Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7983 artikelen gevonden. Artikel 1951 tot 1955
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 december 2014

De moeder aller bankruns is gestart

De run op GOUD door nationale overheden is begonnen. België is van plan om zijn GOUD te laten repatriëren meldde de

Nationale Bank van België vorige week. Het terug naar huis halen van eigen GOUD dat gestockeerd is bij centrale banken in het buitenland is aan het escaleren. Verschillende landen gingen België al voor en er gaan stemmen op in andere landen om hetzelfde te doen.

Duitsland is al enkele jaren bezig zijn GOUD terug te halen vanuit de Federal Reserve Bank of New York of de nationale bank van Amerika.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 14 december 2014

GOUD en zilver report (Week 50)

De GOUDkoers steeg de afgelopen week van €970,66 naar €981,41 per troy ounce (+1,1%), terwijl de zilverkoers in dezelfde periode van €426,44 naar €439,43 per kilo wist te klimmen (+3,05%). Beleggers vluchtten de afgelopen week in edelmetalen door toenemende onzekerheid over de wereldeconomie. Opvallend nieuws uit de GOUDmarkt: Ook in Oostenrijk roept men op de GOUDvoorraad terug te halen!

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: zondag 14 december 2014

Schiff: Dit is waarom u zou moeten instappen

Peter Schiff was afgelopen week te gast bij het programma “After the Bell” van Fox Business. Daar liet hij weten waarom hij zijn geloof in GOUD niet zal opgeven. Ten eerste moeten we volgens mister Schiff inzien dat de Amerikaanse economie nog steeds afhankelijk is van het soepele monetaire beleid van de Fed. Dit wil zeggen: een lage rente, QE programma’s (geld printen), of eigenlijk een combinatie hiervan.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: zondag 14 december 2014

De “GOUDen Val” van Poetin!

Het doet er niet toe hoe vreemd het ook mag lijken, maar op dit moment is Poetin begonnen met de verkoop van Russische olie en gas voor fysiek GOUD.

Poetin schreeuwt dit niet uit over de hele wereld. En natuurlijk, hij accepteert nog steeds Amerikaanse dollars als tijdelijk betaalmiddel. Maar hij ruilt meteen al die dollars in die hij verkregen heeft uit de verkoop van olie en gas, slechts voor fysiek GOUD!

Om dit te kunnen begrijpen, volstaat het om te kijken naar de dynamiek van de groei van de GOUDreserves van Rusland en om deze gegevens te vergelijken met inkomsten in buitenlandse valuta, afkomstig van de RF uit de verkoop van olie en gas in dezelfde periode.

Bovendien zijn in het derde kwartaal de aankopen van fysiek GOUD door Rusland op een all-time high recordniveau. In het derde kwartaal van dit jaar, had Rusland de ongelooflijke hoeveelheid GOUD van 55 ton aangeschaft. Het is meer dan alle centrale banken van alle landen van de wereld bij elkaar (volgens officiële gegevens)!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 13 december 2014

Dit land is de volgende die zijn GOUD wil repatriëren.

De GOUDrepatriëringen escaleren. Oostenrijk is de volgende die overweegt om zijn GOUD te repatriëren. Het meeste van zijn GOUD bevindt zich nu nog in Engeland. Na Duitsland, Nederland en de overweging van België om zijn GOUD te repatriëren. Oostenrijk de volgende die in dit rijtje aansluit. 200 ton of 80% van zijn GOUD bevindt zich bij de Bank of England. Alles op één en dezelfde plaats in het buitenland is voor de Oostenrijkse Nationale Bank (OeNB) te veel.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$