Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8146 artikelen gevonden. Artikel 1946 tot 1950
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

Welke van de twee is populairder, GOUD of zilver?

Al eeuwenlang worden GOUD en zilver in één adem genoemd. Maar er wordt nooit benoemd of je nou beter GOUD of zilver kan hebben. Terwijl er wel degelijk een verschil is tussen deze twee, waar GOUD echt als een betaalmiddel en opslag van waarde dient, heeft zilver nog een andere hele belangrijke eigenschap, dit is haar industriële gebruik.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

Op deze manier profiteert Rusland van een lage olie prijs

De huidige valuta oorlog heeft als doel om de invloed van Rusland in de wereld kleiner te krijgen en de economie te verzwakken. Amerika doet dit door veel economische sancties op te leggen, maar ook zoals zij al eerder gedaan hebben de olie prijs te verlagen.

Olie is het belangrijkste export product van Rusland. Door deze daling in de olie prijs, zijn de inkomsten van Rusland aanzienlijk gedaald. Rusland reageert echter zeer strategisch op deze stap van de Amerikanen.

Rusland is namelijk al een stap verder dan Amerika in deze valuta oorlog. Putin is op grote schaal Dollars aan het inwisselen voor GOUD. Zoals in de grafiek te zien is, heeft Rusland haar treasury bonds met maar liefst 40% verlaagd.

Tevens betekent deze lage olie prijs ook een enorme daling in de kosten voor Rusland om GOUD te produceren. Dit scheelt tot wel 25% in de kosten. Rusland kan dus goedkoop GOUD blijven produceren en toevoegen aan haar eigen reserves.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

GOUD groeit dankzij China!

Volgens CNBC heeft de Chinese centrale bank (PBC) besloten om de inzet nog meer te verhogen en nog meer stimuluspakketten op de markt los te laten. Voorzitter Zhou Xiaochuan besloot om banken toe te laten een minder grote reserve aan kapitaal te houden.

Volgens een verklaring van PBC moet dat de Chinese economie stabiel houden:”Bovendien moet dat de toepasselijke groeisnelheid in de sociale financiering begeleiden.”

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

Top 10 in GOUD

Top 10 GOUD 2014 is bekend. Welke landen produceren het meeste GOUD en hoe ziet de 10 GOUDmijnen eruit? De wereldwijde GOUDproductie is in 2014 met 2% toegenomen ten opzichte van 2013. In totaal werd er in 2014 wereldwijd 3109 ton GOUD gemijnd. De stijging was met name te danken aan Canada, Rusland en China. Canada produceerde in 2014 15% meer GOUD dan in 2013. De stijging kwam uit op zo’n 20 ton. De GOUDproductie Rusland steeg met 9% in 2014 versus 2013. In absolute getallen steeg de productie van GOUD met 23 ton. China is de grootste GOUDproducent ter wereld. Het land zag de GOUDproductie in 2014 met 6% toenemen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

Market Update (4 februari 2015)

China investeert in nieuwe handelsroutes naar India en Rusland en wil infrastructuur in Afrika verbeteren, Zwitserland blijft veel GOUD exporteren naar China, Varoufakis gaat naar Duitsland om over schuldverlichting te praten en schaarste dreigt voor de meest veilige staatsobligaties.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$