Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 1976 tot 1980
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 januari 2015

Morgan Stanley voorziet lagere GOUDprijs

2015 wordt een jaar van een sterkere dollar en stijgende rentes in de Verenigde Staten. Dit in combinatie met het ontbreken van inflatiedruk, zal ervoor zorgen dat verschillende edelmetalen wind tegen krijgen dit jaar. Dat verwacht althans Morgan Stanley.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 8 januari 2015

Peter Schiff: Het tij is aan het keren voor “GOUD

De GOUDprijs was al doorgebroken in euro’s, Zwitserse franken en vele andere valuta’s en lijken nu zelfs te gaan doorbreken in de in kracht tegenomen Amerikaanse dollar. We zien hier dus duidelijk het tij keren voor GOUD.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

Verkoop GOUD daalt 32% in 2014

Perth Mint uit Australië heeft in 2014 een daling gezien in de verkoop van GOUDen munten en GOUDbaren. Eerder werd al bekend dat het Amerikaanse Munthuis, de US Mint, de verkoop van de GOUDen American Eagle sterk zag dalen. De US Mint verkocht in 2014 38% minder dan in 2013. De Canadian Mint maakte over de eerste helft van 2014 al bekend dat er een daling van 51% in de verkoop van de GOUDen Maple Leaf was.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

Liever GOUD of Duitse staatsobligaties?

Een van de belangrijkste redenen waarom veel beleggers een hekel hebben aan GOUD is dat het geen rendement uitkeert. Daarin heeft het edelmetaal vanaf nu gezelschap: Duitse 5-jaars staatsobligaties zijn vrijdag voor de eerste keer ooit, gedaald naar een rente van 0 procent.

Duitse staatsschulden zijn natuurlijk geprijsd in euro’s. En nu de kans op een kwantitatief verruimingsprogramma van de Europese Centrale Bank steeds groter lijkt, kan de euro best nog wel een stuk in waarde dalen.

GOUD heeft zich ondertussen prima staande gehouden in het laatste kwartaal van 2014. Het gele edelmetaal is ook 2015 goed van start gegaan en staat inmiddels boven de 1210 dollar per ounce.

Bron: HollandGold
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

LBMA schrapt Gold Forward Offered Rate (GOFO)

De Londen Bullion Market Association (LBMA) zal op vrijdag 30 januari voor de laatste keer de GOFO rate bekendmaken. De Gold Forward Offered Rate is de vergoeding die banken vragen om GOUD voor een vastgestelde periode uit te lenen in ruil voor dollars.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$