Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8005 artikelen gevonden. Artikel 2051 tot 2055
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 30 november 2014

ABN Amro verwacht dat GOUDprijs nog 33% gaat dalen

Het sentiment rondom GOUD kan bijna niet negatiever. De meeste banken hanteren koersdoelen van rond de $1000. De ABN Amro blijkt in haar voorspellingen een van de grootste zwartkijkers op het vlak van GOUD.

ABN Amro verwacht een daling van 33% in de GOUDprijs het komende jaar. Goldman Sachs verwacht een GOUDprijs van $1050 per troy ounce eind 2014.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 30 november 2014

Zwitsers stemmen over uit Nederland geroofd GOUD

Nederland kan zondag via een Zwitsers referendum definitief zo'n twee miljard euro aan GOUD verliezen.

Zwitsers bepalen met hun stem of de Zwitserse centrale bank nog GOUD mag verkopen en of al het GOUD uit het buitenland teruggehaald moet worden. 

Als ze vóór stemmen, kan dit betekenen dat Nederland definitief geen aanspraak meer kan maken op eerder geroofd edelmetaal.

Zwitserland bewaart nu 74.000 kilo GOUD dat uit Nederland gestolen is. Deze staven liggen er al sinds de Tweede Wereldoorlog.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 28 november 2014

Nederland bereidt zich voor op financiële ramp. GOUDrepatriëring past in dit scenario.

In het diepste geheim heeft de Nederlandse overheid in 2012 een plan uitgewerkt om terug te keren naar de gulden. Dit was op het hoogtepunt van de eurocrisis. De Nederlandse minister van financiën Jeroen Dijsselbloem zegt dat de plannen van 2012 in het diepste geheim gemaakt zijn omdat alles moest berusten op vertrouwen. Deze plannen blijven nog altijd in dienst.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 november 2014

ISIS wil GOUDen munten terugbrengen

Volgens diverse bronnen wil ISIS GOUDen munten gaan gebruiken als hun valutamunt. Uiteraard kan dit zorgen voor een opleving van de GOUDprijs. De vraag zal immers flink gaan stijgen wanneer dit nieuws inderdaad waarheid blijkt te zijn.

Aan de andere kant kan dit slecht nieuws zijn voor de aandelenmarkten. Het is immers duidelijk dat ISIS zich definitief wil afsluiten van de buitenwereld. Een eigen valutamunt kan daarbij helpen. Voor de GOUDkevers kan dit echter goed nieuws zijn.

We zullen dit nieuws de komende tijd goed in de gaten moeten houden. Wellicht is het ook verstandig om de volumes bij de GOUDprijs goed in de gaten te houden. Onderhuids kan er namelijk al van alles gaande zijn.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: vrijdag 28 november 2014

GOUDmijnen gaan op overnamepad

De GOUDmijnsector bereid zich voor op een nieuwe ronde van overnames. Door de enorme daling van de GOUDprijs over de afgelopen twee jaar zijn veel mijnen in de problemen gekomen. Veel projecten die rendabel waren bij een koers van $1.500 of $1.600 zijn dat niet meer nu de GOUDprijs onder de $1.200 per troy ounce gezakt is.

Het resultaat van de dalende GOUDprijs is een tweedeling in de sector. Sommige mijnen zitten diep in de schulden en draaien verliezen, terwijl andere mijnen voorzichtiger zijn geweest met het opschalen van hun productie en nauwelijks schulden op hun balans hebben staan. De sector als geheel heeft de gedurende de 12 jaar durende bull market in GOUD $30 miljard aan schuld opgebouwd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$