Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8026 artikelen gevonden. Artikel 196 tot 200
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 januari 2017

Rusland kocht 200 ton GOUD in 2016

Rusland heeft net als in 2015 een significante hoeveelheid GOUD aan haar GOUDreserves toegevoegd. De Russen kochten in 2016 het meeste GOUD op. China is de nummer 2 op de lijst. De centrale bank van China (PBOC) kocht in 2016 zo’n 60 ton GOUD op. De landen met de grootste GOUDreserves (Amerika, Duitsland, Italië en Frankrijk) hebben hun GOUDvoorraad afgelopen jaar gelijk gehouden.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 21 januari 2017

Rusland kocht 199 ton GOUD op in 2016

Rusland was in 2015 de grootste koper van GOUD onder de centrale banken. De laatste cijfers wijzen uit dat.....

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 19 januari 2017

Gevolgen van (illegale) GOUDwinning

Dit zijn de gevolgen van (illegale) GOUDwinning voor het milieu

Er wordt jaarlijks vele duizenden kilo’s GOUD gewonnen en voor vele arme landen is het vinden van dit gele edelmetaal zelfs van levensbelang. Maar wat zijn de gevolgen van deze, vaak illegale, GOUDwinning voor het milieu en zal op den duur zelfs ons klimaat worden aangetast door deze GOUDwinning? Of sterker nog, is dit zelfs al gebeurt en zijn sommige kenmerken van de wereldwijde klimaatverandering rechtstreeks terug te leiden naar de GOUDindustrie?

GOUD is volgens wetenschappers miljarden jaren geleden ontstaan uit exploderende sterren in de ruimte.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 januari 2017

Verkoop van heel wat nieuwe GOUDmijnconcessies op komst!

Opmerkelijk bericht: voor het eerst sinds 2009 zal de Egyptische staat GOUDmijnconcessies toekennen aan buitenlandse bedrijven.

Egypte zit aan de grond. Het kampt met een schijnend dollartekort en een torenhoge inflatie. Toeristen en investeerders blijven weg door de explosieve situatie in het Midden-Oosten. Tot overmaat van romp schorste Saoedi-Arabië in november 2016 alle olieleveringen aan Egypte op.

Met andere woorden: Caïro moet creatief zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 januari 2017

Cuba: land of opportunity, geopolitieke GOUDmijn of verloren moeite?

Eén van de weinige lovenswaardige wapenfeiten van Obama was de voorzichtige ontdooiing van de relaties met het communistische Cuba. Ondanks de voorzichtige opening naar het Westen (en de mogelijkheden voor Westerse ondernemers die zo’n opening met zich meebrengt) blijft de toestand van het failliete arbeidersparadijs nog bijzonder precair.

Cuba torst een enorme staatsschuld, een bijzonder arme bevolking, onderkomen publieke infrastructuur en een corrupt en onbetrouwbaar sterk gecentraliseerd overheidsapparaat. De partij blijft sterk, de civil society opereert vanuit Florida en in 2013 werd de stekker getrokken uit het enige Cubaanse exportproduct: suiker.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$