Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 2011 tot 2015
Bron: HollandGold
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

HSBC verwacht toename vraag naar GOUD vanuit Azië

Analisten van HSBC verwachten dat de wereldwijd vraag naar GOUD dit jaar zal aantrekken door toenemende belangstelling vanuit Azië, zo schrijft Bloomberg. Ook zullen beleggers posities uitbreiden in ETF’s die fysiek GOUD aanhouden en zullen centrale banken volgens HSBC meer GOUD kopen dan in 2014.

Bron: Sold2gold.nl
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

Ontbossing door GOUDindustrie in Zuid-Amerika neemt ernstige vormen aan

Uit nieuw onderzoek is gebleken dat de globale vraag naar GOUD een paar van de meest afgelegen en oudste regenwouden ter wereld direct in gevaar brengt.

Zo ging er in Zuid-Amerika 1.680 vierkante kilometer regenwoud verloren van 2001 tot 2013.

[...]

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

GOUD stijgt door Zwitserse Centrale Bank

GOUD stijgt door Zwitserse Centrale Bank januari 15th, 2015 by Reinoud Bogert GOUD steeg donderdag 15 januari met 2,32% nadat de Centrale Bank van Zwitserland bekend maakte de vaste koppeling tussen de Zwitserse Franc en de Euro op te heffen. Door de crisis in 2008 waren beleggers op zoek naar safe havens. GOUD was de nummer 1 maar ook de Zwitserse Franc fungeerde als safe haven. Mede hierdoor nam de waarde van de Zwitserse Franc toe wat de export negatief beïnvloede.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

GOUDprijs stijgt door interventie Zwitserse centrale bank

De GOUDprijs in euro is vandaag met meer dan 2% gestegen, nadat de Zwitserse centrale bank bekendmaakte het valutaplafond los te laten. Vermogen vlucht uit euro's richting francs, waardoor de wisselkoers van de euro verder onder druk staat. Dat betekent dat beleggers meer euro's moeten neertellen voor een troy ounce GOUD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

Financiële markten daveren op hun grondvesten door Zwitserse Frank

Na de oliecrash van de laatste maanden is nu de Zwitserse Frank die de financiële markten door elkaar schud. Tijdens de financiële crisis had de Zwitserse Centrale Bank de Zwitserse Frank gekoppeld aan de euro omdat de Frank te sterk werd en de competitiviteit van het land in gevaar bracht. Nu geeft de Zwitserse Centrale Bank deze koppeling op, gevolg: bloedbad.

Pikant detail: de dag dat de Zwitserse Centrale Bank besloot om de Zwitserse Frank te koppelen aan de euro aan een wisselkoers van EUR/CHF tegen 1,20 was “toevallig” ook de dag waarop de GOUDprijs een (voorlopige?) piek bereikte.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$