Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 1981 tot 1985
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 1 februari 2015

GOUD en zilver report (Week 5)

De GOUDprijs zakte de afgelopen week van €1154,88 naar €1.137,43 per troy ounce, een daling van 1,5%. Het verlies was gedurende de week nog groter, want op donderdag zakte de koers na de publicatie van de FOMC notulen van de Federal Reserve weg tot €1.110 per troy ounce. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 1 februari 2015

India vervangt China als grootste afnemer van GOUD ter wereld

India heeft het stokje van China overgenomen en was in 2014 de grootste afnemer van GOUD terwijl de wereldwijde vraag naar GOUD daalde, zo blijkt deze week uit een rapport waar Reuters over bericht. In het rapport wordt voorspeld dat de GOUDprijs, die de laatste 2 jaar is gedaald, dit jaar een bodem zal vinden.

De vraag vanuit China naar GOUD blijkt in 2014 met meer dan een derde te zijn gedaald. Daarmee kwam de vraag uit op het laagste niveau in 4 jaar met 866 ton. En dat terwijl de voorraad restGOUD in het land juist steeds met 21 procent naar een onverwachte 182 ton, blijkt uit het rapport van analisten van Thomson Reuters.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: zaterdag 31 januari 2015

Goldman Sachs "GOUDprijs naar $1000"

GOUDprijs naar $1000 volgens Goldman Sachs 31 januari 2015 in GOUD

GOUDprijs zal dalen naar $1000 per troy ounce volgens Goldman Sachs. De internationaal opererende investeringsbank werd in september 2008 omgevormd van zakenbank naar financiële holding om zo van de Amerikaanse ondersteuningsmaatregelen te profiteren. De voorspellingen van de bank krijgen veel aandacht en de markt reageert over het algemeen direct wanneer Goldman Sachs koersdoelen bekend maakt. Het is relevant om te kijken wat de eerdere voorspellingen waren van Goldman Sachs betreft de GOUDprijs en de redenen dat ze de GOUDprijs zien dalen naar $1000.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: vrijdag 30 januari 2015

GOUDprijs daalt na FOMC meeting Federal Reserve

De GOUDprijs en de zilverprijs gingen donderdag onderuit toen de Amerikaanse centrale bank de financiële markten verzekerde van een renteverhoging in de loop van dit jaar. Hoewel de Amerikaanse centrale bank al sinds de afbouw van het monetaire stimuleringsprogramma spreekt over het verhogen van de rente is het er tot op heden niet van gekomen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 30 januari 2015

Russische centrale bank blijft veel GOUD inkopen

De Russische centrale bank heeft vorig jaar relatief veel GOUD ingekocht. Het Russische aandeel kwam neer op een derde van alle GOUDinkopen door centrale banken.

Volgens de krant is het niet verrassend dat vooral Rusland GOUD opkoopt, omdat het land last heeft van westerse sancties en de fors gedaalde olieprijs. 

De Russische economie verslechtert en de roebel verliest waarde. Met het GOUD kan het land de waarde van zijn eigen munt stutten. Het land zou inmiddels de op vier na grootste GOUDreserve ter wereld hebben.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$