Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 2066 tot 2070
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 december 2014

GOUDprijs kan steun vinden bij 3 factoren

Heeft de GOUDmarkt eindelijk een keerpunt bereikt? De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijker. Uiteindelijk zullen we een definitief antwoord pas achteraf krijgen. Want als GOUD één kenmerk heeft, is het wel een grote mate van onvoorspelbaarheid. Begin december veerde de GOUDprijs op, maar deze beweging moet nog een verlengstuk krijgen. Het blijkt vooralsnog moeilijk om vaste voet aan de grond te krijgen boven het niveau van 1.200 dollar per troy ounce.

De jongste maanden verschenen er met de regelmaat van een klok berichten dat de Chinezen minder tuk zouden zijn op de aankoop van GOUD, zowel in de vorm van munten, staven en juwelen. Dat bericht werd en wordt echter tegengesproken door officiële bronnen, de doorsnee Chinees lust nog wel degelijk pap van GOUD. De vraag naar GOUD in China blijft inderdaad zeer groot en van een verzwakking van die vraag is eigenlijk geen sprake.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: maandag 8 december 2014

Centrale banken manipuleren GOUDprijs

Een interessante video via CNBC. Volgens Chris Powell van GATA (Gold Anti-Trust Action Committee) wordt de GOUDprijs door centrale banken nog altijd gemanipuleerd.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 december 2014

GOUDmijnen waren nog nooit zo goedkoop

De GOUDprijs heeft in de afgelopen jaren zwaar teleurgesteld. De monetarisering van de overheidsschulden had in normale omstandigheden tot een stijging van de GOUDprijs moeten leiden, maar die is er dus niet gekomen. De oorzaak moet onder andere bij op het eerst gezicht onverklaarbare verkooporders gezocht worden. Regelmatig doken er bij de fixing zaken die niet normaal leken.

Met die fixing van de GOUDprijs in Londen is er iets vreemds aan de hand. De fixing op de London Bullion Market werd 117 jaar lang afgehandeld door de The London Gold Market Fixing Limited, een bedrijf waarvan de buitenwereld heel weinig weet. Maar de manier waarop de GOUDprijs tot stand komt, dreigt te veranderen.

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: maandag 8 december 2014

GOUD weer richting $ 1200...

Na het referendum in Zwitserland, waar op zondag de GOUDprijs met meer dan $ 50 inzakte, herstelde de prijs zich bijna net zo eenvoudig weer richting $ 1200 per ounce. Positieve werkloosheidscijfers deden de dollar goed waardoor er weer iets van het teruggewonnen terrein prijs gegeven moest worden. De “greenback” kruipt richting € 1,23. GOUD zakte dus wel iets terug maar toch lijkt de correlatie tussen de dollar en de GOUDprijs wat minder.

[...]

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 8 december 2014

GOUD van België ligt grotendeels in buitenland

De Belgische GOUDvoorraad van ongeveer 227 ton ligt grotendeels buiten eigen land. Het grootste deel ligt in Londen in de kluizen van de Bank of England. Ook ligt er GOUD in Canada en bij de BIS. Slechts een klein gedeelte is fysiek in België aanwezig. Afgelopen weekend meldde VTM Nieuws dat de centrale bank van België onderzoekt of ze haar GOUD kan terughalen naar eigen land.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$