Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 1941 tot 1945
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Met deze 2 ETF’s profiteer jij van een stijgende GOUDprijs.

De focus is in 2015 voor veel investeerders, speciaal diegene in valuta handel, komen te liggen op het verschuiven van kapitaal naar de GOUDmarkt. De geopolitieke problemen, de ontkoppeling van de Zwitserse Frank en het nieuwe monetaire beleid van de ECB, hebben gezorgd voor een vlucht naar stabiliteit en veiligheid in de vorm van GOUD.

Dit resulteerde in een stijging van de GOUDprijs van 10% in januari. Hogere GOUDprijzen betekenen ook significant hogere winsten voor de GOUDmijnen. Veel spelers in de GOUDmarkt hebben hun indekking tegen een lagere GOUDprijs verkocht om zo volledig te profiteren van een stijging in de GOUDprijs.

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

GOUD maakt pas op de plaats

Na even € 37.000 in kilogram en in dollars per ounce $ 1300 aangetikt te hebben moest GOUD aan het einde van vorige week toch weer pas op de plaats maken en een deel van het gewonnen terrein in leveren. Dit had voor een deel te maken met wat winstnemingen door de snelle stijging van de afgelopen weken. Maar ook de vooruitzichten van een verwachte hogere dollar-rente zorgt dat een deel van de investeerders weer een switch zal maken naar renderende investeringen.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

GOUD bevindt zich momenteel in een sweet spot

Het perfecte milieu is zich aan het ontwikkelen voor GOUD. De centrale banken over de hele wereld proberen deflatie te bestrijden met hun beleid en de Europese fund manager Ronald-Peter Stoeferle ziet dit als een ‘sweet spot’ voor GOUD.

Stoeferle zegt: ‘Het is slechts een kwestie van tijd voordat de Amerikaanse centrale bank haar monetair beleid weer versoepeld.’ De Dollar is nu namelijk zo sterk geworden dat Amerika haar goederen zeer goedkoop kan krijgen. Dit betekent echter ook deflatie en dat is iets wat de centrale bank absoluut niet wil.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Wanneer komt de tweede rally in de GOUDprijs dit jaar?

In een omgeving met deflatie zullen prijzen van commodities dalen. Een uitzondering op deze regel zijn de edelmetalen en in het bijzonder GOUD. GOUD is geen commodity, maar GOUD is geld. De kracht van GOUD is in 2014 al enkele malen goed zichtbaar geweest. Na de dollar was GOUD namelijk de best presterende valuta in 2014.

Enkele voorbeelden uit 2014 waarin GOUD zijn historische functie (het behouden van waarde) liet zien zijn de stijgingen van de GOUDprijs in de valuta’s van Argentinië, Rusland en Oekraïne. Ook in begin 2015 gaat GOUD rustig door. In Euro’s is GOUD namelijk al 15% gestegen in januari.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 2 februari 2015

Rusland koopt ruim 120 procent meer GOUD in

De centrale bank van Rusland heeft in de eerste 11 maanden van 2014 voor een recordbedrag aan GOUD opgekocht voor naar schatting zo’n 6,1 miljard dollar. Met de verhoging van de GOUDvoorraden wil de Russische centrale bank de afhankelijkheid van de dollar verlagen te midden van de geopolitieke spanningen, dat stelt Mark O’Byrne van Goldcore.

De totale hoeveelheid GOUD die door Rusland is opgekocht was in 2015 goed voor een derde van de wereldwijde vraag van 461 ton, volgens onderzoek van Thomson Reuters GFMS. De hoeveelheid GOUD die Rusland opkocht in de eerste 11 maanden van 2014 is daarmee 123 hoger dan in het jaar ervoor. In totaal is er voor 152 ton aan GOUD gekocht ter waarde van 6,1 miljard dollar (aan de hand van de huidige prijzen). Het is het meest dat Rusland aan GOUD heeft besteed sinds de val van de Sovjet Unie.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$