Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 206 tot 210
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 4 maart 2017

Prijs voor Bitcoin schiet boven de GOUDprijs uit

Voor de eerste keer in de geschiedenis ligt de prijs voor 1 Bitcoin hoger dan de prijs voor 1 ounce GOUD. Zeggen dat Bitcoin nu meer waard is als GOUD, is echter te ver gezocht. Bitcoin heeft nog een hele weg af te leggen om de GOUDmarkt te benaderen. Bitcoin steeg vorig jaar al meer dan 100% en de mogelijkheid van een Bitcoin-ETF zet de markt ook in 2017 onder stoom. Dus de mogelijkheden rond de cryptomunt groeien wel.

In nominale termen staat Bitcoin nu hoger dan GOUD. Echter de prijs voor 1 Bitcoin is een eenheid terwijl de prijs voor GOUD een gewicht vertegenwoordigt. Bitcoin met de GOUDprijs vergelijken is appelen met peren vergelijken. Aan de huidige koers heeft Bitcoin een marktkapitalisatie van $20 miljard tegenover $70.000 miljard voor GOUD.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 4 maart 2017

Waarde bitcoin overstijgt GOUDprijs

De enorme populariteit van de bitcoin heeft de virtuele munt de afgelopen dagen voor het eerst duurder gemaakt dan GOUD. De bitcoin is in trek door een enorme vraag uit China, en door verwachtingen over soepelere regelgeving in de Verenigde Staten.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: zaterdag 4 maart 2017

Muur van zorg

Je hoort vaker dat de financiële markten een muur van zorgen beklimmen, als ze aan een langere klim bezig zijn. Dit concept krijgt nu een GOUDen randje.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 3 maart 2017

Bitcoin duurder dan GOUD

De prijs van bitcoin bereikte donderdag een nieuw record van $1.280. Daarmee is de virtuele munt voor het eerst in haar jonge geschiedenis duurder dan een troy ounce GOUD. De prijs van bitcoin is de afgelopen weken erg hard gestegen, mede door grote belangstelling vanuit China. Het is denkbaar dat de vraag naar de virtuele munt in China is toegenomen door de strenge kapitaalcontroles, maar dat is lastig met cijfers aan te tonen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 maart 2017

GOUDmijnaandelen krijgen mokerslag … maar er is ook goed nieuws

Afgelopen maandag kregen GOUDmijnaandelen een serieuze slag van de hamer. GOUDmijnaandelen daalden 5% à 10% op een dag en staan daarmee terug op het niveau van een maand geleden. Maar dergelijke verkoopgolven zijn ‘normaal’ voor de sector en er vormt zich ook een positief patroon.

Het was waarschijnlijk even schrikken voor de aandeelhouders van GOUDmijnaandelen. Terwijl de GOUDprijs op hetzelfde niveau bleef, zakte GOUDmijnaandelen volledig door het ijs. Met een daling van zo’n 5% voor GOUDmijnen en 10% voor junior GOUDmijnen was een ware slachtpartij.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$