Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 2071 tot 2075
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 26 december 2014

Wantrouwen op de GOUDmarkt kan niet blijven duren

GOUDmijnen verbruiken waanzinnige hoeveelheden brandstof in hun zoektocht naar het goedje met de gele schijn. Je kan er dus van uitgaan dat goedkope olie een goede zaak is voor GOUD.

Maar, dat betekent niet dat beleggers dezelfde logica volgen. Als het goedkoper is om GOUD te ontginnen, zou je dus denken dat koersen van GOUDmijnen omhoog gaan, niet?

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 26 december 2014

Nationale Bank Oekraïne kocht voor 300.000 dollar loden staven in plaats van GOUD

In Oekraïne zouden oplichters er volgens de lokale politiediensten in geslaagd zijn loden staven als GOUD aan de nationale bank te verkopen. De bank betaalde 300.000 dollar voor de waardeloze voorraden. Eerder waren er al geruchten dat de Oekraïense centrale bank GOUDstaven ter waarde van 12,6 miljard dollar zou zijn kwijtgeraakt.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 26 december 2014

Wetteloze manipulatie van GOUD en Zilver

De Federal Reserve, via zijn satellietbanken, gebruikt ongedekte termijn contracten om de prijs van GOUD en zilver tot in het oneindige te manipuleren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 december 2014

GOUD is voer voor psychologen

Het land met de wereldreservemunt ontkoppelde GOUD aan zijn munt 43 jaar geleden. Tot op heden heeft Amerika deze strategie blijven volgen en heeft eerder een aversie van GOUD. Er zijn signalen dat de GOUDprijs door Amerika onderdrukt wordt.

De opkomende landen, China en Rusland op kop, kopen echter agressief GOUD. Vooral ingegeven door het besef dat het financieel systeem zeer fragiel is. Ze zoeken hun weg naar GOUD.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 24 december 2014

Chinese GOUDmijnen schroeven productie op

Ondanks de daling van de GOUDprijs blijven Chinese GOUDmijnen hun productie opschroeven. Terwijl de wereldwijde productie van GOUDmijnen dit jaar met 3,4% stijgt, zal die in China met ongeveer 15% toenemen. Vorig jaar steeg de GOUDmijnproductie van China naar een record van 428 ton, maar volgens de laatste schattingen van de China Gold Association kan het volume dit jaar nog verder toenemen tot 470 ton.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$