Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8053 artikelen gevonden. Artikel 2061 tot 2065
Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 6 december 2014

Nieuw tijdperk voor olie lijkt aangebroken

Op de oliemarkt lijkt plots alle stoppen te zijn doorgeslagen. De olieprijs is compleet door de vloer gezakt, zonder dat er op korte of middellange termijn een bodem in zicht is. Sommige analisten vrezen dat de olieprijs kan verder zakken richting 60 dollar per vat, waarbij in een volgende fase zelfs een bodem zal gevonden worden rond het niveau van 40 dollar per vat. De sector zelf kan moeilijke tijden tegemoet zien.

De prijs van het zwarte GOUD kreeg vorige week nog maar eens een stevige klap nadat bekend raakte dat de OPEC zijn productie zal handhaven op 30 miljoen vaten per dag. De olieprijs staat al geruime tijd onder druk omwille van het aanbodsoverschot van zowat 2 miljoen vaten per dag. Er werd gehoopt dat de OPEC de productie wat zou terugschroeven om de markt terug in evenwicht te brengen. Maar dat kwam er dus niet van.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 december 2014

GOUDprijs kan hoger als banken geld blijven drukken

Het kalenderjaar 2015 loopt op de laatste benen, veel beleggers zijn bezig om de boeken te sluiten en zich voor te bereiden op de eindejaarsfeesten. Uiteindelijk rijst dan spontaan ook de vraag wat hét thema van volgend jaar op de financiële markten zal worden. Maar het ziet er naar uit dat dit thema al bekend is.

Alle aandacht zal namelijk uitgaan naar de centrale banken die hun geldpersen op volle snelheid laten draaien. De Amerikaanse centrale bank is daarmee weliswaar gestopt, maar de Japanse, de Chinese en de Europese kunnen daarvan profiteren. En die evolutie speelt natuurlijk in het voordeel van het GOUD.

Veel analisten vragen zich af waarom de GOUDprijs nog altijd niet echt in beweging is gekomen. Eerder deze week was er een aanzet tot herstel, maar dat herstel heeft zich tot dusver nog niet doorgezet. Geen enkele van de traditionele factoren heeft de GOUDprijs tot dusver kunnen stimuleren. De centrale banken hebben op grote schaal aan geldcreatie gedaan, wat inflatiegevaar met zich meebrengt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 december 2014

GOUD en Zilver zullen hun plaats opeisen wanneer deze bubbel popt.

De dollar is momenteel de sterke munt. De Amerikaanse economie zit in stijgende lijn. Een sterke munt staat normaal gelijk aan vertrouwen en heeft bijgevolg een lage rente.

De euro is het zwakke broertje en Europa zit op het randje van een recessie. Een zwakke munt betaalt normaal een hoge rente.

Het ongelooflijke is nu zichtbaar. De overgrote meerderheid van de euro landen geven een lagere rente dan de dollar. Enkele sterkere landen uit de eurogroep zou nog kunnen, maar de overgrote meerderheid is echt abnormaal. Duitsland, België, Italië, Spanje, Ierland, Denemarken, Zweden, Oostenrijk, Frankrijk en zelfs het Verenigd Koninkrijk betalen allemaal een lagere rente dan de Amerikaanse op hun 10-jarige staatsobligaties. Portugal en Griekenland zijn de enige landen die een hogere opbrengst geven.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 5 december 2014

"Zilverprijs heeft bodem bereikt"

Zilverprijs heeft dieptepunt gezien 05 december 2014 in Zilver

Zilverprijs heeft het dieptepunt gezien volgens de CFO van Silver Wheaton. Het Canadese bedrijf is een zogenaamde silver streamer en sluit contracten af met GOUD- en zilvermijnen. De toekomstige productie van de mijnen wordt vooraf gekocht en in veel gevallen treedt Silver Wheaton op als financier. Het beursgenoteerde Silver Wheaton is opgericht in 2004. In de eerste jaren bestonden de activiteiten alleen uit het streamen van zilver maar inmiddels zijn er ook een aantal deals met GOUDmijnen. Momenteel komt 75% van de omzet uit zilver en 25% uit GOUD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 december 2014

Boom!! GOUDprijs knalt naar beneden door uitstekend banenrapport

De Amerikaanse economie creëerde in november 321.000 nieuwe jobs, dit is de sterkste stijging sinds januari 2012. Ook de groei van de lonen versnelde. Dit is ongetwijfeld een van de sterkste banenrapporten sinds het einde van de Grote Recessie 5 jaar geleden.

De werkloosheidsgraad bleef onveranderd op 5,8 doordat er meer mensen in de arbeidsmarkt stapten. Het gemiddelde uurloon steeg 9 cent of 0,4 %. Het aantal gemiddelde werkuren in een week steeg naar 34,6 uren, het hoogste niveau sinds de Grote Recessie.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$