Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8096 artikelen gevonden. Artikel 1921 tot 1925
Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

Rusland kocht in 2014 recordhoeveelheid GOUD bij

Rusland heeft in een jaar nog niet eerder zoveel GOUD gekocht als in 2014, zo blijkt uit cijfers van Thomson Reuters GFMS. In de periode van januari tot en met november kocht de Russische centrale bank in totaal 152 ton GOUD bij, veel meer dan de centrale banken van andere landen die het afgelopen jaar wat GOUD aan hun reserves toevoegden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

Barclays: GOUDrally is slechts van korte duur

Wat Barclays betreft is de rally in GOUD slechts van korte duur. De bank voorspelt dan ook dat de GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijs later dit jaar stopt met stijgen en begint aan een daling.

In een nieuw rapport laat Barclays weten de vlucht in GOUD als veilige haven van de afgelopen weken te erkennen. Ook erkent de bank de sterke vraag vanuit China. Het verwacht ook dat deze factoren GOUD op de korte termijn zullen ondersteunen. Die rally is echter van korte duur, stelt de bank. ‘Hoewel de aankopen dankzij de zoektocht naar een veilige haven de GOUDprijs op de korte termijn ondersteunen, geloven wij dat de GOUDrally onder druk zal komen te staan in de komende maanden, na het Chinese nieuwjaar.’

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

Draghi jaagt GOUDprijs naar € 37.000,- per kilo

De door de ECB aangekondigde steunmaatregelen ter ondersteuning van de Europese economiëen heeft de euro pijn gedaan. Dit was de bedoeling van Draghi. Door maandelijks 60 miljard aan obligaties op te kopen, gaat er jaarlijks een astronomisch bedrag in de economie gepompt worden. En dan maar hopen dat dit het gewenste effect zal gaan opleveren. Beleggers zijn er op eerste gezicht niet zo blij mee.

[...]

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

DNB heeft geen GOUD gekocht

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft geen GOUD gekocht. Verschillende media melden dinsdag op basis van cijfers van het IMF dat de GOUDvoorraad van DNB zou zijn toegenomen in december 2014. Dit is onjuist, zegt de bak. De GOUDvoorraad bedroeg in december 2014 in totaal 19,691 miljoen fine troy ounce, en gelijk is gebleven ten opzichte van alle maanden daaraan voorafgaand.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

5 redenen waarom je nu GOUD moet kopen

De GOUDprijs heeft het de afgelopen tijd goed gedaan en daarmee de markten verrast. Het edelmetaal heeft zelfs gespecialiseerde analisten en economen verrast met zijn recente stijging. Waarom? Het GOUDkleurige edelmetaal hoort het namelijk helemaal niet goed te doen in tijden van een sterke dollar.

Momenteel is het echter een aantrekkelijk moment om het edelmetaal aan te schaffen, zo stelt James DiGeorgia, schrijver van het boek ‘The New Bull Market in Gold’. Door de actie die hij recent heeft gezien van GOUD, denkt hij dat een nieuwe bullmarket voor GOUD wel eens kan zijn aangebroken. In een commentaar geeft hij aan hiervoor 5 redenen te zien.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$