Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7983 artikelen gevonden. Artikel 2016 tot 2020
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 december 2014

BREAKING: GOUDprijs schiet meer dan $ 50 omhoog

De “Nee” in het Zwitserse referendum leek in eerste instantie de doodsteek te worden voor de GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijs. Meteen bij de opening van de markt dook de GOUDprijs naar beneden van $ 1,167 naar een dieptepunt van $ 1.143. Maar daar eindigde de rally. Het was ook niet verwonderlijk dat de GOUDprijs eind vorige week fors daalde, tijdens het Thanksgiving weekend in de Verenigde Staten waardoor de handel enorm dun is.

Short covering, een dalende Amerikaanse dollar, een daling op de Amerikaanse aandelenmarkt en een herstel van de olieprijs zorgde er voor dat de GOUDprijs in een ruk meer dan $ 50 hoger schoot en daarmee terug op de deur klopt van $ 1.200. Is dit de 2e valse uitbraak onder $ 1.200? Technisch gezien worden de beren stilaan uitgeput op korte termijn.

Maar om een definitieve val te vermijden, zal de barrière van $ 1.200 gesloopt moeten worden de komende dagen. Vandaag stijgt de GOUDprijs alvast meer dan 2 % en de zilverprijs meer dan 5 %. Het is een teken van sterkte dat de zilverprijs voorop loopt op de GOUDprijs.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: maandag 1 december 2014

India schrapt omstreden importquotum GOUD

India heeft een einde gemaakt aan de omstreden 80:20 importregel, die voorschrijft dat minstens 20% van het geïmporteerde GOUD weer naar het buitenland geëxporteerd moet worden. Deze stap komt als een verrassing, omdat men tot voor kort juist rekening hield met nieuwe maatregelen om de import van GOUD af te remmen.

De regering heeft het importquotum geschrapt in de hoop dat meer GOUD voortaan op legale wijze het land binnenkomt. De importbeperkende maatregelen zorgden voor een schaarste aan GOUD op de Indiase markt, een schaarste die werd opgevuld met gesmokkeld GOUD. De smokkel begon steeds grotere vormen aan te nemen, omdat het structurele probleem van het importquotum niet werd aangepakt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 december 2014

GOUD, zilver en olie. Drie opportuniteiten die op jou zitten te wachten...

In een videopresentatie meent Bloomberg dat een olieprijs van 40 USD per vat best mogelijk is. Wie de volledige uitleg wil krijgen, hoeft maar naar onderstaande video te kijken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 december 2014

Be careful what you wish for.

Het is een waarheid als een koe, maar daarom gaat ze al zolang mee. Nu de Zwitsers in overtuigende meerderheid hebben gekozen tegen het uitbreiden van de GOUDreserves naar 20% bereiken de initiatiefnemers van dat referendum precies wat ze wilden voorkomen. Geen langzame terugkeer naar de GOUDstandaard van voor 1999 maar een totale uitverkoop van juist dat GOUD.

Door nu nee te stemmen, door het GOUD feitelijk af te schaffen, volgt men de trend naar volledig digitale valuta, zonder koppeling naar dat GOUD, maar daarmee geeft men impliciet en onuitgesproken onmiddellijk ook de toestemming het te verkopen. De politici hebben daarvoor geen halve woorden nodig. De zitten al verlekkerd naar de GOUDkoers te kijken. En de Zwitsers dragen inmiddels onmenselijke verliezen door de dodelijke euro koppeling. Het moet ergens vandaan gaan komen. Ze hebben weinig andere keus.

Bron: HollandGold
Geplaatst: maandag 1 december 2014

India schrapt omstreden quotum voor import GOUD

India heeft een einde gemaakt aan de omstreden 80:20 importregel, die voorschrijft dat minstens 20% van het geïmporteerde GOUD weer naar het buitenland geëxporteerd moet worden. Deze stap komt als een verrassing, omdat men tot voor kort juist rekening hield met nieuwe maatregelen om de import van GOUD af te remmen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$