkocht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

GOUDvraag daalt naar laagste punt in 5 jaar

De wereldwijde vraag naar GOUD is in 2014 gedaald naar het laagste niveau in 5 jaar, nadat de vraag naar staven en munten instortte en ook de vraag naar juwelen afkoelde. Zo meldt the World Gold Council (WGC).

In totaal daalde de vraag met 3924 ton, wat 4 procent lager is dan het laagste niveau sinds 2009, zo meldde WGC in zijn trendrapport dat ieder kwartaal wordt gepubliceerd.

De vraag naar GOUDen staven en munten daalde met 40 procent naar 1064 ton. Dit gebeurde volgens de organisatie nadat investeerders in 2013 al grote hoeveelheden hebben opgekocht vanwege de scherpe prijsdaling, wat nieuwe aankopen tegenhield.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$