Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 196 tot 200
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 maart 2017

Wat zegt de Dow Jones / GOUD ratio?

Vorig jaar wist de GOUDprijs een stevige bodem neer te zetten en sinds dat moment zijn we enkele tientallen procenten in waarde gestegen. Overigens was deze stijging ook wel gewenst, want de GOUDmarkt zat al sinds het jaar 2011 gevangen in een Bear Market. Die tijd lijkt voorlopig achter onze rug te liggen.

De Dow Jones index weet sinds het jaar 2009 al goede zaken te doen. Vorige week werd de grens van 21.000 punten nog doorbroken en daarnaast hadden we te maken met een winstreeks van 12 handelsdagen achter elkaar waarbij de Dow Jones index wist te sluiten met een nieuwe recordkoers. De Dow Jones / GOUD ratio is echter op een belangrijk punt terecht gekomen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 8 maart 2017

Waarom is GOUD vrijgesteld van btw?

Heeft u zich wel eens afgevraagd waarom u geen btw betaalt over de aankoop van GOUDen munten of GOUDbaren, terwijl u wel belasting betaalt voor andere metalen als zilver, platina en palladium? Wat is de gedachte achter deze vrijstelling? En waarom geldt deze uitsluitend voor GOUD? In dit artikel geven we meer uitleg over het hoe en waarom van deze btw vrijstelling voor GOUD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 maart 2017

Hedge funds zetten zich schrap voor selloff van aandelen … en kopen GOUD

De Amerikaanse aandelenmarkt steeg dit jaar al $1.500 miljard in waarde. Hedge funds die eerder positief waren over de aandelenmarkt bereiden zich nu voor om een stevige selloff. Om zich in te dekken kijken ze steeds meer naar GOUD.

De meeste hedge funds hebben hun positieve houding ten opzichte van de aandelenmarkt bijgesteld. Ze zijn minder geneigd nog aandelen te kopen van banken en grondstoffen zoals koper. Dit betekent dat ze minder potentieel zien in de economische ontwikkeling. In plaats daarvan kopen ze steeds meer bescherming in de vorm van GOUD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 maart 2017

Alan Greenspan laat zich uit over een GOUDstandaard

Greenspan beschikt als geen ander over een scherp inzicht inzake GOUD, zowel over het verleden als het heden. Hoewel zijn carrière bij de Federal Reserve ver achter zich ligt, laat hij regelmatig nog van zich horen. De persoon die de vrije markten altijd verdedigd is terug, en hoe. Onlangs liet hij zich interviewen door het ‘Gold Investor Magazine’. Greenspan maakte enkele interessante opmerking inzake de historische GOUDstandaard.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 7 maart 2017

Waar ligt het GOUD van Griekenland?

Ondanks de grote economische problemen van de laatste jaren heeft Griekenland geen gram GOUD verkocht. De centrale bank van het euroland beschikt volgens de laatste cijfers over een GOUDvoorraad van 149,1 ton, waarvan bijna de helft (47%) in eigen land bewaard wordt. De rest ligt al decennia lang verspreid over de Federal Reserve in New York (29%), de Bank of England in Londen (20%) en de GOUDkluis van UBS in Zwitserland (4%).Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$