Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7983 artikelen gevonden. Artikel 1966 tot 1970
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Waarom restricties in de prijs van GOUD- en zilver positief zijn

De Chicago Mercantile Exchange Group (CME) heeft de Commodities Futures and Trading Commission donderdag laten weten dat per 22 december de GOUD- en zilverprijs gelimiteerd gaan worden. Volgens deze documenten zal de GOUDhandel dan na elke beweging van $100 of meer in verhouding tot de sluitingskoers van de vorige dag voor 5 minuten stilgelegd worden. Ditzelfde geldt voor de zilverprijs na een beweging van $3. Tegen huidige GOUD- en zilverprijzen zouden dit enorme bewegingen voorstellen die bijna onhaalbaar lijken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

De Chinese economie heeft het niet makkelijk

De afgelopen maanden is er genoeg nieuws naar buiten gekomen omtrent de huidige staat van de Chinese economie. De GOUDen tijden voor het Chinese groeiland lijken achter de rug te zijn en de regering moet leren om te gaan met de minder snel draaiende economie.

De macrocijfers wisten de afgelopen weken niet te overtuigen. In het meest van de gevallen konden de uiteindelijke cijfers de verwachtingen van de analisten niet verslaan. De beleggers lijken daarentegen steeds meer te wennen aan de lagere Chinese groei.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 december 2014

6 Technische bewijzen voor de échte bodem zilver

Peter L. Brandt is een van de beste technische analisten die wij kennen. Hij voorspelde in april 2011 al de piek in zilver en bleef sindsdien diegene die geloofde in een rebound van antwoord dienen dat de daling nog niet achter de rug was. Nu ziet Peter L. Brandt wel een bodem zilver en daar heeft hij 6 goede redenen voor.

Volgens Peter L. Brandt zijn er maar liefst 6 patronen te vinden die aantonen dat de beren vanaf nu aan de verkeerde kant staan.

De uitbraak van de zilverprijs in 2010/2011 begon aan $ 14,65, dit niveau werd opnieuw met succes getest op 1 december. Het is niet ongewoon dat grondstoffen de volledige stijging prijsgeven alvorens aan een nieuwe stierenmarkt te beginnen. Dit bewijst volgens Peter L. Brandt dan ook dat zilver een grondstof is en geen edelmetaal.

Bron: HollandGold
Geplaatst: donderdag 11 december 2014

Rusland kocht in november bijna 19 ton GOUD bij

De centrale bank van Rusland heeft in november opnieuw veel GOUD gekocht, zo blijkt uit de nieuwste maandrapportage van de World Gold Council. In november voegden de Russen 18,9 ton GOUD aan hun reserves toe.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 december 2014

GOUD: 3 stappen vooruit en 2 stappen achteruit

Wie 9 jaar geleden GOUD kocht, heeft het zich nog steeds niet beklaagd. Wie 3 jaar geleden GOUD kocht, zal nog ieder dag vloeken. GOUD kende fantastische jaren en na de financiële crisis ging het gele edelmetaal uit zijn dak totdat het liedje opeens gedaan was.

De Federal Reserve zette de geldkraan volledig open, hyperinflatie zou de Verenigde Staten teisteren. Het was niet zo’n gek idee enkele jaren geleden, maar toch kwam het niet uit.

Er zijn er veel die geloven dat de GOUDprijs een ijzersterke correlatie heeft met de balans van de Fed en dat de laatste jaren slechts een anomalie is. Maar de GOUDprijs heeft niet alleen een correlatie met de balans, ook met het tekort van de overheid.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$