EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
46
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
35
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 2071 tot 2075
Geplaatst op: donderdag 15 januari 2015

GOUDprijs stijgt door interventie Zwitserse centrale bank

De GOUDprijs in euro is vandaag met meer dan 2% gestegen, nadat de Zwitserse centrale bank bekendmaakte het valutaplafond los te laten. Vermogen vlucht uit euro's richting francs, waardoor de wisselkoers van de euro verder onder druk staat. Dat betekent dat beleggers meer euro's moeten neertellen voor een troy ounce GOUD.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: donderdag 15 januari 2015

Financiële markten daveren op hun grondvesten door Zwitserse Frank

Na de oliecrash van de laatste maanden is nu de Zwitserse Frank die de financiële markten door elkaar schud. Tijdens de financiële crisis had de Zwitserse Centrale Bank de Zwitserse Frank gekoppeld aan de euro omdat de Frank te sterk werd en de competitiviteit van het land in gevaar bracht. Nu geeft de Zwitserse Centrale Bank deze koppeling op, gevolg: bloedbad.

Pikant detail: de dag dat de Zwitserse Centrale Bank besloot om de Zwitserse Frank te koppelen aan de euro aan een wisselkoers van EUR/CHF tegen 1,20 was “toevallig” ook de dag waarop de GOUDprijs een (voorlopige?) piek bereikte.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 15 januari 2015

Dr. Droom verwacht flinke GOUDrally in 2015

De prijs van GOUD steeg eerder deze week al naar het hoogste niveau sinds oktober: het edelmetaal bereikte een prijs van iets meer dan 1239 dollar per ounce. Volgens Marc Faber, die ook wel bekend staat als Dr. Doom, kan de GOUDprijs zelfs stijgen met 30 procent. Een GOUDrally, en wel nog dit jaar!

‘Ik ben er zeker van dat de GOUDprijs substantieel zal stijgen in 2015. Ik schat in met zo’n 30 procent’, dat zegt de bearishe belegger Marc Faber, en auteur van het Gloom Boom Doom rapport deze week tijdens een strategiepresentatie van Société Générale. ‘Ik geloof dat de grote verrassing van dit jaar wordt dat het vertrouwen van investeerders in centrale banken instort. Als dat gebeurt, wil ik graag short gaan op centrale banken maar dat kan niet. De enige manier om short op ze te gaan is door long te gaan op GOUD, zilver en platina’, stelt Faber. ‘Dat is de enige manier waarop het kan en zeker iets wat ik ga doen.’

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 14 januari 2015

GOUDproducenten nog nooit zo ondergewaardeerd

Een analyse van de Canadese Scotiabank over de onderwaardering in de GOUDsector komt tot de conclusie dat er de afgelopen 30 jaar geen betere tijd is geweest om GOUDaandelen te kopen dan nu. Scotia ondersteunt haar analyse met een aantal grafieken waaruit blijkt dat zelfs tijdens de crash van 2008, noch tijdens de extreme bear-markt rond het millennium, de onderwaardering van GOUDproducenten zo groot was als vandaag.

De eerste grafiek laat een ratio zien tussen de gemiddelde waarde van een geproduceerde ounce GOUD (EV/oz), en de GOUDprijs zelf. Dus wat betaal je voor GOUDproductie in relatie tot de GOUDprijs. Scotia geeft aan dat producenten op dit moment een ounce GOUD produceren die gewaardeerd wordt op $3,600. Dit is drie keer de GOUDprijs, dus de ratio is 3.0x. Zoals de grafiek laat zien is deze lage waardering de afgelopen jaar niet voorgekomen. Ondanks de sterk gedaalde GOUDprijs van de afgelopen vier jaar.

Lees verder op CD Fund.com
Geplaatst op: woensdag 14 januari 2015

Ruim 3.600.000 zilveren munten verkocht in 2 weken

Verkoop Zilveren Munten goed van start in 2015 14 januari 2015 in Zilver

Verkoop Zilveren Munten goed van start in 2015 14 januari 2015 in Zilver

Verkoop zilveren munten is in 2015 sterk van start gegaan volgens de laatste cijfers van de US Mint. Het Amerikaanse munthuis geeft sinds 1986 de meest populaire zilveren beleggingsmunt ter wereld uit. In 2014 brak de US Mint het oude record dat was gevestigd in 2013. Vorig jaar werden er ruim 44 miljoen ounces verkocht van de zilveren American Eagle. De GOUDen variant van de American Eagle werd afgelopen jaar juist minder verkocht dan in 2013. De verkoop zakte met 38%.

Lees verder op thebullionhouse.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs