Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 1931 tot 1935
Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

Verkoop GOUD zwak begonnen in 2015t begin 2015

De United States Mint heeft in de eerste maand van het jaar 11% minder GOUDen munten verkocht dan in dezelfde periode een jaar geleden. De verkoopcijfers waren ook vorig jaar behoorlijk zwak in vergelijking met het jaar daarvoor.

GOUD is dit jaar sterk begonnen. De prijs van het begeerde edelmetaal steeg ruim 8%. Juist wanneer de GOUDprijs daalt nemen de verkopen toe.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

Market Update (5 februari 2015)

Griekse beurs gaat hard onderuit, Belgen zetten recordbedrag op spaarrekeningen, Deense spaarrente binnenkort negatief, veel Amerikanen hebben geen enkele financiële buffer opgebouwd en Zwitserland exporteerde 12.00 ton GOUD naar Azië in 2014.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

Een echte bodem is gezet voor GOUD, zilver en olie wanneer je dit ziet

Het voorspellen van een bodem is altijd iets moeilijks. Iedereen wil namelijk op de bodem instappen en op de top uitstappen. Dit is echter lastig te bepalen. GOUD en zilver kon niet lager zei men, maar toch daalde deze twee nog flink hierna.

Met de huidige daling van de olieprijs is het speculeren over een bodem ook weer begonnen. Sommige analisten zeggen dat olie kan dalen naar $20 en volgens sommige is de bodem al gezet.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

Welke van de twee is populairder, GOUD of zilver?

Al eeuwenlang worden GOUD en zilver in één adem genoemd. Maar er wordt nooit benoemd of je nou beter GOUD of zilver kan hebben. Terwijl er wel degelijk een verschil is tussen deze twee, waar GOUD echt als een betaalmiddel en opslag van waarde dient, heeft zilver nog een andere hele belangrijke eigenschap, dit is haar industriële gebruik.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

Op deze manier profiteert Rusland van een lage olie prijs

De huidige valuta oorlog heeft als doel om de invloed van Rusland in de wereld kleiner te krijgen en de economie te verzwakken. Amerika doet dit door veel economische sancties op te leggen, maar ook zoals zij al eerder gedaan hebben de olie prijs te verlagen.

Olie is het belangrijkste export product van Rusland. Door deze daling in de olie prijs, zijn de inkomsten van Rusland aanzienlijk gedaald. Rusland reageert echter zeer strategisch op deze stap van de Amerikanen.

Rusland is namelijk al een stap verder dan Amerika in deze valuta oorlog. Putin is op grote schaal Dollars aan het inwisselen voor GOUD. Zoals in de grafiek te zien is, heeft Rusland haar treasury bonds met maar liefst 40% verlaagd.

Tevens betekent deze lage olie prijs ook een enorme daling in de kosten voor Rusland om GOUD te produceren. Dit scheelt tot wel 25% in de kosten. Rusland kan dus goedkoop GOUD blijven produceren en toevoegen aan haar eigen reserves.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$