Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 1956 tot 1960
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 2 februari 2015

Rusland koopt ruim 120 procent meer GOUD in

De centrale bank van Rusland heeft in de eerste 11 maanden van 2014 voor een recordbedrag aan GOUD opgekocht voor naar schatting zo’n 6,1 miljard dollar. Met de verhoging van de GOUDvoorraden wil de Russische centrale bank de afhankelijkheid van de dollar verlagen te midden van de geopolitieke spanningen, dat stelt Mark O’Byrne van Goldcore.

De totale hoeveelheid GOUD die door Rusland is opgekocht was in 2015 goed voor een derde van de wereldwijde vraag van 461 ton, volgens onderzoek van Thomson Reuters GFMS. De hoeveelheid GOUD die Rusland opkocht in de eerste 11 maanden van 2014 is daarmee 123 hoger dan in het jaar ervoor. In totaal is er voor 152 ton aan GOUD gekocht ter waarde van 6,1 miljard dollar (aan de hand van de huidige prijzen). Het is het meest dat Rusland aan GOUD heeft besteed sinds de val van de Sovjet Unie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 2 februari 2015

Durf jij de zilver gok nemen?

Vorig jaar bleef de prijs van GOUD nagenoeg gelijk. Zilver daarentegen daalde met maar liefst 18%. Niet voor niets wordt zilver, ‘GOUD op steroïden’ genoemd. Maar zelfs voor zilver begrippen was de prestatie in 2014 opmerkelijk te noemen.

Er zijn echter duidelijke abnormaliteiten die laten zien dat zilver aan de vooravond staat van een enorme stijging. De American Eagle zilver munten verkoop behaalde een nieuw record in 2014. Tevens is het bekend dat zilver steeds vaker gebruikt wordt voor industriële toepassingen. Ook het GOUD/zilver ratio is een cijfer dat goed in de gaten gehouden moet worden voor eventuele prijsstijgingen.

Al deze abnormaliteiten zouden de prijs van zilver omhoog moeten duwen. De realiteit is echter dat de zilverprijs grotendeels bepaalt wordt door speculatieve trading en futures contracten.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 2 februari 2015

'Dr. Doom' Roubini: 'Dit is wat pseudo-economen niet begrijpen over het monetaire versoepelingsbeleid'

Hyperinflatie, de instorting van de dollarkoers, recordhoge GOUDprijzen, het opgeven van fiat geld ten voordele van de Bitcoin... Het zijn allemaal voorbeelden van doemscenario’s ons aangereikt door pseudo-economen die amper een basiskennis van de economie hebben, schrijft Nouriel Roubini op Project Syndicate.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 2 februari 2015

Wat de overwinningen van Syriza en straks Podemos betekenen voor u, belastingbetaler

Het succes van het radikaal-linkse Syriza bij de recente Griekse verkiezingen biedt Podemos een GOUDen kans om ook de Spaanse gedesillusioneerde kiezer ervan te overtuigen dat radicale verandering mogelijk is.

Driehonderdduizend Spanjaarden (100.000 volgens de politie) verzamelden zaterdag dan ook in Madrid om er deel te nemen aan de ‘Mars van Verandering’. 

Er waait dus een nieuwe linkse wind door Europa, constateren politieke waarnemers. Velen verheugen zich over het feit dat de tijd voor verandering lijkt aangebroken en deze nieuwe generatie politici eindelijk een einde zal maken aan de besparingspolitiek die in verschillende Zuid-Europese landen de middenklasse heeft uitgeroeid.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 1 februari 2015

GOUD en zilver report (Week 5)

De GOUDprijs zakte de afgelopen week van €1154,88 naar €1.137,43 per troy ounce, een daling van 1,5%. Het verlies was gedurende de week nog groter, want op donderdag zakte de koers na de publicatie van de FOMC notulen van de Federal Reserve weg tot €1.110 per troy ounce. Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$