Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8027 artikelen gevonden. Artikel 2071 tot 2075
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 30 november 2014

GOUDprijs, quo vadis?

De analisten zitten nog steeds met de handen in het haar wat de toekomstige evolutie van de GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijs betreft. Met het GOUD wil het maar niet lukken, de doorbraak die velen hadden verwacht komt er maar niet. Dat betekent dat de onzekerheid rond de edelmetalen opnieuw is toegenomen. Hoe moet het nu verder?

De prijzen van edelmetalen lieten vorige week een herstel zien, herstel dat alleszins voorlopig slechts een tijdelijk karakter kreeg. Dit kwam volgens ABN Amro onder andere door een dollar die wat verzwakte. Een lagere dollar is positief voor de prijsontwikkeling van edelmetalen.

Maar inmiddels is de dollar opnieuw min of meer stabiel gestabiliseerd, de euro stabiliseert al enkele dagen in de buurt van het niveau van 1,25 dollar. Algemeen wordt verwacht dat de dollarkoers in de komende maanden ten opzichte van de euro zal blijven in waarde stijgen. Dat speelt niet bepaald in het voordeel van het GOUD, wel integendeel.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 30 november 2014

Zwitsers wijzen terughalen GOUD af

De Zwitserse centrale bank hoeft zijn GOUDvoorraad in het buitenland niet terug te halen. Het Zwitserse volk heeft het voorstel zondag volgens een eerste peiling afgewezen.

Uit een peiling van de Zwitserse omroep SRF was een grote meerderheid tegen het voorstel. Van de kiezers stemde 78 procent tegen en slechts 22 procent voor.

In 22 van de 26 kantons zou het voorstel zijn afgewezen. De officiële resultaten worden later op zondag bekendgemaakt.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 30 november 2014

ABN Amro verwacht dat GOUDprijs nog 33% gaat dalen

Het sentiment rondom GOUD kan bijna niet negatiever. De meeste banken hanteren koersdoelen van rond de $1000. De ABN Amro blijkt in haar voorspellingen een van de grootste zwartkijkers op het vlak van GOUD.

ABN Amro verwacht een daling van 33% in de GOUDprijs het komende jaar. Goldman Sachs verwacht een GOUDprijs van $1050 per troy ounce eind 2014.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 30 november 2014

Zwitsers stemmen over uit Nederland geroofd GOUD

Nederland kan zondag via een Zwitsers referendum definitief zo'n twee miljard euro aan GOUD verliezen.

Zwitsers bepalen met hun stem of de Zwitserse centrale bank nog GOUD mag verkopen en of al het GOUD uit het buitenland teruggehaald moet worden. 

Als ze vóór stemmen, kan dit betekenen dat Nederland definitief geen aanspraak meer kan maken op eerder geroofd edelmetaal.

Zwitserland bewaart nu 74.000 kilo GOUD dat uit Nederland gestolen is. Deze staven liggen er al sinds de Tweede Wereldoorlog.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 28 november 2014

Nederland bereidt zich voor op financiële ramp. GOUDrepatriëring past in dit scenario.

In het diepste geheim heeft de Nederlandse overheid in 2012 een plan uitgewerkt om terug te keren naar de gulden. Dit was op het hoogtepunt van de eurocrisis. De Nederlandse minister van financiën Jeroen Dijsselbloem zegt dat de plannen van 2012 in het diepste geheim gemaakt zijn omdat alles moest berusten op vertrouwen. Deze plannen blijven nog altijd in dienst.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$