EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
46
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
36
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 1996 tot 2000
Geplaatst op: woensdag 4 februari 2015

China neemt de volgende stap voor het herstellen van wereldmacht

China is langzamerhand haar historie aan het herstellen als een wereldmacht. GOUD speelt een belangrijke rol in deze strategie. Het aanleggen van enorme GOUDreserves was stap 1. Nu is ook stap 2 genomen in deze strategie, en dat is het bepalen van de GOUDprijs.

In de huidige situatie is de bijna 100 jaar oude London gold fix verantwoordelijk voor het bepalen van de GOUDprijs. 4 Westerse banken bellen twee maal per dag onderling om een GOUDprijs af te spreken. Dit gaat zeer chaotisch en is niet transparant voor de buitenwereld, maar nog erger is dat de prijs gemanipuleerd wordt. Barclays is namelijk al veroordeeld voor het manipuleren van de GOUDprijs.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 3 februari 2015

Yanis Varoufakis: Het falende dollarsysteem na Bretton Woods

Yanis Varoufakis blijkt uitermate goed op de hoogte van de wereldwijde problematiek die ontstaan is nadat de koppeling tussen de dollar en GOUD in 1971 werd losgelaten. In deze lezing op de Columbia University legt hij de vinger precies op de gevoelige plek. Een briljante samenvatting van ons losgeslagen internationale financiële systeem door een man waar we nog heel veel van zullen horen!

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: dinsdag 3 februari 2015

Met deze 2 ETF’s profiteer jij van een stijgende GOUDprijs.

De focus is in 2015 voor veel investeerders, speciaal diegene in valuta handel, komen te liggen op het verschuiven van kapitaal naar de GOUDmarkt. De geopolitieke problemen, de ontkoppeling van de Zwitserse Frank en het nieuwe monetaire beleid van de ECB, hebben gezorgd voor een vlucht naar stabiliteit en veiligheid in de vorm van GOUD.

Dit resulteerde in een stijging van de GOUDprijs van 10% in januari. Hogere GOUDprijzen betekenen ook significant hogere winsten voor de GOUDmijnen. Veel spelers in de GOUDmarkt hebben hun indekking tegen een lagere GOUDprijs verkocht om zo volledig te profiteren van een stijging in de GOUDprijs.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 3 februari 2015

GOUD maakt pas op de plaats

Na even € 37.000 in kilogram en in dollars per ounce $ 1300 aangetikt te hebben moest GOUD aan het einde van vorige week toch weer pas op de plaats maken en een deel van het gewonnen terrein in leveren. Dit had voor een deel te maken met wat winstnemingen door de snelle stijging van de afgelopen weken. Maar ook de vooruitzichten van een verwachte hogere dollar-rente zorgt dat een deel van de investeerders weer een switch zal maken naar renderende investeringen.

[...]

Lees verder op TOV Hazel
Geplaatst op: dinsdag 3 februari 2015

GOUD bevindt zich momenteel in een sweet spot

Het perfecte milieu is zich aan het ontwikkelen voor GOUD. De centrale banken over de hele wereld proberen deflatie te bestrijden met hun beleid en de Europese fund manager Ronald-Peter Stoeferle ziet dit als een ‘sweet spot’ voor GOUD.

Stoeferle zegt: ‘Het is slechts een kwestie van tijd voordat de Amerikaanse centrale bank haar monetair beleid weer versoepeld.’ De Dollar is nu namelijk zo sterk geworden dat Amerika haar goederen zeer goedkoop kan krijgen. Dit betekent echter ook deflatie en dat is iets wat de centrale bank absoluut niet wil.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs