Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8163 artikelen gevonden. Artikel 1921 tot 1925
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

GOUDvraag daalt naar laagste punt in 5 jaar

De wereldwijde vraag naar GOUD is in 2014 gedaald naar het laagste niveau in 5 jaar, nadat de vraag naar staven en munten instortte en ook de vraag naar juwelen afkoelde. Zo meldt the World Gold Council (WGC).

In totaal daalde de vraag met 3924 ton, wat 4 procent lager is dan het laagste niveau sinds 2009, zo meldde WGC in zijn trendrapport dat ieder kwartaal wordt gepubliceerd.

De vraag naar GOUDen staven en munten daalde met 40 procent naar 1064 ton. Dit gebeurde volgens de organisatie nadat investeerders in 2013 al grote hoeveelheden hebben opgekocht vanwege de scherpe prijsdaling, wat nieuwe aankopen tegenhield.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Ontdek eens het potentieel van Platinum

Platinum kan wel eens meer opwaarts potentieel bieden dan GOUD, zilver of palladium. Dit edelmetaal wordt circa voor driekwart gebruikt voor industriële doeleinden. De case hier is dat platinum veel zeldzamer is dan GOUD of zilver. Mocht de vraag naar bepaalde producten flink stijgen (auto’s bijvoorbeeld) dan is het huidige aanbod van platinum te summier, waardoor de prijs flink kan oplopen.

Als we kijken naar historische waarderingen zien we dat platinum tegenwoordig relatief laag geprijsd is t.o.v palladium. Op internet valt hetzelfde patroon te vinden t.o.v. GOUD en zilver.

Bron: Slim In Dividend.com
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Verborgen ontwikkeling in GOUDmarkt

De ontwaarding van valuta’s wereldwijd is zo groot, zo hevig, zo uitgestrekt dat het de traditionele tendens van GOUD om in waarde te dalen als de dollar stijgt, geheel teniet heeft gedaan.

GOUD is de anti-dollar. Gaat GOUD omhoog, dan gaat de dollar omlaag, en andersom. Maar wie de valutamarkten de afgelopen jaren goed volgt, en GOUD daarbij in oogschouw neemt, zou iets merkwaardigs moeten opvallen. De dollar is sinds juli vorig jaar bijna met één vijfde in kracht toegenomen ten opzichte van andere valuta’s. Dat zou betekenen dat de GOUDprijs daar negatief op zou moeten reageren. Echter wie de GOUDprijs analyseert vanaf juli vorig jaar, ziet dat deze netjes blijft bewegen in een range van $1150 tot $1300. De negatieve beweging is geheel uitgebleven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Piramidespel kost Bitcoinbeleggers bijna 400 miljoen dollar

Een Bitcoinbedrijf in Hong Kong dat plotseling zijn deuren heeft gesloten, heeft investeerders in de digitale munt mogelijk voor 387 miljoen dollar opgelicht. Naar schatting hebben 30 investeerders contact opgenomen met de wetgever Leung Yiu-Chung over de zaak omtrent MyCoin, zo blijkt deze week.

Als we het bericht van Samuel Chan van the South China Morning Post mogen geloven, heeft MyCoin middels een piramidestructuur investeerders miljoenen dollars afhandig gemaakt, door zich voor te doen als een handelsplatform voor Bitcoin.

Tot ongeveer 3000 investeerders in Hong Kong zouden hebben geïnvesteerd en hebben daarmee in totaal waarschijnlijk honderden miljoenen verloren. Een bron zei tegen de South China Morning Post: 'Niemand lijkt een idee te hebben wie hier achter zit'.

Piramidespel

Mevrouw Lau is een van de gedupeerden die tegenover de krant haar verhaal wilde vertellen. Ze heeft naar eigen zeggen in 4 Bitcoincontracten geïnvesteerd, maar haar geld is verdwenen. Zowel mevrouw Lau als andere gedupeerden geven aan dat ze door mensen van hogerop verteld werd nieuwe investeerders te zoeken in het platform. Op die manier zouden ze hun geld terug kunnen krijgen.

Het enige bewijs dat de betrokkenen hebben van de de oplichting is een handelsaccount bij het platform van MyCoin. Het bedrijf gaf ze verder niets zwart op wit waarmee hun beleggingen geverifieerd konden worden. Er werd de investeerders voorgehouden dat ze een rendement van 1 miljoen Hong Kong dollar zouden krijgen binnen 4 maanden als ze 1 Bitcoincontract zouden kopen ter waarde van 400.000 Hong Kong dollar. Wanneer het contract zou aflopen, zou het zogezegd 90 Bitcoins produceren. Daarnaast werd de investeerders meer winst voorgehouden en ook prijzen zoals een Mercedes-Benz als ze nieuwe klanten vonden voor MyCoin.

Aan het begin van januari sloot het bedrijf de deuren van zijn kantoren in Hong Kong. Het gaf aan dat deze tijdelijk gesloten zouden blijven in verband met renovaties die van start gingen op 3 januari. De kantoren bleven echter gesloten en reguleerders zijn nu bezorgd dat de politie niet bereid is de zaak aan te pakken als oplichting, omdat MyCoin nooit ook maar iets zwart op wit heeft gegeven aan de gedupeerden.

Lees ook: Verborgen ontwikkeling in GOUDmarkt
 
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Centrale Banken kochten record hoeveelheid GOUD

GOUDreserves Centrale Banken groeiden 477 ton in 2014 12 februari 2015 in GOUD

GOUDreserves Centrale Banken zijn met 477 ton toegenomen in 2014. Een enorme toename gerekend over de afgelopen 50 jaar. In het cijfer zijn de GOUDaankopen van de Chinese Centrale Bank overigens niet meegenomen. De Chinese Centrale Bank is absoluut koper van GOUD de afgelopen jaren maar maakt de cijfers niet bekend. Wanneer het cijfer zou worden meegenomen dan zou 2014 waarschijnlijk een recordjaar qua GOUDaankopen zijn in de afgelopen 100 jaar.

De 477 ton GOUD die de centrale banken aan hun GOUDreserves toevoegen is het op twee na hoogste getal in de afgelopen 50 jaar. Ten Opzichte van 2013 nam de groei in de GOUDreserves centrale banken met 17% toe. De cijfers zijn afkomstig van de Wordl Gold Council. De 477 ton GOUD komt overeen met een bedrag van $19,4 miljard.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$