Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 2081 tot 2085
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 5 december 2014

"Zilverprijs heeft bodem bereikt"

Zilverprijs heeft dieptepunt gezien 05 december 2014 in Zilver

Zilverprijs heeft het dieptepunt gezien volgens de CFO van Silver Wheaton. Het Canadese bedrijf is een zogenaamde silver streamer en sluit contracten af met GOUD- en zilvermijnen. De toekomstige productie van de mijnen wordt vooraf gekocht en in veel gevallen treedt Silver Wheaton op als financier. Het beursgenoteerde Silver Wheaton is opgericht in 2004. In de eerste jaren bestonden de activiteiten alleen uit het streamen van zilver maar inmiddels zijn er ook een aantal deals met GOUDmijnen. Momenteel komt 75% van de omzet uit zilver en 25% uit GOUD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 december 2014

Boom!! GOUDprijs knalt naar beneden door uitstekend banenrapport

De Amerikaanse economie creëerde in november 321.000 nieuwe jobs, dit is de sterkste stijging sinds januari 2012. Ook de groei van de lonen versnelde. Dit is ongetwijfeld een van de sterkste banenrapporten sinds het einde van de Grote Recessie 5 jaar geleden.

De werkloosheidsgraad bleef onveranderd op 5,8 doordat er meer mensen in de arbeidsmarkt stapten. Het gemiddelde uurloon steeg 9 cent of 0,4 %. Het aantal gemiddelde werkuren in een week steeg naar 34,6 uren, het hoogste niveau sinds de Grote Recessie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 december 2014

Saoedi-Arabië gaf een duidelijk signaal

Op de oliemarkten worden de wonden gelicht na de fikse pandoering die de olieprijs vorige week moest ondergaan. Voor een vat ruwe olie moet nu nog iets van een 65 dollar betaald worden, een prijsniveau dat enkele maanden geleden nog compleet ondenkbaar leek. De gevolgen van de prijsdaling zullen nog geruime tijd voelbaar zijn, zonder dat ze momenteel duidelijk zichtbaar zijn.

De prijs van het zwarte GOUD kreeg nog maar eens een stevige klap nadat bekend raakte dat de OPEC zijn productie zal handhaven op 30 miljoen vaten per dag. De olieprijs staat al geruime tijd onder druk omwille van het aanbodsoverschot van zowat 2 miljoen vaten per dag. Er werd gehoopt dat de OPEC de productie wat zou terugschroeven om de markt terug in evenwicht te brengen. Maar dat kwam er dus niet van.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

GOUD gaat een mooie tijd tegemoet

GOUD presteerde goed in 2014. Toch is er de perceptie dat GOUD het niet goed gedaan heeft. Er is het algemene aanvoelen dat beleggen in GOUD slecht was en is. Dat is fout!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

India geeft GOUDprijs een boost

Op de GOUDmarkt was in de afgelopen dagen het hek van de dam. Nadat eerst de olieprijs door de vloer zakte, leek de GOUDprijs dit voorbeeld nog eens dunnetjes te willen overdoen. Maar dat was buiten de waard gerekend, in casu de Indische regering. Die schafte namelijk onverwacht de invoerheffing op GOUD af, met als gevolg dat de GOUDprijs door het dak vloog.

De vorige Indische regering zag zich destijds genoodzaakt om de invoerheffing op GOUD te verhogen, ze werd al maandenlang namelijk geconfronteerd met een tekort op de lopende rekening. Dat tekort werd veroorzaakt door het feit dat de Indiërs op grote schaal GOUD importeerden. De verhoging remde uiteraard de GOUDprijs af in z’n vaart, want de Indiërs zijn gulle kopers van GOUD.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$